• Lennar­ts Fru
    Äldre 5 Apr 00:35
    7031 visningar
    44 svar
    44
    7031

    Min mans barn är inte accepterade !?

    Jag känner mig lite nere idag. Alltså så här är de:

    Jag är gift med en man som är 15,5 år äldre än jag och han har sedan tidigare 4 barn. I min familj så träffas man ganska ofta och äter middag ochi dom middagarna är de oftast min syster, hennes kille, min moster, henns kille, min morfar, min mamma och min brorsa och är jag och Lennart barnledig så händer de att vi också är inbjudna. Men för att komma till de jag känner är jobbigt så är de så att dom nu för tiden struntar i att ens be oss komma för dom vet att vi har barnen. oftast så infaller deras middagar då vi har barnen. och detta upplever både jag och min man ganska jobbigt. Det känns som om min man är accepterad men inte hans barn. dom ringer och frågar "hej är ni barnledig" säger man då att man har bernen så blir de typ "jaha, jaja.. jag hade tänkt att ni ville komma på midag men då tar vi de en annan gång".

    Jag har pratat med min mamma, min systwer och alla iblandade om detta me dom tycker att han har för många barn och att de blir för dyrt att bjud på middag till alla samtidigt då hans barn är i tonåren och äter rätt så mycket allihopa. Dessutom tycker mamma att hon inte harnågra känslomässiga band till dom på de sättet som om de hade varit mina egna barn. Min moster och dom tycker att dom känner ju inte ens hans barn men och andra sidan så tycker int jag att dom varit så engagerade i att ens försöka lära känna dom. och de är ju verkligen inte rätt sätt genom att strunta i att bjuda hem oss.

    jag kan förstå att man kanske intehar åd att bjuda alla på middag en gång i månaden typ, men och andra sidan så känner jag att hade de varit ombytta roller så hade jag ju adrig bjudit hem min syster men bett dom lämna hemma hennes killes barn om han hade några. jag tycker att istället för att bjjuda på middag 10 gånger om året så kan man spara åpengar och bjuda kanske 5-6 gånger så alla kan vara närvarande.

    nu känner mig mig lite utanför och jag fötsår att min man tycker de känns jobbigt. kul för han att sitta med min familj och äta och i samma sekund veta att hade i haft barnen just då så hade vi inte varit välkommna.

    mamma tycker att jag ska kunnase de från deras synvinkel också, men helt örligt så har jag svårt att göra de för at i mina ögon så är detta så fel, så fel, så fel !

    de känns lite grand som att jag hamnar utanför bara för att våran familj är stor. hade jag och min man fått ett eget brn så hade de varit skilnad tycker mamma, men och andra sidan så kan ju inte jag, lennart och vårat gemensamma barn åka, men inte hans barn sedan tidigare.

    om min systers kille hade haft 4 barn sedan tidigare och jag skulle bjuda hela familjen på middag så skulle jag giovetvis bjuda in hans barn också. hade jag inte haft råd så hade jag inte bjudit hem någon.

    resonerar jag fel och borde jag förstå min mamma i detta läge?????

    (ja, syrran.. jag vet att du är medlem på bröllopstorget, dock så vet jag inte hur aktiv du är och om du ens läser de och du är självklart välkommen att skriva en kommentar här du med)

    btw, jag älskar min familj och dom ställer alltid upp i övrigt och de råder inga problem mellan oss. de är bara jus de här som jag tycker är sååå jobbigt !

  • Svar på tråden Min mans barn är inte accepterade !?
  • Prazze­n
    Äldre 5 Apr 00:47
    #1

    Jag förstår hur du känner och tänker men jag kan även förstå det från deras sida också.
    Så som du beskriver det så verkar det ju inte till och början med som att det är några andra barn med på dessa middagar utan det kanske är tänkt att vara bara för vuxna eller?

    Sedan är det så att det är ju ändå din mans barn sedan tidigare och dina släktingar har ju inte varit en del av deras uppväxt. Så en vanlig familjerelation finns inte där och går inte att förvänta sig att det ska heller.

    Samtidigt så förstår jag dig som vill att dom ska känna sig välkomna och en del av din familj både för deras skull men även för din mans skull.

  • Lennar­ts Fru
    Äldre 5 Apr 00:57
    #2

    jo de är klart. men min lillebror är i samma ålder som hans ena barn. å sen tycker jag att dom kan få vara med någongång för lennrts, min och barnens skull..

    å sen kan man faktiskt åka dit, äta och åka hem om de vore så att dom andra vill fortsätta att dricka eller nått?? =)

  • stress­ad bride2­b
    Äldre 5 Apr 01:05
    #3

    Om man inte har råd att bjuda 4 personer extra så kan man ju bjuda in till knytis om man verkligen var intresserad av att behålla/utveckla en relation. Det handlar ju inte bara om relationen mellan din mamma och Lennarts barn utan även mellan din mamma och dig då du känner dig besviken osv.

