• Nocia

    Sundsvall nr 3

    Här kan Sundsvalls-brudar och brudgummar träffas och prata om allt mellan himmel och jord. Men troligen blir det väl mest bröllopsprat...
    Välkommen!

  • Svar på tråden Sundsvall nr 3
  • Nocia

    Härligt att du hittat din klänning Jenzan!

    Vi har precis fått höra att det band vi hade preliminärbokat inte kommer att kunna spela på vårt bröllop
    Vi visste att det fanns en risk att det inte skulle bli något, men hoppet finns ju alltid kvar. Det tråkigaste är att det är min sambos kollegor som inte orkar. Visst förstår jag att en helg är lite helig men vad fasen, det är ju deras kompis och arbetskamrat som gifter sig!
    Ja ja, musik på skiva är inte helt fel... + att vi sparar några tusen...

  • Nocia

    hi hi, jag trodde att du, thildamy, hade bokat in din man (make) på face. Jag tänkte "hmm.. ska han också få sminkning, så trevligt". Btw, tar din frisyr bara en timme? Min tar nog mins 1,5 timme.

    Jag blev möhippad i lördags! Först dök min syrra (som inte bor i stan) upp på fredagen med sin familj. Jag fattade ingenting, de skulle ju komma på påsk. På lördagen var vi på stan och åt då två av mina vänner kom. Fattade fortfarande ingenting. Då berättade de att det var möhippa! De drog iväg mig till Marielles spa. Fick ansiktsbehandling, massage och make-up. Sen på H&M för att införskaffa lite partykläder. Hem till en av tjejerna för drinkar, sen på Saffran, mums och avslutningsvis på O´learys. Underbar dag som passade mig perfekt! Är inte så mkt för utklädning och liknande spex. Men detta var skoj!

  • Nocia

    Hjärtat mitt: kolla på Kulturskolan. Där finns ju ett antal fiol-lärare och någon av dem kanske kan spela själv eller har nån elev som är bra.
    www.sundsvallskulturskola.se

    skor? det funderar jag också på. Ska 8/5 på slutprovning på Eleganten och då ska skorna vara på... hmm... känner mig lite stressad...

  • Nocia

    Jag rekommenderar alltid Värstaborg i Njurunda. Kostar 2000 kr för ett dygn + 300 kr per dygn om man vill vara där dagen innan eller efter. Stor lokal, kanske inte den mysigaste, men går att dekorera. Bra kök och utrymmen om man vill bara sitta och prata. Vi kommer vara där på vårt bröllop i maj.

    Vi funderade mycket på vad som är viktigt/oviktigt för oss. Vi bryr oss t.ex. inte så mycket om dukningen. Det ska vara fint så klart, men inget vi vill lägga mkt pengar på. Lägger hellre pengarna på mat och dryck (ca 1/3 av budgeten). Vi har också valt bort bröllopsnatt på hotell och dyr transport. Vi valde att ta catering istället för att laga maten själva och det är för att våra familjer ska kunna njuta av festen. De kommer få hjälpa till så mkt ändå. Vi valde dock bort serveringspersonal, folk får ta maten själva och det funkar nog det med.

  • Nocia

    hej! Kanske ni har några tips till mig ang dukning?
    Vi ska ha vita linnedukar, värmeljus och konstgjorda gerberor i grönt och vitt. Nu har jag insett att det kommer att behövas något i mitten av bordet typ som en löpare. Kan dock inte ha löpare för bordet är bara 70 cm brett, det blir inte bra. Funderar på murgröna eller utströdda gröna paljetter. Färgtemat är vitt och grönt med lite bruna inslag.

    Har ni några andra idéer på vad man kan ha?

  • Nocia

    Å så skönt. Nu är både mina och sonens skor fixade! Hipp hurra för Skopunkten. Inhandlade även igår det sista (?) till dukningen och lite snacks och sånt. Det är ju faktiskt mindre än fyra veckor kvar

  • Nocia

    satt precis och pillrade med servetterna. Ska vika dem så de blir ganska platta och sedan knyta ett sidenband runtom. På så sätt kan jag förbereda dem i förväg. 11 klara, 53 kvar... Lite trevligt, men ack vad det tar tid!

  • Nocia

    19 dagar kvar! Är inte säker på om jag ska känna mig stressad eller lugn... Men en sak är säker, jag är förväntansfull och glad, snart är ju vårt bröllop!!!

  • Nocia

    Hej Förväntan2010! Jag undrar över det där du skrev om 800:-/pers för disk & städ. Hur många personer räknades det med att behövas då och hur länge skulle de jobba?

    Vi tar också mat från Lasses matstuga. Kan återkomma efter den 22:a och berätta hur de var. Vi ska vara på Värstaborg i Njurunda, pris 2000 + 300 per extradag.

  • Nocia

    Jemma: Det blir väl kanonbra att du gör PRECIS som du vill. Några kommer säkert blir förvånade, men vad gör det?
    Vi ska inte ha någon tårta för ingen av oss är så förtjust i det. Däremot ska vi ha massor med kladdkaka... mums...

    Nu är det 5 dagar kvar för oss! Men prognosen säger regn trist om det blir så! Dagen efter bröllopet ska vi ha picknick med alla våra gäster som är kvar (ca 35-40 st) och då vara utomhus. Så vi har två dagar då vi verkligen hoppas på sol och värme.

  • Nocia

    Jaha, så var man gift då

    Jag har egentligen bara en sak att säga: Ni har något jättekul att se fram emot tjejer! Det var så fantastiskt roligt!!!

  • Nocia

    Hej tjejer! Länge sen jag var här, men just nu är jag faktiskt lite less på allt som handlar om bröllop... Det finns några bilder i mitt galleri och några fler på vår hemsida: www.familjensundkvist.se

    Några tips kan jag dela med mig:
    Be någon pudra dig innan ni går ut på kyrktrappan (om ni ska göra så såklart). Det blir snyggare bilder om det inte är tår-ränder på kinderna.

    Ha någon som sköter markservicen hemma. Någon som städar undan lite och kanske lagar mat åt er. Ni vill verkligen inte mötas av ett kaos när ni kommer hem.

    Glöm inte att låta någon fota dukning och dyl. Be gärna någon fota alla gästerna.

    och... som alla säger... njuuut! Det är en helt underbar dag om man bara slappnar av!!

Svar på tråden Sundsvall nr 3