• sarahkka76

    Alternativa bröllop 3

    Då var det dax för en ny tråd

    Så här lyder presentationen av denna tråd:
    För oss som haft eller ska ha ett alternativt bröllop som kanske skiljer sig från "det mer klassiska"

    Ska du ha helgrön klänning, 50-tals bröllop eller vara omringad av riddare på din bröllopsdag...

    ja allt lite annorlunda.

    kanske kommit några nya med?

    tidigare trådar:
    www.brollopstorget.se/Forum-1-12/m3070810.htm

    www.brollopstorget.se/Forum-1-73/m3185399.html

  • Svar på tråden Alternativa bröllop 3
  • Sonja68

    Hallå blivande brudar!
    Stå på er och utforma bröllopet som NI vill ha det. Tyvärr får man dock räkna med att förvånansvärt många vill lägga sig i. Men de e bara å stänga örona.
    Vi hade inget jätteovanligt bröllop men inte heller supertraditionellt, för det ville vi inte. Informellt, avslappnant, fint, stämningsfullt så ville vi ha det. Roligt.
    Vi fick oxå kommentarer; Va?! Har ni inte gjort inbjudningar? NÄ, vi ringde och berättade de goda nyheterna och bjöd in de allra närmaste i familjen och vänkretsen. Det gick alldeles utmärkt!
    Ska ni inte ha bordsplacering?! NÄ, vi vill att folk ska få sitta med vem de vill, med folk de känner sig bekväma med (vi hade dessutom utländska gäster). Vi visste dock var VI skulle sitta, hade ett barnbord för barnen och de flesta lämnade automatiskt plats åt våra föräldrar nära oss.
    Ska ni inte ha festprogram?! NÄ, det får bli som det blir, vi är från två olika länder med lite olika seder. Det hela utformade sig till en härlig blandning av våra olika traditioner och alla hade jättetrevligt!
    VA, SKA NI INTE ÖPPNA PRESENTERNA?! Nej, lämna dem på presentbordet och klistra fast korten på resp. paket. Vi öppnar i lugn o ro hemma nästa dag.
    Ja, endel (särskilt föräldrar) hade synpunkter på allt; ingen toastmaster, ingen talordning, ingen brudvals (det blev spontant att vi fick första dansen till vår älsklingslåt av Sonja Alden; För att du finns), men festen blev precis så avslappnad och rolig som vi ville ha den.
    SÅ STÅ PÅ ER BRUDAR!!!
    Lycka till allihop!

  • Sonja68

    Ang. klädsel så tror jag också att folk själva vill klä sig lite festligare inför ett bröllop. Och om de då kommer i nåt som sticker ut; so what?!
    När folk frågade mig så berättade jag att JAG skulle ha vit klänning, ganska enkel men ändå festlig. Att vi skulle ha ett ganska enkelt, informellt bröllop. Då förstod de att de behövde inte ta värsta galaklänningen men klä sig lite finare än till vardags i alla fall.
    Clowner hade också varit välkomna

  • MissRock

    Som sagt, det är många som vill lägga sig i hela tiden, men det är bara att stänga öronen - det tog ett tag, men nu har jag börjat vänja mig :)

    Kiddy: Vi med! :) Vi ska bara ha säckpipeman (tyvärr), men budgeten täcker inte mer än så, trummisen får bli kvar. Vi ska ju flyga honom osv över hela sverige & det skulle bli för dyrt, men det är synd, för trumman gör det mäktigare ännu mäktigare! Vi ska också ta Scotland the Brave, men sen vet jag inte riktigt mer. Vad har ni tänkt för upplägg, behöver ideer? Vi ska ha ingångsmarsch som sagt, men sen vet jag inte. Han kanske kan spela utanför kyrkan när vi kommer ut, men kanske det blir för stimmigt, jag vet inte? Utgångsmarsch är redan bokad, så den blir det inte heller.

  • Kiddy

    Miss Rock: Åhå vad skoj med en till! :D
    hmm.. idéer.. jag vet inte, vi har inte bestämt så mycket mer än cermonin, vi ska gifta oss borgligt, så medans gästerna väntar utomhus så kommer den lilla säckpipeorkesten gå ut från herrgården på en vit matta, bakom kommer vi, och längst ut på den vita mattan så står vigselförättaren och viger oss, när det är gjort så står väl jag och gråter lite glädjetårar sen minglar med gästerna, sen in och äta och festa :)

    Låt säckpipemanen spela utanför oxå, det är nog många som vill fotografera er med honom skulle jag tro? :)

  • Kiddy

    Nu kan ni se våra inbjudningskort, inga märkvärdiga alls, men jag gillar dom ändå :)

  • Fenixx

    jag tycker dem var jättefina kiddy! gillar när det inte är för mycket krussedull på.

  • lajnd

    Idag har de som ska sjunga och spela under vigseln varit hemma hos oss och övat för första gången. De känner inte varandra så bra, och har inte spelat ihop tidigare. Men det lät JÄTTEBRA redan första gången och det ska bli så roligt att se hur bra det blir när de hunnit öva ordentligt!!!

    Jag är så glad och kommer känna mig så stolt när de sjunger på vår dag!! :D

    Nu är det väl väldigt nära bröllop för någon eller några här på tråden: Lycka till och ha en härlig dag!

  • Fenixx

    lajnd>> vad skönt när dem fick ihop det så bra med musiken.

    när är det dags för er som har snart?

  • mysifer

    18 juli smäller det vid Bohus fästning!

    vi kommer att ha ceremonin utanför eftersom det är Kungahälla medeltidsdagar den helgen.
    vi kommer att vara medeltidsklädda och antagligen inleda och avsluta ceremonin med folkmusik på flöjt.
    efter vigseln kommer vi att äta picknick med våra gäster och sen fortsätta in och njuta av medeltidsdagarna och den vackra fästningen resten av dagen.

  • Fenixx

    knappt att jag hade kunnat planera det bättre själv mysifer, låter underbart.

Svar på tråden Alternativa bröllop 3