• annapanna88

    gå med blivande maken i kyrkan?

    Detta var ju ett hysteriskt roligt avbrott i bröllopsplaneringsvardagen! Denna tråden ska jag spara och läsa på regninga dagar!

  • annapanna88
    Chicita skrev 2012-02-02 22:06:36 följande:
    Det är som att koka soppa på en spik.
    Nån kastar i spiken - och så går det hål i grytan och allt rinner ut i en enda stor och härlig röra Solig

    Ta en slev och hjälp till vet ja

    Och apropå det.
    Min kompis vill ha kuvertavgift på sitt bröllop. Men hennes blivande make tycker att det räcker med spiksoppa där gästerna får ta med sig egna grytbitar och grönsaker.
    Men hur ska min kompis då få råd med ringen (som är på rea och bara kostar 75000 , en specialdesignad klänning för 52000:- och den där tiaran med äkta diamanter?
    För att inte prata om bröllopsresan...
    Tanken var att skriva på önskelistan att alla gästerna betalar varsin dag för dom. Presidentsviten på den där egna ön kostar ju bara 7000:- per natt, rena reapriset ju...

    Kan hon ta kuvertavgift i alla fall, även om dom får ta med egna grönsaker?
    Hon borde absolut ta en kuvertavgift, det är ju en ära för gästerna att överhuvudtaget bli bjudna på bröllopet! De borde verkligen vara nöjda och glada med lite spiksoppa, och dessutom ge pengar i present så att dom får råd med bröllopsresan!
  • annapanna88

    Ja, dagens gäster är så respektlösa tycker jag!

    Jag blir väldigt sugen på att byta till en kyrklig visel när jag läser här faktiskt... Jag vill också ha älgar som svingar i ljuskronorna och färgkoordinerade papegojor. Och wunderbaum.
    Tycker ni vi kan gifta oss i kyrkan fast vi inte tror på han Krister? Man kan väl be älgen/präsen att inte prata om honom?

  • annapanna88
    Chicita skrev 2012-02-19 19:25:47 följande:
    oooh Förvånad
    Förresten, appropå det obligatoriska brö-loppet efter uttåget ur kyrkan. Skulle det kunna ersättas med att åka stjärtlapp nerför kyrkbacken istället om man gifter sig på vintern?
    Jag har också funderat på flygande matta... men jag vet inte vad man kan hitta det?
  • annapanna88
    Kjell Präst skrev 2012-02-20 04:12:39 följande:
    Nu är det så, att det här med flygande mattor inte är en svensk tradition utan hämtat från amerikanska filmer (Aladdin tex). Visserligen har Ture Sventon en, men han är ett undantag. Däremot är det så, att de här grekiska pojkarna som kan bära in ex-bruden till en skilsmässa, kan användas även vid bröllop (och eventuellt kompletteras med ett par pigga flickor av valfri nationalitet också). De ställer sig då utanför kyrkan medan vigseln pågår, som en liten överraskning kan man säga. När så brudparet kommer ut och får mumsmums kastade på sig (eller vad man nu väljer, det finns i alla fall särskilda bröllopsmumsmums som inte ger fläckar) så kan de sedan sätta sig på den stora arabiska matta med hjärtmönster som pojkarna och flickorna smidigt rullat ut. När de sitter bekvämt lyfter pojkarna och flickorna i varsitt hörn av mattan och ger sig iväg ysterst skuttande utför kyrkbacken, med brudparet kärleksfullt kyssande varandra på den skumpande mattan. Detta brukar leda till jubel i församlingen. Vill man, kan prästen springa efter en bit, klädd i den typen av fez som Herr Omar använder, och ropa välsignelser och glada tillrop.
    Ja men det låter ju som ett bra alternativ :) Annars kanske man kan fråga Ture om man får hyra hans matta?
  • annapanna88
    Kjell Präst skrev 2012-02-20 13:52:18 följande:
    Frågan är om inte Ture bara lånar ut sin till borgerliga vigslar, jag tycker mig ha läst det i någon bröllopstidning. Dock har ju Bamse också en flygande matta. Den kanske kan funka!
    Just det, det hade jag glömt. Får ta och se om jag kan hitta Bamses telefonnummer då :)
Svar på tråden gå med blivande maken i kyrkan?