Inlägg från: Ida Björn |Visa alla inlägg
  • Ida Björn

    Kränkt av läkare!

    Hej
    Att han ville att du skulle ta av dig BHn tycker jag inte är så konstigt, däremot så kunde han ha ändrat sitt eget beteende i frågan. Dessutom nämner jag såsom andra att det är konstigt at han inte kollade hela kroppen om han nu fann märken som han bedömde som risker nog för att ta bort.

    Att de frågar om personnummer och namn flera gången är inte konstigt. Var glad för det snarare. Däremot skulle de informera mer om ingreppet vilket de inte heller verkar ha gjort.

    Dessutom så var läkarens kommentarer om att du tyckte det var jobbigt helt och hållet fel av honom. Du får som läkare aldrig kränka en patient, detta står tydligt i LYHS (Lagen om yrkesverksamhet inom hälso- coh sjukvård). Som jag ser det så har läkaren och i viss mån även sjuksköterskorna brutit mot flera paragrafer i denna lag.

  • Ida Björn

    En läkare behöver inte göra en felbehandling för att göra fel. Tro det eller ej men de får inte bete sig hur de vill. Däremot är det inte många som vet att det faktiskt finns lagar om hur man får bete sig mot patinter. Och skulle inte tro att han skulle bli av med sin legitimation för detta. Däremot kanske hans kulle få en varning eller erinran. Kan tänkas.

  • Ida Björn

    En läkare behöver inte felbehandla en patient i medicinskt syfte för att bryta mot de lagar som finns kring honom.
    Läs LYHS 2 kap 1§ och 2§ 1st. Där står det tydligt hur en läkare (eller annan personal inom vårdverksamhet) ska vara mot en patient.
    Hela den lagen är faktiskt väldigt intressant. Om ni vill ha lite mer att fundera över kan ni dessutom kolla upp patientdatalagen, denna lag är ny sedan Juli 08. Finns mycket där som väldigt få inom vården har koll på. Skrämmande att det finns så lite kunskap kring juridiken hos vårdpersonal. Min sambo är sjuksköterska och det finns mycket som han och hans kollegor inte har information om.
    Det är dags för landstingen, och privata kliniker, att ta sitt ansvar och kräva att dessa lagar följs.

Svar på tråden Kränkt av läkare!