• solreg­n
    Äldre 4 Apr 19:09
    67871 visningar
    98 svar
    98
    67871

    Raka eller vaxa "där nere"?

    Vad tycker ni är bäst? Jag får hemskt mycket problem (utslag och inåtväxande hårstrån) när jag rakar och funderar därför på att börja vaxa istället. Någon som har erfarenhet av att problemen jag nämnde minskat med vaxning?

  • Svar på tråden Raka eller vaxa "där nere"?
  • Tootic­ki
    Äldre 15 Apr 14:05
    #72

    Jag tycker att MP Hudvård är jättebra, hon har sin salong på Viktoriagatan och jag har varut henne trogen i flera år nu. Hon är otroligt proffessionell och noggrann.


    Joji skrev 2009-04-14 21:15:24 följande:
    Vart går du i GBG?
  • Tootic­ki
    Äldre 15 Apr 17:16
    #73

    Just det, ett tips är att inte vaxa i nära anslutning till mens, då är man mycket känsligare och får lättare ont.

  • Tootic­ki
    Äldre 15 Apr 17:18
    #74

    Nu var jag för snabb på knappen.

    Jag behöver inte ligga i massa konstiga ställningar, jag ligger på rygg medan hon tar hela framsidan, då och då får man flytta ut ena benet lite för att hon ska komma åt. Sen ligger man på mage de sista minuterna när hon tar mellan skinkorna. Har aldrig känts genant, obehagligt eller konstigt.

  • Hannaz
    Äldre 15 Apr 17:24
    #75

    Fattar ine hur man kan utsätta sig för sånt här frivilligt. Jobbar man dessutom inom sjukvården och ser resultatet när tjejer rakat/vaxat sig och sen fått stora bölder som behöver öppnas på operation så låter man glatt busken växa och friserar med sax emellanåt.

  • Svanbo­et
    Äldre 15 Apr 17:29
    #76

    Visst är det synd om dem som får komplikationer men det får faktiskt inte alla! Vissa av oss känner oss bättre och ser därför snyggare ut med lite mindre hår i "down under" regionen.


    Hannaz skrev 2009-04-15 17:24:35 följande:
    Fattar ine hur man kan utsätta sig för sånt här frivilligt. Jobbar man dessutom inom sjukvården och ser resultatet när tjejer rakat/vaxat sig och sen fått stora bölder som behöver öppnas på operation så låter man glatt busken växa och friserar med sax emellanåt.
  • Hannaz
    Äldre 15 Apr 17:43
    #77

    Nej men jag har sett tillräckligt med avskräckande exempel. Min självkänsla sitter inte i busken, och jag har som tur var en man som inte bryr sig om såna ytligheter. Håller busken kortklippt med sax och klipper ibland bikinilinjen m maskin (för att slippa utslag)när det är stranddax

    Folk får göra som de vill men det finns en anledning till att håret är där det är och att så många får besvär när de rakar/vaxar och det ska man inte hymla med. Det är ytterligare en grej som ska vara "normalt" och som unga tjejer ska behöva tro att de måste plåga sig med för att duga.

    Och att köra en brasse inför bröllopet om man aldrig gjort det innan kan resultera i att det inte blir något hanky panky på många dagar, kanske inte det man direkt önskar på sin bröllopsnatt/resa.

  • MV85
    Äldre 15 Apr 17:59
    #78

    Hannaz: Sen kan man ju se det att exakt samma problem får många UTAN att vare sig vaxa eller raka sig... Har själv en nära vän som har haft problem med bölder och annat på insidan av låren - något som visat sig vara en hudsjukdom. Inte helt ovanligt att det är något sådant som ligger till grund och inte alls rakningen eller vaxningen.
    Men visst. Man KAN få problem. Precis som man KAN få problem med magen om man dricker för mycket kaffe eller något annat av alla de saker man KAN drabbas av.
    Personligen väljer jag hellre att känna mig fräsh och riskera att kanske eventuellt möjligtvis kunna få några problem som blir riktigt omständiga.

