Inlägg från: anne på grönkulla |Visa alla inlägg
  • anne på grönkulla

    gå med blivande maken i kyrkan?

    Man kan ju tro att du själv fått vara med o bestämma om vem du sak gifta dig med också. Nu är han ju såklart bara en accessoar i ditt bröllop, men det är ju ändå pappa som har gjort upp om det - vill du inte att det ska synas?


    Ore skrev 2009-03-30 22:34:14 följande:
    Apselut att du kan gå in med din man. Du missar ju att aaaallllaaa gäster bara tittar på dig (och din pappa, men honom kommer de inte se, om du låter bli att klä honom i snygga kläder...) när du kommer vandrande längs altargången krampaktigt hållandes i din far (givetvis för att du inte ska snubbla). Går du med din blivande kan det ju faktiskt hända att folk tittar på honom också, har du övervägt det???Sen kan det ju riskeras att någon tror att din make är minst lika viktig för dig som din pappa... Är du säker på att du vill det? Jag menar, du och maken kan väl inte ha bott ihop alls lika länge som du bott hos din pappa...?
    *hoppas ironin framgår*
  • anne på grönkulla

    Hur tänkte du nu? Gulligt och jämställt samtidigt - det går väl inte? Är inte de varandras motsatser enligt lexikon? *bläddrar frenetiskt*


    Ore skrev 2009-03-31 14:10:31 följande:
    Kanske kan skapa en ny, jättegullig och helt jämställd tradition som verkligen involverar fler ur era båda familjer på detta sättet...
  • anne på grönkulla

    *asg* men grejen var väl att du gjorde som pappa o blivande maken ville... det var det som var gulligt - jämställt är ett skällsord som antyder att du kanske fick vara med o tycka...

  • anne på grönkulla

    Jag förstör dem absolut inte, jag försöker bara förstärka gulligheten i dem - det är du som sabbar genom att antyda att de kan vara jämställda oxå o att det vore nåt att sträva efter!

  • anne på grönkulla

    Att hon ska ha uppmärksamhet är väl för att alla ska titta på henne så hon inte törs rymma? Det är enkelt att lösa, blivande maken får hålla i henne ordentligt o alla andra manliga släktingar bevakar utgångarna.

  • anne på grönkulla

    *dör av skratt, ligger på golvet o skakar*

    Kjell Präst skrev 2009-03-31 16:17:09 följande:


    Den älgbruna färgen används normalt i kyrkan på den söndag som heter "Femtonde söndagen efter Kristi nedstigande i ubåten", men den infaller ju som du säkert vet i julveckan, så du får räkna med att inte alla präster ställer upp på att ha en stola i den färgen.
  • anne på grönkulla

    men jag tycker det är fint o har drömt om det alltid alltid o du är dum som säger att det inte är en svensk sed för det tycker jag!

    Kjell Präst skrev 2009-04-15 12:43:18 följande:


    Nu är det så att det här med att lämna över kyrkan inte är en svensk sed utan en rysk och därför blir det inte tal om någon kyrkoöverlämning överhuvudtaget!
  • anne på grönkulla

    annars kanske din mamma o hennes papegoja kan överlämna ett par till honom? det kan ju bli ett traditionellt tårdrypande inslag som inleder vigseln liksom...


    MulleNuh skrev 2009-04-15 16:38:57 följande:
    jag fick precis mail från kyrkan och fick namnet på "vår" präst. Ska kolla om han har några plastbrallor...
Svar på tråden gå med blivande maken i kyrkan?