• knyttan

    gå med blivande maken i kyrkan?

    Jenny121212 skrev 2012-03-29 20:12:31 följande:
    Kan man kanske ha en "stand-in" istället för den som varit gift? Kanske om man kunde hyra in någon eller om det kanske är så att prästen kan ta med en kompis som man kan få låna under vigseln. personligen tycker jag att den som varit gift tidigare kan få vara med på sin fest, men inte på vigseln..
    Chicita skrev 2012-03-29 20:20:23 följande:
    Ja vi har ju pratat om det tidigare att man kan använda en stand in för brudgummen om denne inte skulle matcha färgtemat. I så fall kanske man kan använda denne om ens make tidigare varit gift också? 
    Aha, det är den där brud-maken man kan läsa om i olika trådar, med prisförslag och sånt också? Skönt att min blivande man inte har varit gift innan då, där sparade vi genast 1000 kr i budgeten! Det ska jag nog lägga upp som tips i någon av budgettrådarna! Kyss
  • knyttan
    Kjell Präst skrev 2012-05-22 11:05:36 följande:
    Japp, det är öppet köp och därför bara att byta till en lämpligare brud eller gum vid en senare vigsel. Eller till en cykel om man hellre vill det. Vill man ha en bil istället får man dock lämna mellanskillnad.
    Får man inte cykeln på (brud)köpet??


  • knyttan
    Aniara4 skrev 2012-06-29 11:40:32 följande:
    Hej, nu har jag en ny fundering! Vi har snart vår första bröllopsdag, och eftersom mitt bröllop var en katastrof (jag såg t.ex. på bilderna efteråt att klänningsfållen inte låg riktigt slätt där bak när jag gick in i kyrkan) så undrar jag hur ceremonin ser ut om man gör om och gör rätt såhär ett år senare? Jag tycker t.ex. att det är synd att vi bara fick säga våra fina löften en enda gång i livet, och ringväxlingen är ju så romantisk, men vår präst säger att vi bara kan få en välsignelse och inte får göra om hela akten. Måste vi skilja oss innan för att få som jag vill, och hur räknar man i så fall när vi ska säga hur länge vi har varit gifta?

    Sen så undrar jag hur man gör om gästerna som var lite för fula för att riktigt passa in förra året fortfarande inte har blivit snyggare? De verkar varken ha bantat, tränat, solat solarium eller gjort några enkla men välbehövliga skönhetsingrepp, kan vi låta bli att bjuda dem till ombröllopet då? Jag tycker det är respektlöst av dem att inte anstränga sig mer och vill inte se dem där på min dag. För den här dagen ska bli sådär perfekt och speciell som den förra av olika skäl inte blev!
    Förslagsvis så hyr man in gästerna från  en modellagentur - om du har en bra bröllopskordinator så kan hon säkert hjälpa dig att få ett lagom urval. Du kan ju också, mot ett litet tilläg givetvis, hyra in brudfölje, de är då speciellt utvalda för att inte vara snyggare än bruden och är sådeles lite defekta, någon har sneda tänder och en annan har trivselvikt osv, men det är helt enkelt som det ska vara.
Svar på tråden gå med blivande maken i kyrkan?