    Sen om du läst tråden hade du sett att det har rekommenderats att testa någon månad innan bröllopet för att veta att man inte får några konstiga reaktioner till dess.

    O angående att "håret finns där av en orsak" så är det ju konstigt att inte läkare och barnmorskor går ut och varnar för det. Jag har varit helt slätrakad hos barnmorskan flera gånger men aldrig fått minsta lilla varning.
    Beror mer på vilken sorts trosor man använder än om man rakar sig eller ej efter vad de säger till mig i alla fall.

  • Hannaz
    Äldre 15 Apr 19:30
    #79

    Eftersom besvär EFTER rakning är mkt vanligare än FÖRE så är det självklart att det ur ett medicinskt perspektiv är bättre om håret får vara kvar.

    Det finns bra mkt större problem barnmorskor kan ägna sig åt än folks muff-frisyrer, dock kan jag ju citera en av våra kirurgers kommentar till en patient efter att ha öppnat en böld till följd av rakning. "sluta upp att raka dig så slipper du sånt här i framtiden"

    Och din liknelse med kaffet har ingen relevans, man behöver inte "överkonsumera" rakning, det kan räcka med en gång.

    Om du inte känner dig "fräsch" utan att raka dig så är ju det från min synvinkel lite tragiskt men det är din ensak. Det jag tycker är synd att det anses som "normalt" att raka musen, vilket det för kroppen inte är, och det gör säkert att många unga tjejer testar och får bekymmer helt i onödan.

  • MV85
    Äldre 15 Apr 19:45
    #80

    Varför har i så fall inte det blivit en stor diskution i samhället? Om det är så otroligt vanligt och blir sådana otroliga konsekvenser av rakning - varför reagerar inte hela läkarvärlden och går ut i samlad trupp för att stoppa det?
    Visst, de kan inte hindra någon från att göra det ändå om de vill - men om de ser det som ett så stort problem varför inte försöka göra något åt det?
    Varför säger läkare, barnmorskor och gynekologer på direkta frågor att det inte är någon fara om det nu är så väldigt farligt och ger så mycket komplikationer?

    Om du tycker det är tragiskt att vissa känner sig ofräsha utan hår så kan du få göra det, personligen skulle jag inte gå nära en orakad persons kön eftersom jag finner hår över lag extremt avtändande och äcklande - oavsett om det är för att porrindustrin säger det eller för att vi av evolutionen får mindre och mindre hår och därmed gjorts så att vi till stor del dras till hårlöst för att främja de generna (vilket skulle vara den evolutionära lösningen för att få bort hår)

  • Tootic­ki
    Äldre 15 Apr 20:44
    #81
    Hannaz skrev 2009-04-15 17:43:28 följande:
    Nej men jag har sett tillräckligt med avskräckande exempel. Min självkänsla sitter inte i busken, och jag har som tur var en man som inte bryr sig om såna ytligheter. Håller busken kortklippt med sax och klipper ibland bikinilinjen m maskin (för att slippa utslag)när det är stranddax Folk får göra som de vill men det finns en anledning till att håret är där det är och att så många får besvär när de rakar/vaxar och det ska man inte hymla med. Det är ytterligare en grej som ska vara "normalt" och som unga tjejer ska behöva tro att de måste plåga sig med för att duga. Och att köra en brasse inför bröllopet om man aldrig gjort det innan kan resultera i att det inte blir något hanky panky på många dagar, kanske inte det man direkt önskar på sin bröllopsnatt/resa.
    Min självkänsla sitter inte heller i busken, och min man tycker att det är sexigt både med och utan hår. Personligen tycker jag att det känns fräschare både ur renlighetsperspektiv och när man har mens att vara hårlös. Jag fick problem av rakningen men får inte det av vaxningen.
Svar på tråden Raka eller vaxa "där nere"?