• Cesium

    gå med blivande maken i kyrkan?

    Imma skrev 2009-04-01 10:43:31 följande:
    Bra tråd!Jag och min man funderar på att ha en fest för våra gäster efter vigseln. Då skulle vi gärna vilja bjuda på mat och dryck, umgås, ha schysst musik på och kanske dansa lite efteråt. Kan man göra så?!?!Hur skriver vi i såna fall i inbjudan, så att ingen tar illa upp?
    Hur har ni tänkt med det här att "bjuda"? Det känns så himla 00-tal. Då kan ju vilken luffare som helst komma. Själv vill jag bara ha gäster som prioriterar mig framför sig själva och sina barn.
  • Cesium

    Kjell Präst skrev 2009-04-01 12:24:56 följande:


    Om man ska följa traditionen ska man bara bjuda prästen. Några övriga gäster behövs inte. Om nu prästen dessutom är en älg(se ovan) så går det ju i alla fall åt en hel del mat. Om inte älgen själv är maten förstås. Då kan man bjuda kantorn, kyrkvärden eller fru Andersson som bor bredvid kyrkan och alltid klagar när klockorna ringer.
    Isåfall Älg Präst även tjänstgör som måltid bör man ta extra hänsyn till Fru Älgko. Hon ska enligt allrådande vett och etikett bjudas, men bör om möjligt då få ett vegetariskt alternativ (förhoppningsvis erbjuder hon att ta med detta själv).
  • Cesium

    Kjell Präst skrev 2009-04-01 12:30:19 följande:


    En till präst skrev 2009-04-01 11:15:43 följande:
    Förlåt? Kristna sånger? Ur psalmboken? På ett bröllop? Är du religiös eller? Fett pinsamt!
    Jag bara sträcka mig så långt så att Christer Sjögren kör en solosång. Helst med hela Vikingarna, för det skulle tona ned det här med "krist" till en fullt acceptabel nivå.
  • Cesium
    Aleta skrev 2009-04-01 13:14:18 följande:
    Ja, det har man ju hört.Förresten så ska min papegoja komma flygande med ringarna. Jag tänkte att han kunde sitta på prästens axel under resten av vigseln. Jag vill nämligen inte ha papegojbajs på min klänning, jag har ju bara en, men prästen kan väl byta stola om den ena blir smutsig?
    Tänk då på att ha papegojbajsfärg som en av dina temafärger.
  • Cesium
    passionsblomman skrev 2009-04-01 20:45:55 följande:
    Alltså, att någon än idag kan gå på myter sådär hursomhelst, upplever jag som skrämmande!När det är så SJÄLVKLART och uppenbart att det är Sonja Aldén som skrivit de Äkta bröllopssångerna.
    Jag trodde på den myten *rodnar*. Jag inser ju nu att det var helt befängt.

    Det får mig att tänka på det här med o.s.a. Jag tror att jag missuppfattat det med. Jag ringde nämligen till telefonnumret som stod på en inbjudan jag fick och sa att jag kunde komma *rodnar igen*. Var det rätt av mig att göra? Vad står egentligen o.s.a. för?
  • Cesium
    MulleNuh skrev 2009-04-01 21:10:47 följande:
    osten stinker as!!!Vad trodde du på riktigt?
    Oj, vad fel det blev, undrar vad de tror om mig nu .

    Min pojkvän trodde det var ett gulligare sätt att säga att bröllopet är barnfritt: Omyndiga Sätts I Arrest.
  • Cesium
    Imma skrev 2009-04-02 12:53:42 följande:
    Toppen!Jag fick nämligen höra att präster inte tar/får ta emot svarta pengar, men jag gissade att det var felaktig information.Tack för snabbt svar!
    Det är GULA pengar präster inte får ta emot. Alltså, allt utom tior och femtiolappar går bra.
  • Cesium

    Kjell Präst skrev 2009-04-02 07:47:30 följande:


    Tio varv runt huset! Nu!
    (Tog mig friheten att ändra på detta beslut till ett halvt varv runt ån.)
  • Cesium

    Kjell Präst skrev 2009-04-02 13:01:56 följande:


    Hur kom du hem igen? Om du bara tog ett halvt varv? Stod älgen där och väntade så du fick rida den andra halvan av varvet?
    Typ så ja. Och de befjädrade äggen i grälla färger flög kvittrande runtom oss hela vägen hem.
  • Cesium

