• tonårsmorsa

    1 miljon steg på 10 veckor

    Vad duktiga ni är allihop. Jag hänger på. Just nu har jag tyvärr problem med ryggen så mina ambitioner är inte så höga för tillfället, men en liten promenad om dagen ska jag försöka mig på. Har precis varit ute på en nattrunda - 3700 steg.

  • tonårsmorsa

    Hej! Ser att det är flera som har problem med sina stegräknare. Min fungerar som Passionsblommans, man måste gå sex steg innan stegen registreas, men den registrerar då även de steg man tagit innan. Tänker man aktivt på detta så kanske man också tar några extra steg bara för att vara säker på att de registreras.

    Min stegräknare måste också sitta helt rakt för att registrera stegen ordentligt. Detta har jag löst genom att sätta fast den i BHn (mitt mellan brösten). Det enda man ska tänka på då är att man har en BH som sitter tight mot huden mellan brösten, annars lutar stegräknaren framåt och känner inte av stegen ordentligt. Kanske ett tips för dem som inte lyckas få stegräknaren att funka ordentligt på höften.

    nni: Jag går långt ifrån 15000 steg om dagen, men jag har det som mål för framtiden. Just nu är jag glad om jag klarar en halvtimmespromenad om dagen.

    Lycka till allihop!

  • tonårsmorsa

    Nu har jag varit ute på en skogspromenad - 4500 steg blev det.

  • tonårsmorsa

    Det blev ytterligare en promenad nu på kvällen, så totalt 10500 steg idag.

  • tonårsmorsa

    Passionsblomman: MBT-skor är jättebra, det har jag också. Jag var ute en vända med mina förra veckan, men eftersom ryggen är som den är så blev det för stor belastning med dem, så nu får de vänta tills jag är lite bättre. Just nu räcker det med stillsamma promenader med vanliga walkingskor.

    När du börjar gå med MBT-skor så är det bra om du vänjer kroppen lite långsamt. Använd dem bara korta stunder i början. Jag köpte mina förra året och i början gick jag kanske 10 minuter om dagen med dem. När man sen vant sig kan man ha dem på sig hela dagarna.

    Ikväll åker jag och bm till Åland. Hoppas ryggen är med mig så det blir lite dans. Siktar på många steg. Men nu ska jag ge mig ut på stan och fixa lite grejer först. Ha det bra.

  • tonårsmorsa

    Min stegräknare har bestämt sig för att inte gå längre än till 29. Får nog skaffa mig en ny om den inte hoppar igång igen.

  • tonårsmorsa

    I onsdags lyckades jag riktigt bra. Startade dagen med shopping (över 10000 steg bara där), sen åkte vi till Åbo (och inte Åland som jag virrat till det med ). Blev en del (dans)-steg under kvällen, men då hade jag inte stegräknaren på så vet inte exakt hur många steg det blev allt som allt, men helt klart nöjd.

    I går strejkade stegräknaren och stannade konstant på 29 steg. Ska väl i ärlighetens namn erkänna att jag inte gick så mycket heller, men nog var det mer än 29 steg i alla fall.

    I dag har jag fått igång stegräknaren, men det hjälper inte så mycket när man suttit i bilen mest hela eftermiddagen och kvällen. 444 steg hittills. Kanske tar jag en promenad lite senare.

  • tonårsmorsa

    10679 steg idag. Nöjd att jag passerade 10000, men nu värker kroppen. Släpper det bara över natten så fortsätter jag hålla mig på 10000 steg om dagen.

    Hejar på er andra och kutar bakom så gott det går.

  • tonårsmorsa

    När det blåser som värst får man väl öppna upp korsdrag så kanske dammet åker ut av sig självt.

    Men visst tar det tid att gå alla steg. Jag har en crosstrainer hemma, så när kroppen funkar lite bättre ska jag kombinera promenaderna med den. Det blir ju i alla fall lite variation då. Och så kan man träna och se på TV samtidigt.

  • tonårsmorsa

    Igår blev det massor av steg. Flera vändor till och från bussen (2-3 km varje vända), så kom totalt upp i över 20000. Kändes som att Jennifer Lopez rumpan började närma sig, men det krävs nog lite mer för det. Har i alla fall väldig träningsvärk i höfterna idag. Inte har det blivit så många steg idag heller (har suttit i skolbänken), så inte ens 5000. Kanske blir det en kort kvällstur.

    Passionsblomman: Kan tänka mig att du också kommer känna av träningsvärken i morgon. MBT-skor är tuffare än vad de ser ut.

    Badtunna - själv drömmer jag om ett utespa, men får nog nöja mig med att värma mig i bastun.

Svar på tråden 1 miljon steg på 10 veckor