Inlägg från: bongen80 |Visa alla inlägg
  • bongen80

    Min mans barn är inte accepterade !?

    Vi lever i blandfamilj. Jag har 2 egna barn o min m2b har 1 dotter, i somras fick vi 1 gemensamt.

    VI lever som familj när alla är samlade. Om vi åker någonstans så följer de som vill med. Mamma o pappa frågar alltid hur många vi blir (bara för att förbereda sängar o sånt) barnen grattas litegrann (en liten present eller peng) vid födelsedagar o jul av våra respektive föräldrar. MEN jag skulle inte säga att min mamma är "mormor" till min mb2:s dotter. De är inte släkt, kommer aldrig bli. Hon är en del av VÅR familj, o följer ibland med när vi åker. Min mb2:s föräldrar är inte mina barns "farmor o farfar", med de är hjärtligt välkomna när vi kommer.

    Vuxna människor är tvungna att acceptera om det finns andra barn med i förhållandet, men man kan inte förvänta sig att de ska räknas in i släkten. Föräldrar ska inte påtvingas "extra barnbarn" bara för att någon part redan har barn. Man kan inte knyta an till andras barn o barnbarn, men de kan ha en bra relation ändå.

    Mycket fult att utesluta dem helt från alla middagar tycker jag. Stackars barn! Men som några sagt, bjud hem de till er, då kommer de ju inte undan med att det blir dyrt. Väljer de ändå bort er pga barnen, så är det nog mycket djupare problmen än pengar.

  • bongen80

    anne på grönkulla skrev 2009-04-05 21:47:59 följande:


    Näe så är det förstås. Men det är en himla skillnad på att inte göra dem till sina egna barn eller barnbarn och att närmast frysa ut dem från umgänge i familjen för att man inte är släkt "på riktigt". Som vuxen tycker jag man har ett extra ansvar för relationen med barn i sin närhet - med ett barn kan man aldrig förvänta sig en helt jämställd eller ömsesidig relation på det sättet utan den vuxne får ta mer ansvar helt enkelt. Om man sen inte känner att man orkar med fler personer i sitt liv får det ändå inte gå ut över barn som inte förstår vad de gjort för fel...
    De är inte släkt, kommer aldrig bli. Föräldrar ska inte påtvingas "extra barnbarn" bara för att någon part redan har barn. Man kan inte knyta an till andras barn o barnbarn, men de kan ha en bra relation ändå. [/citat]
    Ja men jag skrev ju inte att det var ok att utesluta barnen????
    Jag skrev att vuxna är tvungna att acceptera om det finns andra barn. Att de kan ha en bra reslation ändå. Eller?
  • bongen80

    anne på grönkulla skrev 2009-04-05 22:01:11 följande:


    Sorry, jag menade inte så heller - det var mer en reflektion över diskussionen som helhet än riktat direkt till dig - ditt inlägg var mer utgångspunkten för resonemanget.
    aha okey.... tänkte att det uttryckt mig så luddigt att det inte framgick vad jag tyckte...börjar bli trött nu...
Svar på tråden Min mans barn är inte accepterade !?