• Ore

    gå med blivande maken i kyrkan?

    Apselut att du kan gå in med din man. Du missar ju att aaaallllaaa gäster bara tittar på dig (och din pappa, men honom kommer de inte se, om du låter bli att klä honom i snygga kläder...) när du kommer vandrande längs altargången krampaktigt hållandes i din far (givetvis för att du inte ska snubbla). Går du med din blivande kan det ju faktiskt hända att folk tittar på honom också, har du övervägt det???

    Sen kan det ju riskeras att någon tror att din make är minst lika viktig för dig som din pappa... Är du säker på att du vill det? Jag menar, du och maken kan väl inte ha bott ihop alls lika länge som du bott hos din pappa...?

  • Ore
    Morr skrev 2009-03-31 13:50:17 följande:
    Sen vet de ändå att jag inte har gått in i äktenskapet av fri vilja, det hela var en uppgörelse mellan min far och min blivande man. Så jag tror nog inte att vi signalerar att vi är jämställda, det behöver man inte vara orolig för.
    Tja, jag är nog litet orolig för att alla faktiskt inte vet att du tvingas in i det här äktenskapet. Så det kanske är bättre att du låter farsgubben gå in bredvid dig. Och så får ni se till att både brudgummen, bestman, pappan och prästen är utrustade med bra löpardojjor, ifall du skulle sticka (man har väl sett filmen Runaway bride...) så att de kan fånga upp dig snabbt

    Du har inga bröder eller blivande svågrar, eller andra manliga släktingar som kan stå vid utgången och fånga in dig i så fall? Kanske kan skapa en ny, jättegullig och helt jämställd tradition som verkligen involverar fler ur era båda familjer på detta sättet...
  • Ore

    anne på grönkulla skrev 2009-03-31 14:12:08 följande:


    Hur tänkte du nu? Gulligt och jämställt samtidigt - det går väl inte? Är inte de varandras motsatser enligt lexikon? *bläddrar frenetiskt*
    Jooooooo *stamp i golvet*... Så länge jag gör som jag vill är allt jämställt!!!! Basta!!!

    Buuuhuuu, ni förstår inte mig här inne

    (hmm, behöver jag poängtera att jag är ironisk, tro..?)
  • Ore

    Jaha, men jag tänker minsann inte erkänna att du skulle ha rätt utan jag tänker fortsätta klaga på att du förstöööööör mina gulliga traditioner!!!

  • Ore
    FelizLane skrev 2009-03-31 15:23:48 följande:
    min mor och min moster och min morbror och min svärmor och alla som jag känner har gått in med varandra!
    Så fruktansvärt "mainstream" av dem... Kunde de inte hittat något sätt att sticka ut litet mer. T.ex. att göra som alla amerikaner istället, med överlämning... De är litet mer inne "over there"...

  • Ore

    Kjell Präst skrev 2009-04-01 12:23:21 följande:


    En till präst skrev 2009-04-01 11:06:08 följande:
    Man behöver inte kasta riset, man matar bara älgen med det. Då sväller det i älgmagen och...godnatt!
    Jamen det är ju suveränt, inför bröllopsmiddagen sedan!!! Det blir älgkött med ris helt enkelt!
  • Ore

    Nej men Aleta!!! Du måste helt enkelt se till att papegojan bara bajsar i bröllopets temafärger så är det lugnt!!!

  • Ore

    Nej, nej, du ska helt enkelt KRÄVA att de klär sig enligt temafärgerna. Så eftersom det är DIN stora dag, och du ska bestämma helt själv behöver du inte skicka ut färgprover. Litet måste ju gästerna anpassa sig till DIN stora dag!!!

    Sedan får du skaffa en utkastare som skickar iväg alla som inte lagt halva årslönen på att passa in i erat tema...

    Som du säger så är ju fotona för resten av livet!

  • Ore

    Red Scarlet: Tycker ni är helt rätt ute... Och kan inte den första prästen tillgodose er önskan, så ska ni absoluuuut leta vidare... Skit i om de börjar snacka om kulturhistoriskt värde, gammal kyrka, att saker kan förstöras av vatten osv. NÅGOT borde man ju få för sin kyrkskatt.

    Och kom ihåg: det är DIN stora dag!!! (Eeeeh, blivande maken är kanske i alla fall simkunnig, annars får du komma ihåg att han måste börja ta lektioner...)

  • Ore

    Ah, jag måste berömma era senaste initativ! Jag fastnade för det där med brudgumsuthyrning, så att alla blivande brudar kan få en blivande make-standin att gå med längs altargången. Självklart ska det ingår att denna brudgum är helt tema-koordinerad. Bör också kunna välja en brudgum med korrekt längd.

    Alternativt, för att verkligen belysa prästens viktiga roll i det hela så kan man gå in med prästen? VARFÖR har ingen föreslagit det än? Eller så ska prästen gå in själv, så att allt ljus kommer på honom (en brud kan dra liiiitet väl mycket uppmärksamhet till sig, särskilt om hon inte har täckt axlarna...)

    Och för att inte prästen ska snubbla (kan bli extra viktigt om det ska komma rök i kyrkogången) så bör man börja fundera över vem/vad prästen ska gå in med... Kan man göra någon form av ceremoni-rullator (givetvis temamatchande). Eller ska vi helt enkelt kräva ombyggnad till rullband i alla kyrkor. Kan bli ganska fräckt när prästen kommer glidande in genom röken...

  • Ore

    Ah, smart Kjell!. Tycker ni ligger i absolut framkant i er kyrka. Hade jag inte redan varit gift hade jag vallfärdat till din församling för en vigsel!!!

  • Ore
    MulleNuh skrev 2009-04-14 11:20:11 följande:
    Ja det råder ju ingen brist på fantasi här inne iaf!! Härligt!
    Nix, och Kjell har också visat sig vara en hejare på att sätta ihop rimverser!!!
  • Ore

    Kjell Präst skrev 2009-04-15 13:12:19 följande:


    Nej,nej, nej. I sin etikettsspalt skriver Magdalena Ribbing: "Det spelar absolut ingen roll om man har anknytning till Ryssland, kyrkoöverlämning är ändå lika fel som bara axlar i kyrkan och bruna skor efter midnatt på torsdagar"
    Jag lyssnar bara på råd som passar mina idéer, så vill jag ha kyrkoöverlämning borde jag få ha det!
  • Ore

    Nä, jag ska leta... Iofs är jag redan gift, men vid min förnyelse ska jag minsann ha det

  • Ore

    O ja, och sedan barrkonfetti efter vigseln. Låter som en trendsättare, och väldigt mycket eko-tänk i det!!!

Svar på tråden gå med blivande maken i kyrkan?