    En till präst skrev 2009-04-04 18:27:52 följande:


    Säg till henne att det är en sån ära för henne att få vara tärna att hon egentligen borde betala Din klänning också!
    Nej nej nej. Nu har du missförstått. Det är ingen ära att få vara tärna. Vi har allmän tärnplikt här i landet, sörru.
  • Cesium

    Kjell Präst skrev 2009-04-08 11:27:05 följande:


    Jag kanske ändå borde nämna att en kollega till mig, Snell Präst heter han, en gång hade en sådan vigsel - och då hade de glömt att förankra kyrkan i marken, så den flöt bort. Man har inte hittat brudparet än idag, och inte kyrkan heller.Det senaste man hörde var ett vykort från vaktmästaren, det var poststämplat i Costa Rica och innehöll en enda mening: "Kan ingen få den där kantorn att sluta spela snart".Tragiskt, eller hur?
    Verkligen väldigt tragiskt. Men även denna historia har sin positiva sida: de slapp bekosta bröllopsresan.

    Ett tips till Red Scarlet, Imma och alla andra som planerar havstema: Boka den översandade kyrkan i Danmark! Tämligen fast förankrad och en mindre krängning skulle bara förhöja havskänslan.
  • Cesium

    Jag har fastnat här på bt och planerar mitt bröllop irl igen... Kom på att jag måste ha en m2b på min dag också, när är det dags att involvera honom? Räcker det att han får veta i samband med mötet med vf? Mao någon månad innan vår kv. Iofs blir det inte så lång tid han har på sig att fria då, men det sätter iaf lite press på honom. Vårt datum för osa kommer redan ha varit, men om han mot förmodan skulle vilja ändra på något i mitt upplägg så kan jag skriva det på min wa. Btw, ts, du får som vanligt säga till om det blir ot.

  • Cesium

    Kjell Präst skrev 2009-04-08 14:46:12 följande:


    Du kan ju alltid köpa presenningar på något byggvaruhus. Det kan ju faktiskt bidra till den marina touchen också!
    Jag kan tipsa om segelduk också.
  • Cesium
    Imma skrev 2009-04-08 14:31:45 följande:
    Jag frågade där jag köpte min klänning om de även kunde hjälpa till med en fästman. Det var inga problem! Hör med din brudbutik eller kolla på blocket!
    Tack snälla du för tipset om brudbutiken, det ska jag genast kolla upp! Vet du om de brukar har blonda tärnor som kan gå i högklackat där också?
  • Cesium

    Kjell Präst skrev 2009-04-08 14:51:35 följande:


    Ja, man får detaljstudera Bibelns Uppenbarelsebok (särskilt 23:e kapitlet verserna 56-76). Där finns detta beskrivet på kodspråk. I prästlöftena får vi lova att inte avslöja koden så därför kan jag bara hänvisa till Bibelstället och uppmana brudar som vill vrida kyrkan att själva studera och fundera.
    Gäller det för både den gamla och den nya översättningen?

    Jag har hört en skräckhistoria om ett brudpar som från något bibelställe, jag minns inte vilket, uttolkade hur man hittar en liberal präst, men som hade missat att man hade flyttat just de koderna i den nya översättningen, så det slutade med att prästen var högkyrklig medan själva kyrkan hade krympt till en lagom stor hamsterbur :-/.
  • Cesium

    Kjell Präst skrev 2009-04-08 14:51:35 följande:


    Ja, man får detaljstudera Bibelns Uppenbarelsebok (särskilt 23:e kapitlet verserna 56-76). Där finns detta beskrivet på kodspråk. I prästlöftena får vi lova att inte avslöja koden så därför kan jag bara hänvisa till Bibelstället och uppmana brudar som vill vrida kyrkan att själva studera och fundera.
    Jag tror att jag lyckats dechiffrera det nu! Kan inte avslöja något tyvärr, för om jag gör det kommer mina nageltippar för evigt vara gula, utan att någon akryl eller gelé i världen kommer kunna täcka dem
  • Cesium

    Tack gode Krister för att BT finns, annars hade jag aldrig fått reda på att det är hjärtformade pommes frites som gäller i huvudstan! Ska genast springa och pyssla ihop strutar av La Gazzetta så jag slipper spräcka färgtemat. Krister vincit omnia!

Svar på tråden gå med blivande maken i kyrkan?