• dfk
  Äldre 2 Apr 17:25
  16918 visningar
  117 svar
  117
  16918

  Är helt förvirrad , vad ska jag göra(lååååång)?

  Nu måste du tänka på ditt bästa!
  Det är jättesvårt att ta steget att komma ur den här relationen, men du kommer att klara det.
  Han kommer att klara det.
  Just nu funderar du mycket kring honom. Hur du ska kunna göra det mest skonsamt gentemot honom. Tyvärr skadar du dig själv lite mer då du inväntar rätt läge.
  Det är så svårt när man inte vill vara den dumma som gör slut, men om du tänker såhär litegrann att du gör honom något gott.
  Att nu måste han ta över kontrollen över sitt liv och ta sina konsekvenser för hur han agerar. Det kommer få honom att växa!
  Det kommer få honom att börja ta hand om sig lite bättre. Han vet nog innerst inne att det liv han lever just nu inte är bra.
  Ju mer du bäddar kring honom desto svårare blir det att börja ta hand om sig själv.
  Du är inte den person som kan hjälpa honom. Han måste göra det här jobbet.
  Jag vill absolut inte skuldbelägga dig, men man blir medberoende till slut i en sån här relation.
  Det blir så mycket svårare att tänka klart när det är känslor inblandade. Men du har något inom dig som gnager, att du är ju inte lycklig som det ser ut just nu.
  Att han har förändrats så mycket sen ni träffades är ju varningstecken i hög grad. Även fast han var en jättemysig kille när ni träffades och att han har sina fina sidor också, så räcker ju inte det. Om någon fastnar i ett dåligt mönster så spelar det ju ingen roll hur man var för tidigare.Det är ju här och nu man lever. Ett förhållande måste vårdas och behöver engagemang kontinuerligt. Om man inte blir respekterad och älskad, så känns det ju inget bra!
  Att han inte vill involvera sina föräldrar är något du inte ska ta ansvar över. Att han säger att han tänker sova i trapphuset hellre då, tror jag bara är något han säger för att hålla dig kvar ett tag till. Tror du att han verkligen skulle göra det? Jag tror om inte annat att dina grannar tillslut ber honom om att förflytta sig någon annanstans. Låt han fatta sina egna beslut. Om han väljer att göra så, så låt honom ansvara för det. Man kan säkert ringa störningsjouren eller hyresvärden om han ligger där på nätterna.
  Vad säger det här om honom egentligen? Han förväntar sig att du ska lösa hans problem. Du har redan varit storsint och har ett stort hjärta. Nu är det dags för dig att släppa taget!

 • dfk
  Äldre 4 Apr 18:55
  #79

  Jättebra att du gjorde det du var tvungen att göra!

Svar på tråden Är helt förvirrad , vad ska jag göra(lååååång)?