Inlägg från: Svanboet |Visa alla inlägg
  • Svanboet

    2011-brudar

    Slänger mig in här utan att ha läst tråden än... Kul att se att fler och fler med 2011 faktiskt dyker upp på bt.

  • Svanboet

    Jag tror att jag hade nog velat ha en koordinator... typ, om jag hade haft pengarna. Det är nog ofta där skon klämmer. Det hade varit underbart att ha någon att gå till som "har koll på läget" och kan hjälpa till med kontakter till företag och annat. Dessutom kan det nog vara skönt även för oss som vill göra själv att ha någon med under dagen som faktiskt jobbar med att göra dagen som bruparet villha den. Hålla koll på transporter, att middagen startar i tid, att bandet kommer på plats och att tårtan dukas fram i lagom tid. En sån där "smurf" som liksom spinger i bakgrunden och hjälper brudparet så mycket som de själva vill.

    Jag skulle nog gärna vilja designa mina egna kort och jag har bestämt att fotografen under kvällen/dagen ska vara proffs så det passar väl bra det också. Kanske att det kunde bli svårt om koordinatorn också ska vara med och göra saker så som fotografering för då kan hon inte hjälpa till att guida gästerna till transproten/lokalen o.s.v. Jag kan tänka mig att det ofta är föräldrar som gör sånt men det kanske kan vara kul för dem också att få njuta i fulla drag av dagen och inte hela tiden vara beredd på saker som kan ända och saker som ska göras.

    Det blev lite långt men jag hoppas att du förstår min ståndpunkt angående bröllopskoordinator och vilken typ av hjälp jag skulle vilja ha av en sådan person.

  • Svanboet
    ALLIMA skrev 2009-03-12 15:47:39 följande:
    Svanboet : så ni tänker er också februari 2011. ? Har ni bestämt vilket datum ännu? Vi pratar om mars eller februari men just nu lutar det åt 12/2. Så roligt att planera och drömma! Bra av många skäl att vi har tid på oss...till hösten går både jag och sambon upp i arbetstid så då lär det ju finnas mindre tid över till det här roliga!
    Vi har inte bestämt några datum, vi knappt prtar om det men varje gång jag ser snön ute vet jag att jag vill gifta mig på vintern med mörkret och den gnistrande vita omgivningen. Så, kort och gott är det jag som lobbar för februari och gäran i början av februari (fast inte alla hjärtans dag - vill ha ett eget datum ). Vi är från Norrland båda två men bor nu i Borås så vi är lite hemsjuka ibland.
  • Svanboet

    Vi önskar er all lycka lika så... ni som har så bråttom


    Bettertogether skrev 2009-03-17 20:20:35 följande:
    Drar mej bort från denna tråd då vi bestämt oss för 2010 :) :) Lycka till alla ´11-brudar!! :D
  • Svanboet

    Inkluderar det resa?
    Hur många gäster har ni?

    Varför är det för mycket?

    Det finns mycket som gör att det kostar mer än man tänkt sig från början och det kommer säkert hamna utanför kanten något iaf.

    Vi har itne börjat med budgeten än men jag misstänker att vi inte kommer under 50' iaf men vill nog inte lägga så mycket som 100', exkluderat resa.

  • Svanboet

    Ser väldigt exclusivt ut... väldigt mysigt. Är de i tyg?


    Eran skrev 2009-03-18 12:43:45 följande:
    Har lagt upp en bild på våra inbjudningskort. Skulle uppskatta en liten åsikt
  • Svanboet

    Är ni så många gäster är det ju inte konstigt att det kostar lite.

    mitt förslag/tips är att gå igenom listan över saker som ni ska beställa/betala och fundera över om ni kan göra det billigare eller enklare eller utesluta så kommer kostnaden säkert gå ner en aning. Sen är det ju möjligt att saker inte kostar riktigt så mkt som ni budgeterat för. Kanske blommorna blir en aning billigare, klänningen är kanske inte så dyr som du väntat dig och väljer ni att t.ex. spela musik från en "vanlig" stereo istället för 5-manna band så blir det mindre kostnad ändå.

    Det är svårt att tycka till om andras budgetar och utgifter men är något väldigt viktigt för er så ska det finnas med under dagen men undvik saker som ni känner är "utöver" om det är viktigare att hålla nere kostnaden en aning.


    Eran skrev 2009-03-18 12:12:49 följande:
    Vi ska inte åka på någon resa utan tar det senare. Vi blir ca 120 st. Jag vet inte varför men det känns bara för mycket. Jag är nog larvig.
  • Svanboet

    Men den "namnlappen" som syns i galleriet ser broderad/sydd ut - hur fick ni till det?


    Eran skrev 2009-03-18 12:48:34 följande:
    Nej de är i papper. det blir billigast så. 19 kr/styck. Tack, jag älskar dem!!!!
  • Svanboet

    Ibland är det sån tur man har när man väljer karl

    Vi är rörande överens om att vi nog inte vill gifta oss kyrkligt men med våran tur kanske vi gifter oss i en kyrka :-O

  • Svanboet

    Min m2b föreslog att vi skulle speal ödessymfonin som ingångmusik

  • Svanboet

    Eran: Om jag fattar det hela rätt så är pappan till barnen inte mannen du gifter dig med och han vill inte passa barnen om du och din nya ska gå på din syster bröllop i Gävle... Vem ska annars passa dem och vad har han med det att göra?! - alltså vem du delar ditt liv med och inte vem som passar barnen

  • Svanboet

    Jag fick mig en fundering här på morgonen...

