• Ore

    Barnkarusellen snurrar vidare

    Lappis: Fördelen med mens är ju att det då varar ett antal dagar, och sedan ska det vara slut med blod för din del. Helst för sisådär ett år framöver eller så...

    Nenne: Skräp tant! *svordomar och förbannelser till henne* KRAM!

    Liten: Låter häligt med att vara ute i snön. Fet kräm i ansiktet fick vi när vi var små, mamma hade en plåtburk med niveakräm i... *minnen*

    Vickan: Stackars mormor... Och det tar ju sån tid att läka när de börjar bli till åren...

    Izzie: Kluvenhet till att börja jobba igen, fullt förståeligt. Samtidigt så betyder ju det att båda sakerna har sina fördelar (och förvisso även nackdelar). Men när man kommit in i rutinerna så blir det säkert jättebra!

    Apropå snorkiga läkare så stödjer jag Litens teori om att statusen på läkarutbildningen pga att det är svårt att komma in lockar fel personer. Lämplighetsprov kanske inte är så dumt. Samtidigt som de übersmarta men kanske inte så empatiska personerna också behövs - till forskning om inte annat. Så fler platser på läkarutbildningen, och litet konkurrens om lämplighet kanske? Skulle kanske även göra att sjukvården blir bättre bemannad. Även om jag har vaga minnen av att någon sagt att läkarna själva vill att det ska vara brist på läkare, och det är klart att det håller ju deras löner, och deras status uppe...

    Ego: Nytt BIM-datum för mig är 9/3. Och blir jag inte gravid nu så beror det i alla fall inte på att vi inte prickat ÄL, jag borde vara fullproppad med simmare så som vi legat i Nice

    Inspirerad av EA:s bakflit så slängde jag ihop en omgång bullar igår dessutom. Ska nog se om det kan bli litet cupcakes någon dag också... Hittade en muffinsbok i min receptbokshylla häromdagen, hur kom den dit?

  • Ore

    Jag känner att jag inte har så mycket att tillföra i tyska Torsten-diskussioner. Har däremot en gång fått rådet från en kompis att undvika att vara tillsammans med tyska stavhoppare... (hennes erfarenhet begränsade sig dock till en enda, och det finns ju bevisligen flera, det har jag sett på TV)

    Jag har insett att en minskning av pappershögarna på jobbet innebär en stor bunt med tomma internpostkuvert som måste lämnas till vaktmästeriet, samt en ännu större bunt med papper som måste lyftas ner till återvinningen. Och den kollega som fick bära lådan åt mig (den blev för tung när den var full) var ju tyvärr så ordentlig att han kapade lådan till halva storleken så att den inte skulle bli för tung... Jaja, frisk luft är väl nyttigt.

  • Ore

    EA: Neeeej vad tråkigt. Men det kan ju vara så att tanten luras litet. Det finns ju de som är gravida och ändå har mens. Så det måste ju inte vara kört än. Så på med ett "brave face" och se till att fixa mötet! KRAM!

  • Ore

    Vinterstövlar för barn är det ju kanske inte riktigt säsong för nu. Inte ens på second hand, antagligen, men det kan ju vara värt att kolla. Hur är det annars med lågprisbutikerna? De har inget kvar? Det brukar ju inte vara lika hög kvalitet, men säkert tillräckligt för några veckor.

    Någon här som har bra koll på datorer förresten? Jag är ganska värdelös på det, har jag insett. Vill ha en bra bärbar dator för cirka 5000 kr. Den jag har nu (en Dell) är ganska värdelös (fruktansvärt seg) Min jobbdator (hp), som jag haft i kanske 2 år är också ganska seg, men det är framförallt på morgonen. Kanske är något i nätet, när "alla" startar upp sina datorer?

    Vad ska man gå på? Vad är tillräckligt bra? Ska ju mest ha den till att surfa och redigera bilder i photoshop, så den kanske inte behöver vara så avancerad?

  • Ore

    Skärm, det måste jag ju ha en med hyfsad upplösning på ja. Tack Liten! Minne tror jag hamnar längre ner på listan, alla foton läggs ändå över på den externa hårddisken.

    Jag blir bara så förvirrad över alla olika processoralternativ som finns, hur vet man vilken som är bäst, och vilken som är tillräckligt bra. För det är väl processor och RAM-minne som avgör hur snabb datorn är, eller minns jag fel?

  • Ore

    Nenne: Eftersom kanylballen inte verkar funka för dig, så är det kanske lika bra att gå vidare...

    Frejis: Vinterskor som inte tål litet slaskväder? Eeeeh? Okej, jag har jättesnygga mockastövlar - de är inte så bra i slaskväder. Men annars förväntar jag mig att mina vinterskor håller för litet vått.

  • Ore

    Ingen EA tillbaka från sitt möte än...? Undrar hur det gick för henne att hålla masken trots ruskiga tecken på annalkande tant...

  • Ore

    EA: Självklart kan jag hjälpa till! Har du litet mer info som jag kan söka på?

  • Ore

    Noterar både 16 och 17 maj, samt 8-9 augusti som åka till Göteborg-helger.

    Har för övrigt inte riktigt bestämt mig för om jag ska springa varvet eller inte. Blir jag gravid är det ett definitivt nej. Annars kanske jag försöker få tag i en plats, vet inte om det är fullbokat eller inte men då får jag väl köpa en startplats på annat vis i så fall...

Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare