• MTTM

    Oktober 2009

    Hej hej!
    Finns det någon mer här som planerar giftermål i oktober 2009? Vore kul att höra hur långt ni har kommit, hur ni tänker kring bröllopet osv osv...
    Jag och min sambo beräknas slå till 10/10 (inte 100 % bokat - kan bli veckan före eller efter) och vi har inte planerat så mycket än, men nu börjar jag bli sugen på att tänka ut färgtema, planera inbjudningskort, ev bröllopsresa osv! :)

  • Svar på tråden Oktober 2009
  • MTTM

    Åh, vad mysigt med herrgårdsbröllop...! Är du också värmlänning? Vad mycket du/ni har fixat redan med klänning, fotograf osv...

    Min mamma kommer att sy min klänning (det vet hon inte än - vi har inte berättat att vi ska gifta oss än, utan kommer att göra det om några veckor). Mannen kommer att ha "vanlig" kostym, inte frack eller smoking el liknande. Den är inte köpt än, dock. Jag känner några duktiga fotografer (som har jobbat som det) så jag tror att vi kommer att anlita någon av dem för en mindre summa. Vi blir nog ca 40 pers - inte jättestort och inte jättelitet mao.

    Vore kul att höra hur planeringen går här längre fram med inbjudningskort, menyer etc..... Är ju "bara" nio månader kvar nu!

  • MTTM

    Jag bor i Värmland och här brukar lönnarna ha väldigt fin färg i mitten av oktober - spanade in det redan i höstas för säkerhets skull! Det är ju ofta lönnarna som är finast i färg, eftersom de är så otroligt färgsprakande med både gult, orange och rött.

    Kul att höra att det är några fler som ska slå till i oktober!

  • MTTM

    En fråga till förresten! Ni som har bestämt datum - har ni berättat för folk att ni ska gifta er? Och när tänker ni skicka ut inbjudan?

    Vi har inte berättat för våra familjer än, utan ska göra det om ett par veckor, och sedan tänkte vi berätta för övriga också. Känns ju bra om de vet om det, så att ingen av våra närmaste t ex bokar en resa just den veckan vi ska slå till!

    När är det lagom att skicka ut inbjudan? Först tänkte vi att sommarsemestrarna skulle få passera först, men då kommer ju inte inbjudningskorten ut förrän i mitten av augusti och det känns kanske lite sent? Men det känns inte heller så smart att skicka ut dem mitt under semestersäsongen, eftersom folk har så mycket annat att tänka på då och kanske missar OSA-datum etc. Men FÖRE semestern känns å andra sidan lite tidigt.....! Hur har ni resonerat?

  • MTTM

    Ja, det som är så mysigt med hösten är ju att man (förhoppningsvis) får fint och ljust under själva vigseln och fotograferingen, men att man sedan ändå kan ha mysigt med tända ljus och så vid middagen, för då börjar det ju skymma på....!

  • MTTM

    Någon av er som vet när det blir mörkt då i mitten av oktober, förresten...?

  • MTTM
    HelenaOlivia skrev 2009-01-12 18:45:16 följande:
    om jag gissar så vid 15-tiden, borde gå att kolla på smhi eller wiepedia eller vad det heter...Hoppas verkligen vi får en solig oktober i år så vi alla kan ha vackert senhöstväder:)
    Hmm, bor du långt norrut? Jag frågade runt lite här hemma i Värmland också och de flesta verkar överens om att det blir mörkt vid 18-tiden - kanske något innan eller något efter... Hoppas att det stämmer!
Svar på tråden Oktober 2009