    Vi har inte bestämt lokal men eftersom vi viger oss borgeligt kommer vi nog att vigas i eller i närheten av festlokalen. Jag vill inte träffa min blivande innan vigseln så vi måste fotas efteråt och jag funderar nu om det kan vara ok att vigas i lokalen, lämna gästerna under ledning av festmästaren och åka för att fotograferas på ett annat ställe för att sedan återvända med "transporten" till lokalen efter fotograferingen?

  • Svanboet

    Oj hoppsan! Hamnade vi längst upp på listan?! Tycker nästan att Bettertogether kan få stå först eftersom hon hänger här men rent tekniskt inte är 2011-brud.


    ALLIMA skrev 2009-03-23 08:00:20 följande:
    Svanboet, februari 2011Orangegirl, februari 2011, Thailand ALLIMA, februari 2011 Luleånemosmamma, juli 2011, Umeå Waldekrantz, juli 2011, Stockholmstrakten (troligtvis)Eran, juli 2011, Örebro eapea, sommaren, 2011Paret Å, augusti, 2011lillalyckan, nov 2011 Halmstad
  • Svanboet

    Visst handlar många kärlekssånger om nått annat än just det där som man vill ha men det är helt klart en övervägande del som faktiskt också handlar om just att finna tröst och stöd i varandra.

    Har ni börjar på en lista? Jag tror att jag har en någon stans i min blogg - kanske. Det är så himla svårt att försöka samla informatinen när man lägger allt på bt så jag ska nog under semesterns första dagar satsa på att samla allt i min planeringsbok. Jag har ju faktiskt köpt en sådan


    ALLIMA skrev 2009-03-25 09:07:56 följande:
    Har ni hunnit kolla nåt på sånger och psalmer ? Youtube är ju ett bra ställe.... Jag tycker det är svårt hitta sånger och psalmer som passar in på vintern. Sen handlar många kärlekssånger om olycklig kärlek...
  • Svanboet

    Så roligt att det går framåt för er tjejer. Här står det väldigt still över huvud taget. Livet har liksom delats in i före påsk och efter påsk. Jag har väldigt mycket på jobbet och jobbar hela veckorna så det blir inte mycket tid tillsammans.

    Anledningen till att vi valt att vänta till 2011 är lite konstig men samtidigt vanlig... Jag kommer ha så otroligt mycket på jobbet så det är svårt att hinna planera ett bröllop samtidigt och jag vill ha ett pampigt ett i våran minimalistiska smak.

    Sedan är det ju det där med hur jag ser ut också. Jag har under de sista åren blivit väldigt stor och trivs inte alls med det och hade hoppats att stundande bröllop skulle kunna motivera mig lite extra att ta tag i saken men jag vill ha gott om tid på mig och inte skynda med den saken. Vi får se hur det går framåt "efter påsk"-perioden.

  • Svanboet

    Så tråkigt att ni fick uppleva tråkigheter på bröllopet men starkt att våga förnya och göra som ni vill ha det ändå. Lycka till med bebbsan så är ni välkomna att hänga här ändå, varesig det nu är första eller andra gången man "lovar".


    tobiasochlinda skrev 2009-04-07 11:45:52 följande:
    nej det har jag nog inte gjort, vet egentligen inte mer än att det blir 2011 och egentligen inte bröllop utan förnyelse pga vårat bröllop blev mest bara tråkigheter, så vi vill göra om det själva utomlands men stressar inte utan den lilla ska hinna bli lite mer självgående och vi måste spara nya pengar för resan går troligen till Nya guinea!
  • Svanboet

    Hur har ni resonerat när ni valt datum?

    Jag har under hela vintern tänkt mig ett gnistrande vitt vinterbröllop men nu när våren kommer funderar jag allvarligt på om det inte vore bättre med ett vår/sommar-bröllop.

    Så här tänker jag:
    Jag hade velat ha ett speciellt datum (årsdagen) men det är väldigt många år tills den 4:e mars är en lördag så det får bli ett annat datum.
    I år är 20091010 en lördag - exakt ett år efter förlovningen men jag vill inte i år för då hinner jag inte banta bort de där extra kilona och 20101010 är inte en lördag - går inte!
    Vintern är ju fin och februari verkar vara bästa "väder"-tiden i södra Sverige. Jag älskar levande ljus och fyrverkerier vilket inte riktigt syns på sommaren så vintern är ju bra... MEN
    Sommaren är ju fint med allt det gröna och varma... FAST alla gifter sig ju på sommaren så varför ska vi vara som alla andra. Jag vill dessutom ha ett datum som inte är något annat - dvs inte 14e feb (alla hjärtans dag), inte pingstafton, inte påsk, inte midsommar inte första maj osv.

    Ja som ni förstår blir det ett väldigt virrvarr av datum som är möjliga och omöjliga - hur väljer man?

  • Svanboet

    Vilket roligt sätt att välja datum på!


    Eran skrev 2009-04-11 12:17:41 följande:
    Vi valde datum efter att min kompis hade drömt att hon fått en inbjudan som det sttod 30 juli på. därför blev det så. Och det passar ju bra, det är en lördag.
Svar på tråden 2011-brudar