Inlägg från: shakynose |Visa alla inlägg
  • shakynose

    Kränkt av läkare!

    Linadesign skrev 2009-03-05 12:48:12 följande:
    Vanilladream, du har rätt i att det egentligen inte är nåt konstigt att visa brösten för en läkare. Jag har gjort det innan, t.ex. när jag gjorde EKG test för några år sen. Då var det en manlig läkare och det kändes inte alls konstigt eller obehagligt. Igår var det helt annorlunda. Jag kände verkligen att hans syfte inte var medicinskt. Som sagt så brydde han sig inte om att kolla benen vilket är det vanligaste stället för kvinnor att få malignt melanom. När jag sa till honom att jag har ett ganska stort märke på benet också så sa han lite nedlåtande: "Har du märken överallt eller?" Så då fick han motvilligt kolla på det.Jag har nu skrivit en recension på eniro. Ska fundera lite på om jag ska anmäla.
    Vänta lite! Hur kan man "känna" att en läkares syfte för en undersökning ej är medicinsk? OM du nu ska anmäla så måste du ju kunna visa med ett konkret exempel på att han brutit mot reglerna. Jag tror knappast att det räcker med att säga "jag känner mig kränkt", och om det gör det så blir jag mörkrädd...
  • shakynose
    JustMeAndMyLove skrev 2009-03-05 15:34:52 följande:
    En del i en läkares utbildning bestå i hur man bemöter en patient. En läkare som kränker en patient på det sätt som TS blivit kränkt borde få chansen att tänka över sitt bemötande! Detta har han själv ingen möjlighet till om ingen lämnar in klagomål!Det räcker GOTT OCH VÄL med att känna isg kränkt för att anmäla.Hade han tex tagit det lugnare och beskrivet proceduren INNAN han börjat ta fram nålar eller begära att TS tog av sig bh'n så hade hon förmodligen känt sig mycket tryggare och allt varit fint.
    För att anmäla ja, men inte för att komma någon vart med anmälan. Och jag tycker fortfarande att det är helt absurt att man kan "känna" att en undersökning inte har medicinskt syfte. Det har ingenting med känslor att göra.
  • shakynose
    JustMeAndMyLove skrev 2009-03-05 15:51:51 följande:
    Man behver inte alltid anmäla till en myndighet, för vissa kan det räcka med att göra sig hörd via patientnämnden eller via någon chef på stället man känner förtroende för.Att känna sig kränkt inom vården är inte okej, och när ens kropp är inblandad är man knappast helt nollställd, klart det har med känslor att göra.
    Nej visst är du en kännande människa även inför doktorn, men att du känner en massa saker har ju mycket lite att göra med vad läkarens uppgift egentligen är. -"Ta av dig tröjan!" -" Nej, jag känner inte att du har medicinskt intresse av att titta där!" Hallå!?
Svar på tråden Kränkt av läkare!