Inlägg från: förlovad julafton 2007 |Visa alla inlägg
  • förlovad julafton 2007

    Bryter ihop - ska allt vara så jäkla segt och svårt?

    Usch stackars dig och er båda! Vilken jobbig situation ni är i. Alltför många tycks hamna i den hemska onda cirkel ni nu är i. Blir av med jobb och får inget på ett tag och sen är det helt omöjligt att få jobb igen eftersom man varit utan ett tag. Förfärligt!

    Har ni funderat på att ta ert pick och pack och åka utanför Sveriges gränser ett tag eller sätter sjukdomarna stopp? En helomvändning och nya tag kanske skulle hjälpa er komma på fötter? Vi reste runt i Thailand och Bali under några somrar. Gjorde av med sammanlagt 12 000 i månaden (2personer) inklusive allt, dvs boende, shopping, resor, mat etc. Och då bodde vi ok med frukost och pool och shoppade med oss en hel del kläder och saker. Hyr man en bungalow för längre tid kommer man säkert ner ännu mer i pris. Kanske kan ni jobba där i bar, cafe eller på stranden med att hyra ut surfbrädor eller i hotellreception. De bryr sig inte om utbildning om man bara pratar engelska och gör det man ska. Börja om från början liksom. Kanske, kanske miljöbyte kan medföra en förändring. Kanske inte. Men det kan ju vara värt att prova. Om ni väljer att prova se bara till att visum är på plats och att ni har pengar att ta er hem med igen, gärna till en bostad (bostadsrätten t.ex.) så att ni inte hamnar mellan stolarna!

    Lycka till!

  • förlovad julafton 2007

    Nej jag fattar väl det. Inte så att man kanske åker på studs och visst nästa inlägg kommer säga att man inte ska fly från sina problem. Men det är f-n så mycket billigare än att leva i Sverige där du inte kommer undan med 12 "blad" i månaden på två personer eller hur gör du inklusive allt man behöver. Vill man spara och leva snålt kan man nog gå runt på 8-10 tusen i månaden där ner om man måste. Det gör du lätt inte här.


    Hammerman1 skrev 2009-02-16 19:45:01 följande:
    Jo, utlandsvistelse för 12 blad i månaden fungerar säkert jättebra för folk som inte ens har pengar att köpa mat för. förlovad julafton 2007 skrev 2009-02-16 19:37:34 följande:
  • förlovad julafton 2007

    Nej inte alls konstigt att du behöver din mammas stöd.
    Det låter verkligen som om du bestämt dig och det måste kännas skönt att ha gjort upp en handlingsplan. Våga stå på dig med myndigheterna. Be att få prata med någon annan om de vägrar ge med sig. Ibland har man otur och råkar på fel personer. Lycka till och ta hand om varandra. Hur jobbigt ni än har det så har ni varandra. Det är värt en liten tanke bara det. Så många går igenom detta alldeles ensamma.

Svar på tråden Bryter ihop - ska allt vara så jäkla segt och svårt?