• Aniara4

    gå med blivande maken i kyrkan?

    Å herregud. Den här tråden var före min tid. Tack för tipset!

  • Aniara4

    Rubriken påminner mig om en annan fråga jag har. Det känns som rätt ställe att fråga här, med alla kloka präster och andra.

    Det är så att jag är redan gift, och nu undrar jag om jag kan gå i kyrkan med min make. Eller ska jag fråga mamma istället?

  • Aniara4
    passionsblomman skrev 2012-02-02 11:06:05 följande:
    Det har på senare tid framkommit kritik och misstankar gällande gifta kvinnors avsikter med kyrkobesöken. Det har nämligen visat sig, att gifta kvinnor äter så mycket av den fyllda älgen, eftersom de går på strikt LCHF, att det inte räcker åt övriga besökare-hur mycket än prästen ber papegojan välsigna älgeländet.

    Så kan vi inte ha det. Det förstår du säkert.
    Förlåt. Men riset i älgmagen är inte LCHF, så det lämnar jag ju åt er andra, räcker inte det?

    Jag ska fråga mamma om hon kan tänka sig att följa med maken till kyrkan och titta på papegojorna, så kan jag stanna hemma och läsa bibeln (jag är särskilt förtjust i Ordspråksboken 27:14).
  • Aniara4
    passionsblomman skrev 2012-02-02 12:20:00 följande:
    Nej. Riset är särskilt helgat åt papegojan och hans familj. Den Heliga Familjen dvs. Och LCHF-älgen är företrädesvis tänkt för blivande brudar, som annars inte hinner bli lagom små för sina inköpta klänningar. Det här borde vara självklarheter, snälla du-lite plats får man faktiskt lämna till de unga och vackra.
    Javisst ja, jag glömde att jag inte är någon brud längre. Det är ju bara brudar som räknas  (och präster), och det kan vara en ganska svår omställning nästa morgon när man vaknar och är en anskrämlig gammal has-been. Särskilt om man som jag har varit ung och vacker i snart 40 år och hade tänkt fortsätta vara det i 40 år till. Det är därför morgongåvan är så viktig, det blir en materiell manifestation av den kärlek som får tjäna som tröst resten av livet när ens stora dag i strålkastarljuset är över. Kan man inte glittra själv ska man åtminstone ha diamanter som gör det!

    Självklart ska jag spara älgen till den nygifta bruden som inte ätit på ett halvår, och gästerna får ju den stora äran att titta på när hon äter den.
  • Aniara4
    Soldemor skrev 2012-02-02 13:28:23 följande:
    OBS! Det är viktigt att äta älgen enligt elefantmetoden!!
    Tänk vad bra det är att man kan få teologisk rådgivning från proffsen här! Självklart spelar det roll hur man intar Kristers kropp (jag utgår från att det är älgen som heter Krister).
  • Aniara4

    Något mycket obehagligt håller på att krypa fram mot mitt medvetande.

    Jag är nu gift, så min stora dag har ju redan varit. Och stor var den verkligen - kyrkan har fått sluta ha vigslar, det är ingen som vill gifta sig där längre eftersom de känner att de inte kan leva upp till den otroligt höga standard vi satte med vår älgförrättare som kom svingande ner från takkronan, näbbens rykande plastbyxor, och kaffet som sprutades över oss istället för ris när vi kom ut. Det senaste jag hörde var att prästen emigrerat till Kanada (märkligt nog, eftersom konkurrensen från älgarna borde vara större där) och att musikern har hemfallit åt Bach-konserter. Ingenting blir sig nånsin likt med andra ord.

    Men alltså... Får jag inga fler dagar nu?

    Jag tycker folk har börjat lyssna så dåligt. Jag får inte rida in på min elefant i snabbköpet utan måste binda den utanför medan jag handlar. Ingen har blivit tårögd över min skönhet på flera dagar. Min man säger att vi måste sluta dricka champagne till varje måltid och nöja oss med nåt tyskt mousserande vin istället. Jag får inte ens frukost på sängen!

    Vems dag är det nu då?

  • Aniara4
    Kjell Präst skrev 2012-02-02 21:22:36 följande:
    Oj, så jag känner igen mig i detta. Det var, jag vet inte hur länge, sedan jag senast hissades ner från kyrktaket. Jag brukar säga till chefen "Jagvilljagvilljagvill" medan jag stampar med foten, men han bara skakar på huvudet och säger "Nej nej, lille Kjell, du har inte vigslar varje dag".
    Å, jag förstår verkligen ditt lidande. Omgivningen förstår inte hur viktigt sånt här är, det är bara så.

    Men lösningen måste ju vara att du får fler vigslar. Jag vill gärna göra om bröllopet, för det var en massa saker som gick fel och som jag verkligen går och grämer mig över nu fem månader senare när jag har fått lite perspektiv. Bl.a. var det fel gäster som inte passade, mina kusiner är alldeles för långa så jag syntes inte ordentligt, och sen hade inte alla samma hårfärg så det blev inte enhetligt.

    Jag trodde jag skulle kunna komma över det här, men ju mer jag tänker på det desto mer olycklig känner jag mig, och det har gått så långt att det påverkar samlivet. Varje gång vi ska till ser jag den där blomman som satt snett i håret framför mig, och så är det kört.

    Så jag skulle jättegärna vilja göra om och göra rätt, med en präst som kommer ner från taket, älgar och allt, och du kan få äran att gifta om oss om du lovar att inte vara motsträvig och omöjligt utan göra precis som vi vill. Det är ju faktiskt vår stora dag. Ja, din och min då, om du ställer upp. Jag ska fråga min man om han är med också, annars kanske det är någon som kan tipsa om en schysst brudgum man kan använda?
  • Aniara4

    Ni har missförstått det där med kolhydraterna. Blivande brudar äter faktiskt enbart pulversoppor och måltidsersättning av Cambridge-typ, max 14 kalorier om dagen om man ska komma i klänningen. Äta kan man ju göra sen när man är gift och har sitt på det torra. Det är därför de nygifta brudarna går loss på älgen utanför kyrkan, de är så galna av hunger att de inte ens märker att det är vigselförrättaren de mumsar på. I brist på vigselälg har det faktiskt hänt att en och annan avlägsen faster har strukit med. Sen måste de byta klänning innan festen eftersom den gamla i size 0 har spruckit av allt älgätande.

  • Aniara4
    ingenjörsbruden skrev 2012-02-06 10:55:49 följande:
    OJ! Jag som funderat över pommes fritterna utan för McDonalds.....måste hållas många vigslar där....kanske har en snabbkö som i Vegas kanske?!
    Japp, det är McWedding Drive-thru du har sett!
  • Aniara4
    passionsblomman skrev 2012-02-03 18:52:18 följande:
    Med all respekt för Soldemor, men potatiskastningen har jag hört är en mer regional företeelse. Jag tror att det är i Skåne närmare bestämt, som detta börjat sprida sig. Det måste ha med alla de där invandrarna att göra. De som kommer via Danmark och drar med sig kartoffler över bron du vet. Inte så populärt att prata högt om, men jag är ju anonym här.
    På vårt bröllop var det några sydliga gäster som kastade karltofflor. Jag tror de måste ha missförstått något, för det var inte alls trevligt!
Svar på tråden gå med blivande maken i kyrkan?