• MV85

    "Du ar tjock"-kommentarer fran forsaljare??

    Har varit med om att bli mer eller mindre påtvingad klänningar som ser vedervärdiga ut, i fel färg så klart för inte har de storlek 48 hemma i brudklänning inte!

    Sen har vi de fina kommentarerna att nej, du måste ha storlek 50 i alla fall (vilket är helt fel då jag har 46/48 i vanliga fall o dessutom ska ha korsett under som gör mig mindre än vanligt)när jag står iklädd en klänning i storlek 48 som sitter perfekt - förutom att modellen inte är smickrande någonstans..

    Eller varför inte butiken som inte hade något större än storlek 40 hemma?

  • MV85
    Linn74 skrev 2009-03-02 20:10:13 följande:
    Det är ju butiken det är fel på isåfall. När ska de lära sig att alla inte är stöpta i samma form... *suck* Hoppas du hittat/hittar din drömklänning!
    Inte hittat den än... Hittat en som satt jättebra o jag blev jättefin i verkligen... Men jag vet inte, det klickade inte! Så kom fram till att det inte var MIN klänning, även att den var underbar...
    Så det är bara att leta vidare...
  • MV85
    Leeeloo skrev 2009-03-02 20:16:08 följande:
    Min klänning är en Nixa 7509. Jag tycker att den är väldigt smickrande för figuren, den döljer precis på rätt ställen. Dessutom är den helt underbart vacker! Den kan du kanske kolla in? =)
    Tack för tipset, men ska jag vara ärlig tycker jag nixas klänningar är lite tråkiga... i alla fall för mig... De är jättefina, men inte min stil alls...
  • MV85

    De jag gillat bäst är Venus klänningar, och ett märke jag snubblade över här om dagen som heter Mori Lee.. Men finns hur mycket som helst!
    Gillar enkla, men udda klänningar... A-linje så klart (för att dölja höfterna) o gärna tvåfärgat..

  • MV85
    shakynose skrev 2009-03-02 21:09:57 följande:
    Men att du har 46/48 på vissa kläder innebär inte att du ÄR stl 46/48! Det är en uppskattning man gör bara, och olika designers använder sig av olika måttabeller. Ibland blir det snyggare om man går upp en storlek, så bara att rekommendera en större storlek tycker inte jag är elakt. Att däremot säga att man behöver bli smalare är en annan sak.Det är verkligen supertrist att gå in i en butik som bara har tre storlekar, men det man kan göra är ju att inte handla där alternativt begära att de tar in kläder i större storlekar också.
    Nej, det är inte fel att rekomendera en större storlek - om det behövs.
    Där emot är det fel att göra det när det INTE behövs, vilket det i mitt fall inte gjorde.
    När jag i nästa butik provade exakt samma klänning, i exakt samma storlek fick jag bara höra att den modellen inte var så passande, men storleken i det märket passade bra.. Provade en annan klänning i samma märke i samma storlek - satt perfekt även den.
    Sen som sagt ska jag ha korsett under klänningen... Att gå upp i storlek då är som att gå ner 10 kg i vikt för att sedan gå o köpa en ny klänning i större storlek än man hade innan...
  • MV85
    shakynose skrev 2009-03-03 00:58:41 följande:
    Det jag menar är att det är inte samma sak som att säga: "Du är tjock!" Erfarenheten kan säga att det blir snyggare om man går upp en storlek och därför rekommenderar man det. Det finns inget objektivt sanningsenligt svar på frågan om vilken brudklänning som är den bästa (storleksmässigt, färg, skärning etc..) Därför får man subjektiva utlåtanden från både butiksbiträden och andra. Det ligger inget elakt i det.
    Det beror helt på hur man säger det, och tro mig... Detta butiksbiträde hade ett sätt att säga saker som gjorde att jag bara mådde dåligt efter att varit där.

    Det var visst roligare att plocka fram klänningar till min kompis som var med som inte ens har förlovat sig än.. för hon är 185 lång o bär storlek 34/36...
  • MV85
    090208 skrev 2009-03-03 16:08:00 följande:
    Holl dom pa att puttinutta med henne, men var dumma mot dig?? Ar det roligare att kla upp nan som ar storlek modell??Da hade det varit haftigare att kla upp marsros, som kande sig sa smal och snygg i sin klanning.Ratt klanning kan gora under, men en smal tjej ar ju smal anda lixom... En lite storre tjej blir gladare pa ett satt, eller hur? Blir jag iaf...Kanske beror pa att brudklanningar oftast ar langa, sa man ser ju langre och smalare ut. Och det gor ju inget!
    Japp..!
    Det var mycket roligare o se en tjej som henne i klänningarna för "sådana tjejer träffar man så sällan o får så sällan se prova något på riktigt"...
    Behöver jag påpeka att jag INTE kommer handla där? *morrar fortfarande aggressivt vid minnet*
  • MV85

    Nja... grejen var att hon var med för att hon skulle prova klänningar hon med.. fast tärnklänningar...
    När vi kom dit såg vi dock en klänning i skylten som mer eller mindre hade hennes namn på sig så den konstaterade vi då att hon måste prova så det gjorde hon ju, men hon ställde inte upp som "provdocka" eller vad man ska säga..
    Hon är inte så mycket för uppmärksamhet... som tur var!

  • MV85

    Japp.. hon är verkligen 185 lång o har storlek 34/36... Hon har dessutom en dotter på 6 år och har jobbat som modell tidigare.
    Hon tillhör de där människorna som är född lång o smal.. Hon äter konstant, äter massor med godis, dricker läsk osv men är ändå lika smal...
    När hon var som störst hade hon 36-38 i storlek... då var hon nöjd.. Hon tycker inte om att vara så smal och får ofta kommentarer och blickar som antyder anorexia och liknande...

Svar på tråden "Du ar tjock"-kommentarer fran forsaljare??