• solreg­n
    Äldre 4 Apr 19:09
    67905 visningar
    98 svar
    98
    67905

    Raka eller vaxa "där nere"?

    Vad tycker ni är bäst? Jag får hemskt mycket problem (utslag och inåtväxande hårstrån) när jag rakar och funderar därför på att börja vaxa istället. Någon som har erfarenhet av att problemen jag nämnde minskat med vaxning?

  • Svar på tråden Raka eller vaxa "där nere"?
  • MulleN­uh
    Äldre 13 Apr 21:18
    #61

    Det stämmer nog helt säkert!!
    Fast jag började inte helraka mig förns jag var kanske 24-25. Innan dess hade jag alltid sparat lite..
    Jag har även nu gått tillbaka till att spara lite.. Men helt o hållet en smaksak.

    MEN med "åldern" så bryr jag mig inte lika mycket längre dock. Och min karl är också helt obrydd.. Vilket känns bra..
    Finns ju säkert de killar som verkligen pushar sina tjejer till att vara helrakade.. Mest de yngre och det kommer säkert mycket från porrvärlden tyvärr...


    passionsblomman skrev 2009-04-13 21:07:46 följande:
    Jag läste en artikel att det visst är lite av en generationsgrej det här, vi som är födda på 70-talet och tidigare, har inte anammat vaxningstrenden alls i samma utsträckning som de som är yngre än oss stod det. Numera är det visst hur vanligt som helst. För tio år sedan hade jag en tjejkompis som rakade all, och henne pratade verkligen folk om. Det har ändrats en hel del!Nalle Puh 40 skrev 2009-04-13 20:26:47 följande:
  • Äldre 13 Apr 21:33
    #63

    Ja jag lägger för egen del inga värderingar alls i hur var och en gör, men själva fenomenet och hur pass fort saker ändras, från vad som är helt otänkbart/porrigt/fåfängt/löjligt eller vad det nu kan vara, sedan ändras och blir helt vedertget, det fascinerar mig verkligen. Jag vet ju att det på 70-talet inte ens var särskilt vanligt att raka benen och armhålorna, något som jag tror de allra flesta gör idag.

    Det var också helt ute att ha bh ända tills jag började gymnasiet, då förövrigt stringtrosor började hänga i vnliga klädbutiker, vilket vi som 19-åringar höll på att garva ihjäl oss åt. Nu har ju för 17 "alla" string.
    Bara de tjejer som hade stora bröst hade bh när jag gick i högstadiet,och de skämdes dessutom för det. Nu är det antagligen ingen som är utan.

    Att trenden naturligtvis kommit från porrindustrin, det är ju bara att konstatera, och förmodligen har det blivit vanligare att man ser på porr tillsammans och så än det var förr också.
    Alla influenser kommer ju någonstans ifrån.

    Jag är alldeles säker på att det kommer en back-lash småningom, då yngre tjejer säger: men gud varför saka vi hålla på och slita loss hårstrån och tycka vi är äckliga så som vi är skapta av naturen" och så kommer det en period då man istället ska vara "naturlig". Precis som att man antagligen lessnar på modeller som ser ut att ha kommit direkt från koncentrationsläger. Saker och ting tenderar att gå i cykler.

  • Äldre 14 Apr 07:17
    #64

    tillbaka till ämnet...
    om man ska vaxa sig, och då göra det själv, kan man smörja in sig med en lotion en stund innan för att det inte ska göra lika ont?
    eller som nån av er sa, att "er" tjej hade nån olja eller vad det nu var för att huden inte skulle fastna...kan man ta en vanlij olja då? typ mat olja? eller ska man ta en babyolja? eller va tror ni andra? o då kanske spec ni som har varit på salong och gjort det...

  • Svanbo­et
    Äldre 14 Apr 07:36
    #65

    Jag tycker det är svårt att komma åt när man gör det själv, och vill man överraska gummen är det kanske inte honom man ber om hjälp. Gör man det för första gången dessutom ska man nog gå till salong och tala om att det är första gången. Jag kommer gå på salong när det är dag för mig


    giz83 skrev 2009-04-14 07:17:18 följande:
    tillbaka till ämnet... om man ska vaxa sig, och då göra det själv, kan man smörja in sig med en lotion en stund innan för att det inte ska göra lika ont?eller som nån av er sa, att "er" tjej hade nån olja eller vad det nu var för att huden inte skulle fastna...kan man ta en vanlij olja då? typ mat olja? eller ska man ta en babyolja? eller va tror ni andra? o då kanske spec ni som har varit på salong och gjort det...
  • Äldre 14 Apr 07:45
    #66

    svanboet--> jag brukar när jag rakar mig, ställa mig bredbent i badkaret och med rumpan mot ena lång sidan o benen mot det andra...så jag får en stor "spridning" ( ) och kan komma åt väldigt långt bakåt...det är jätte bra...så nått sånt kanske man kan testa om man ska vaxa också? men visst det är väl annorlunda om man vaxar än om man rakar.

    annars kanske man kan använda en sån där kräm/skum som man skrapar av med en "spatel" så ska håret försvinna av sig själv...har aldrig provat det, men jag har hört att det ska funka. men det är väl som med alla sånna där medel...att det är olika från person till person.

  • Svanbo­et
    Äldre 14 Apr 07:54
    #67

    Oj, jag skulle inte våga använda sådant medel i de regionerna - funkar säkert bra för armar och ben men inte så när känsliga delar och slemhinnor...

    Det är väl oftast inte problemet med att nå som är svårt utan att få till "rätta knycket" i rätt vinkel och så. Men känner du dig lite dristig så prova. Jag hade valt en babyolja till alla delar som inte får fastna i vaxet, ett vax avsett för de regionerna och sedan barnpuder för att bespara huden under håret från det värsta rycket. Tänk också på att alla längder inte är så bra för vaxning så låt det gå ett tag mellan sista rakning och första vaxning för att få "ut längden".

  • Äldre 14 Apr 08:03
    #68

    nej det är sant.
    men man kan iaf använda den smörjan på bikinilinjen...men kanske inte längre ner.

    och jag vågar inte vaxa där...oavsett hur mycket man har förberett...hihi
    för feg för det....

  • Klöver dam
    Äldre 14 Apr 10:16
    #69

    Hej alla!

    Jag hade tänkt att vaxa benen samt köra en "brasse" lagom till bröllopet..

    Undrar om någon kan tipsa om bra salong? Bor söder om Stockholm (Huddinge)

    Hur länge ska man låta allt växa ut innan?

  • Fanasi­s
    Äldre 14 Apr 10:40
    #70

    Två veckors stubb rekommenderade min "vaxös". Och om det är för långt så ska man trimma själv innan man går iväg.

    Men ring och fråga på salongen, det kan säkert bero på deras vax och deras teknik vad de föredrar.

    Jag har bara gått i Göteborg, så jag har inga tips gällande salonger i Stockholmstrakten.

    Jag ska definitivt vaxa mig innan bröllopet! :oD

  • Joji
    Äldre 14 Apr 21:15
    #71
    Fanasis skrev 2009-04-14 10:40:33 följande:
    Två veckors stubb rekommenderade min "vaxös". Och om det är för långt så ska man trimma själv innan man går iväg.Men ring och fråga på salongen, det kan säkert bero på deras vax och deras teknik vad de föredrar.Jag har bara gått i Göteborg, så jag har inga tips gällande salonger i Stockholmstrakten. Jag ska definitivt vaxa mig innan bröllopet! :oD
    Vart går du i GBG?
Svar på tråden Raka eller vaxa "där nere"?