    Förstår att det känns jobbigt. Mitt tips är att NI går den där lilla biten extra och bjuder in till middag! Om ni inte har råd så kan du föregå med gott exempel och bjuda in till knytis och skapa en ny trend i familjen ;)

    Lycka till med det här, förstår verkligen att det måste kännas jättetråkigt...
    Kram

  • Lennar­ts Fru
    Äldre 5 Apr 01:08
    #4

    stressad bride 2b

    tack så mycket. de ska jag prata med min man om imorgon. de med knytis har jag tänkt på men inte att föreg med gått exempel själv ! så de kanske vi borde. själva bjuda in ! :)

    tack.

  • Jeez
    Äldre 5 Apr 06:37
    #5

    Min första tanke var också att ni skulle bjuda. Om de ringer när ni har barnen så säg "kom till oss istället då!" Det visar att ni prioriterar att vara tillsammans och inkluderar och ekonomin kan inte vara problem eller ursäkt.

  • Mörk Ängel
    Äldre 5 Apr 09:03
    #6

    Jag tror också på lösningen att ni ska bjuda - och som ovanstående skrivit, knytis är ju toppen då ni ger dem en idé för framtiden. På detta sätt får också alla en chans att lära känna varandra i något som är mer neutral mark för samtliga.

  • molnis
    Äldre 5 Apr 09:24
    #7

    Det finns inga andra barn i familjen än då? För det där med att det bara ska vara vuxna känns konstigt. Menar så fort det börjar komma in barnbarn så har jag inte vart med om att man håller massa vuxenmiddagar i min eller respektive familj. Min syster har flera barn och hennes nya kille har två tonårsbarn. Dom är alltid lika välkomna hem till min familj som resten. Dom har ju inte valt att föräldrarna ska skiljas osv så är ju vårt ansvar att dom känner sig välkomna och trygga med oss...situationen kan ibland vara jobbig som den är. Sedan om dom inte vill komma är ju en annan sak men för mig är det konstigt att en familjemiddag ej innefattar alla.

    Detta är säkert olika för alla här, skriver endast min egna syn på det hela.

    Men som vissa säger här, börja med att bjuda hem till er, låt dem lära känna varandra.

  • Lennar­ts Fru
    Äldre 5 Apr 10:47
    #8

    de finns inga bern med i ilden än förutom min lillebror på 17 och min mans barn på 9-17 år. Men min mans barn får ju aldrig vara med.

    Jag frågade mamma igår om vad som skulle ske i fall jag fick barn. då skulle ju mitt ban vara välkommet hon har ju ett känslomässig ban till denne då. Då blev jag jätte arg och sa tt "ska jag då ta med vårat gemensamma barn och lämna hans fyra hemma??"

    men jo, bjuda hem är väl knske ett bra alternativ.
    tack

  • Betty Boop august­i2009
    Äldre 5 Apr 11:03
    #9

    Jag tycker inte alls att det är okej att bete sig så. Det kan bara inte vara så mycket dyrare att bjuda fyra till, det var verkligen en dålig ursäkt. Förstår att du blir ledsen över detta. Det här är din familj nu.
    Tycker det är jättefint av dig att du bryr dig så mycket om din mans barn, tyvärr är det inte alltid så.
    Men jag vet inte riktigt vad jag ska ge för råd. Du har ju redan sagt till dem hur du känner.
    Håller med de andra om att ni också kan bjuda på middag.

  • MV85
    Äldre 5 Apr 11:07
    #10

    Jag måste säga att jag förstår din mor mycket mer än dig... Kanske beror det på att jag har en liknande situation - fast ändå inte.
    Min syster lever med en man jag inte har exakt koll på hur gammal han är... oavsett - han har barn sedan ett tidigare äktenskap som nu mera är 21, 19 och 17 år gamla. Min syster är 30 btw.
    Tillsammans har de sedan 2 barn.. En liten pojke på 2½ och en tjej på snart 11 månader.
    (lite förinfo)
    Till min poäng:
    Vi bjuder aldrig någonsin med HANS barn till VÅRA familjeträffar och släktmiddagar som inte berör dem!
    Självklart är de medbjudna om det är t.ex dop eller födelsedagsfirande för de små, men i övrigt så nej... De är inte en del av vår familj, även om de är en del av hans. Min syster är inte deras mamma och kommer aldrig att bli... Liksom jag aldrig kommer bli deras moster, mamma aldrig bli deras mormor osv.
    Enda gången vi umgås med hans barn sedan innan är om DE bjuder hem oss till sig och något/några av barnen är där och aktivt väljer att delta (vilket de oftast inte gör utan det väljer att sitta på sina rum med sina datorer istället).

    Jag kan förstå att man tar med barn som är för små för att lämna ensamma hemma några timmar, men efter det så tycker jag faktiskt inte att man måste göra det.
    Som sagt, de är faktiskt inte en del av din mors familj... Hårt sagt kanske, men det är ett faktum.

    Jag menar inte att vara elak eller så nu, men tror det kan vara bra att höra att det inte är något ovanligt beteende eller särskilt konstigt heller.

Svar på tråden Min mans barn är inte accepterade !?