• trodde­aldrig
  Äldre 2 Apr 11:17
  16887 visningar
  117 svar
  117
  16887

  Är helt förvirrad , vad ska jag göra(lååååång)?

  Det kan ju vara så att han förstår bättre vad du menar om han får läsa det istället för att höra det. Det kan hjälpa men det kan också stjälpa så du är beredd på det.

  Förklara för honom att du inte är arg utan vill att han ska få hjälp ur denna skit. Ge honom ett ulitmatum att skaffa hjälp och stötta honom genom den tuffa kampen eller så får han flytta ut. Ge honom även "utrymme" att fundera ett tag hur han vill ha det, men ge honom ett datum när du vill ha besked...

  Det skulle jag ha gjort om jag vore du....

  Here we go again skrev 2009-04-02 11:06:50 följande:


  Är det någon här som tycker att det är en bra idé att visa denna tråd till honom ??Bara för att han ska se hur dåligt jag mår och hur utomståendeuppfattar vår situation.Kanske det hjälper honom till att söka hjälp?Är rädd att han ska gå helt under då jag vet att han har tidigare i loivet burit på självmordstankar.Detta har han berättat precis i början då vi träffades.Han var i en djup depression med alkohol involverat men enl honom själv tog han sig ur det och var "alkoholfri" efter det
 • trodde­aldrig
  Äldre 2 Apr 11:34
  #44

  Eller skriv ett brev åt honom som han får läsa i lugn och ro, ta med både postivit och negativt, i stället för att låta honom läsa denna tråd.

  Men som sagt man kan aldrig tvinga en männinska till att ändra så, bara visa att det finns annat också den just den vägen i livet. Beslutet att ändra sig kan bara personen i fråga och ingen annan.

  Hoppas det löser sig för dig...
  Here we go again skrev 2009-04-02 11:25:00 följande:


  troddealdrig:Det låter som en bra idé.Är rädd för att han ska bli helt "galen" men tror nogatt luften kanske går ur lite ur vår jobbiga situation.Tror att det är lättare att läsa än att få höra det.Har ju försökt att prata med honom om alla våra problemmen då blir han bara arg och det slutar med att han skriker åt mig.Vet ju att vill man få hjälp så finns det hjälp att få.Vet också att vill man inte så är det omöjligt att "tvinga"någon att sluta dricka eller bete sig illa.
 • trodde­aldrig
  Äldre 4 Apr 10:03
  #71

  Tråkigt att det gick som det gick, stå på dig nu och ta inte tillbaka honom. Du har gjort ett sista försök och det funkade inte, tyvärr.

  Stå på dig och låt han inte komma in i ditt liv igen, det finns andra män när du känner dig redo igen.

Svar på tråden Är helt förvirrad , vad ska jag göra(lååååång)?