• Kjell Präst

    gå med blivande maken i kyrkan?

    MiaMariaR skrev 2009-04-05 20:08:15 följande:
    Du behöver nog skriva det på rim, klartext kan så lätt missuppfattas nuförtiden, kom ihåg att även osa och klädkod borde rimmas:Vill ni komma på vår festtycker vi det vore bästinnan 7 juli svaraannars får det vara (+ lämna hemma barnaskara?)på vårt finfina partaj passar det med en kavajFly by night skrev 2009-04-05 19:48:15 följande:
    Fortsätter den lite:

    "På vårt finfina partaj
    Passar det med en kavaj
    Kommer ni i stajlad frack
    har ni ej förstått ett smack
    Om ni jeansen tagit på
    får ni nog gå hem ändå"
  • Kjell Präst

    Red Scarlet skrev 2009-04-06 14:25:52 följande:


    Jag gillar det här med personliga teman. Eftersom jag älskar att simma hade vi tänkt fylla hela vår kyrka med vatten och simma in till altaret, vad tror ni om det? Tänkte att det hela skulle tonsättas av ledmotivet till lilla sjöjungfrun, spelad med en undervattensbandspelare. Prästen hade jag tänkt mig utklädd till en stor sjöanemon, men han kan ju få ha på sig sin prästdräkt UNDER om det är väldigt viktigt för honom (man får ju göra vad man kan för att blidka dem..). Självklart måste både präst och gäster ta dykcertifikat innan vigseln, men det är väl det minsta man kan begära att de ska kosta på sig när vi bjuder dem på bröllopet...eller?
    Allt låter utmärkt och helt inom rimlighetens gräns. En sak bara: Det är inte en svenskkyrklig tradition att prästen klär ut sig till sjöanemon, det kan ses som bakåtsträvande och amerikanskt. Kolla därför med er präst att det är okay med honom/henne. Annars kan han/hon säkert vara ett jätteläskigt sjöodjur eller en clownfisk, det borde gå bättre ihop med prästlöftena och kyrkoordningen. Lycka till!
  • Kjell Präst

    Red Scarlet skrev 2009-04-06 18:03:36 följande:


    Jag förstår att det kan vara bakåtsträvande med sjöanemonstänket men jag tycker att det är charmigt. Gulligt helt enkelt, lite gammeldags som att mysa utan el och vatten i sommarstugan och tvätta vid sjön - bara för att det är mer genuint. Det är kul med gamla traditioner, oavsett vad de kommer ifrån!
    *torkar en tår ur ögonvrån* Jag ställer upp! Jag ställer upp!
  • Kjell Präst

    Jag kanske ändå borde nämna att en kollega till mig, Snell Präst heter han, en gång hade en sådan vigsel - och då hade de glömt att förankra kyrkan i marken, så den flöt bort. Man har inte hittat brudparet än idag, och inte kyrkan heller.Det senaste man hörde var ett vykort från vaktmästaren, det var poststämplat i Costa Rica och innehöll en enda mening: "Kan ingen få den där kantorn att sluta spela snart".
    Tragiskt, eller hur?

  • Kjell Präst
    Aleta skrev 2009-04-08 12:23:55 följande:
    Min kusin var ändå nöjd med sitt bröllop, för hon hade fått visa upp sig för första gången inför alla inte mindre än 384 gånger.
    Vilken tur att slutet ändå blev gott, så att säga. Jag vill dock kasta in en brasklapp till andra blivande brudar som också vill göra entré så här många gånger och lyssna till församlingen "OOOHHHH" om och om igen: Det kan bli så att om man vrider kyrkan åt fel håll så händer allt baklänges, vilket innebär att ni får gå ut om och om igen - i början av vigseln. Och då vet ni snart inte om ni är gifta eller inte. Kan bli mycket förvirrande, har jag förstått.
  • Kjell Präst
    marriage09 skrev 2009-04-08 14:40:28 följande:
    Hoppas tillbaka på det där med den översvämmade nedgrävda krängande kyrkan, jag har tänkt att ha stolsöverdrag i kyrkan, det gååååår ju bara inte att ha de vanliga tråkiga kyrkbänkarna. Tänkte förstås sy dem själv, tänkte först i nåt dyrt vitt tyg som inte går att tvätta rent sedan men hur går det ihop med vatten?? Finns det vitt galon kanske??
    Du kan ju alltid köpa presenningar på något byggvaruhus. Det kan ju faktiskt bidra till den marina touchen också!
  • Kjell Präst
    Aleta skrev 2009-04-08 13:07:48 följande:
    Finns det någon matematisk formel för hur man räknar ut lagom vridning på kyrkan?
    Ja, man får detaljstudera Bibelns Uppenbarelsebok (särskilt 23:e kapitlet verserna 56-76). Där finns detta beskrivet på kodspråk. I prästlöftena får vi lova att inte avslöja koden så därför kan jag bara hänvisa till Bibelstället och uppmana brudar som vill vrida kyrkan att själva studera och fundera.
  • Kjell Präst
    Cesium skrev 2009-04-08 15:23:59 följande:
    Kjell Präst skrev 2009-04-08 14:51:35 följande:
    Gäller det för både den gamla och den nya översättningen?Jag har hört en skräckhistoria om ett brudpar som från något bibelställe, jag minns inte vilket, uttolkade hur man hittar en liberal präst, men som hade missat att man hade flyttat just de koderna i den nya översättningen, så det slutade med att prästen var högkyrklig medan själva kyrkan hade krympt till en lagom stor hamsterbur :-/.
    Det måste förstås vara den gamla översättningen. Allt som är nytt är bannlyst i kyrkan! Det där brudparet du talar om hade förstås letat i Ordspråksboken men valt fel översättning. Ojojoj, de ska vara glada att de lever!
  • Kjell Präst

    Är det någon som har tänkt på att ett kyrktorn är ganska likt en månraket? Visst borde det gå att ha en vigsel i kyrktornet och sedan, som en häftig sluteffekt, skicka ut alltihop i rymden?

  • Kjell Präst
    Aleta skrev 2009-04-13 11:47:56 följande:
    Blir det inte för tungt med kyrkklockorna?Kan man koppla bort dem på något sätt (för att spara bränsle tänkte jag).
    Jomenvisst går det bra. Det finns en särskild fond, "Ärkebiskop Nathan Söderbloms fond för kyrkklockors förändrande". Ur den kan man söka medel för att byta ut kyrkklockorna mot MP3-spelare, som ju är mycket lättare.
Svar på tråden gå med blivande maken i kyrkan?