Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    gå med blivande maken i kyrkan?

    Kanske fick sig iallafall Kjell präst en helt obefogat uppläxning?

    Han har ju inte ens varit med i den andra tråden! Hur skulle han kunna veta att några eventuella paralleller?

    Förresten så får man väl skratta åt vad man tycker är roligt
    även om man är präst? Brukar det inte klagas en del på "tråkiga stela präster utan humor"?


    LB5 skrev 2009-03-30 20:12:13 följande:
    Tycker du inte att du har trampat ner "möklintabröllop" tillräkligt? Och att en präst tycker sådant här är roligt är skrämmande.
  • passionsblomman

    Alltså, att någon än idag kan gå på myter sådär hursomhelst, upplever jag som skrämmande!

    När det är så SJÄLVKLART och uppenbart att det är Sonja Aldén som skrivit de Äkta bröllopssångerna.

  • passionsblomman

    Jo, men det ska ju byggas en ny klockstapel, på den plats där kyrkan stod, har ni inte hört det? den kommer att byggas helt till vår ära, och av frivilliga,nämligen alla de som vi tyvärr inte kunde bjuda för att de inte fick plats och vi inte hade råd med dem. Nu får de ändå sin chans att känna sig delaktiga och hedrade,tacka vare att min ena tärna kläckte den här fantastiska idén-det är skönt med tärnor man kan lita på.

    På klockorna kommer graveras en iskription med våra namn och datum och det är naturligtvis samma typsnitt som ia lla trycksaker.
    Klockorna kommer att ringa varje lördag klockan sex, och ersätta Helgmålsringningen, som ju ändå ingen längre vet varför man hade förr i tiden. Så, vi tar helt sonika över denringningen och ändrar den till en symbol för just vår kärlek , så alla i byn kan stanna upp och påminnas om det stora i att just vi gift oss. Det är faktist inte mer än rätt.

  • passionsblomman

    Ja själv är jag så rörd när jag tänker på hur man i bygden kommer att minnas vår dag i eviga tider, att jag missar lite på tangenterna här i tårdimman...

    *torkar tårarna och räcker Kjell Präst en nypressad näsduk, med knypplad spets och vårt monogram*

  • passionsblomman

    Åh! Det har du ju naturligtvis helt rätt i1 Att jag inte tänkt på det...jag måste var lite försvagad av den här viktminskningskuren jag är mitt i nu...jag har ju inte ätit en enda kolhydrat på 25 veckor,men nu är det bara 7 cm kvar, så kan jag dra upp dragkedjan i min klänning.
    Nå, det här måste omedlebart styras upp!
    min m2b är inte riktigt lika engagerad i planerandet som jag än så länge, så det är inte mer än rätt att han får i uppgift att ändra den här lilla detlajen.

    Folk har ändå bara en massa ledigt och klämdagar hit och dit, så någon dag kan de gott vika för vårt firade. Ja, varför inte annandag påsk förresten? Det är ju ingen nu levande människa som vet vad den dagen ska vara bra för annars. Så bra! då tar vi över den och så har vi varit med om att skapa en ny symbolik och ge slutet av påsken en riktig höjdpunkt och en sann betydelse!

    *rusar iväg och säger åt min blivande make att genast sätt igång att ändra almanackorna*

  • passionsblomman

    Åh! Tack snälla Kjell för hjälpen att kontakta Reinfeldt! det är så UNDERBART med präster som hänger med sin tid och hugger i där det behövs och verkligen LYSSNAR på och STÖTTAR brudparet!

    *gråter så jag måste snyta mig*

  • passionsblomman
    MulleNuh skrev 2009-04-13 18:50:51 följande:
    Jag drömde att du var en liten blond pojke som hade plastbyxor på sig! Och ur byxbenen så pös det ut rök!!! Och nu när jag skrev ut det och läste så ser jag hur sjukt det var!!!!!
  • passionsblomman

    Det måste ju såklart vara när Aleta ska vara med i brudnäbbet på mitt bröllop. En liten operation får man faktiskt ställa upp på när det gäller ett sådant hedersuppdrag, klädsel vet vi ju redan att den bestämmer faktiskt bruden så plastbyxor är bara att trä på sig. Röken undrar ni kanske? Jo, jag gillar det lite dramatiska, så Aleta får ha sådana där rullgympadojjor som dagen till ära har miniraketer inmonterade, det är för att förstäka temat inför den stundande rymdfärden. Som ingångsmusik kommer vi att ha "Smoke on the water" btw.

  • passionsblomman

    Det känns skönt att du är med på noterna, så det här slipper bli en påfrestning på vår relation, och kanske ännu viktigare: på min redan ganska stressade tillvaro, såhär i all planering.


    Aleta skrev 2009-04-13 19:48:08 följande:
    Är det kortbyxor eller kanske till och med plast-lederhosen?Såååååååååå fint!
  • passionsblomman

    *klappar ivrigt i händerna*
    -ooooh det ska bli så rooooligt att få ställa till med ett så helt UNIKT bröllop. PREECIS ett sådant som jag ALTID drömt om!

Svar på tråden gå med blivande maken i kyrkan?