• fröken sjunfors

    Maj 2009!

    Här fortsätter tråd nummer 3 för oss som gifter oss i maj 2009!

    1/5
    förstagångsbrud

    2/5
    Tx2
    emmlin
    Nasoleh

    9/5
    anja1661
    ElinPierre
    montpellier
    soon and very soon
    Tindragull

    16/5
    artist
    Kärleken förde oss samman
    Havsro
    Magglo
    Skåne09
    sweetsun
    Tjolinti

    22/5
    LillEm

    23/5
    Arla79
    Bröllop år 2010
    csn83
    Daniels B2B
    fröken sjunfors
    helle78
    Jojjo82
    Leeeloo
    missbilly
    Skille
    skruttgumma
    Maliinka
    Guntan

    30/5
    blivande fru westman
    efternamnsbyte
    Kärlekensskull
    karni5
    lilla fröken fräken
    malsan
    mammahjärtat
    Nalle Puh 40
    vilja76
    AnnaoKalle AKF

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-03 11:06
    kan inte ändra det som redan står, men lägga till iallafall

    23/5
    hemlig2009

    30/5
    connys hjärta
    efternamnsbyte = pingst09

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-02 19:07
    9/5
    Elsi

    10/5
    igglypuff

    23/5
    Hemlig2009

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-28 13:20
    23/5
    Lumo

  • Svar på tråden Maj 2009!
  • Tx2

    Vi valde ett tidigt OSA, men det var för att vi trodde att jag skulle vara bortrest i jobbet. Vår kock behöver inte ha spikade info om hur många vi blir förrens ganska nära. För hans del räcker det att veta att vi bjudit ca 80 personer. Börjat skissa på bordsplaceringen och festprogrammet men den kommer inte att spikas o skrivas ut några dagar innan bröllopet

    Förstår inte heller vad OSA har med ev möhippa/svensexa. Vet att mina tärnor började fundera när dem fick reda på datumet, men har väntat med att bjuda andra förrens våra inbjudningskort kom fram. Var bara dem som visste om att det skulle bli nu på våren, dem flesta förväntade sig sensommaren. Svensexa-gänget började sin planering för några veckor sedan.

  • kärleken förde oss samman

    För min del så tycker jag att det spelar roll, men det är ju personligen. Alla är vi olika, vilket märks tydligt när man diskuterar olika saker.
    Jag kan tycka att det måste vara svårt för t.ex bestman och tärna att planera ifall inte alla vet om de ska komma eller inte, och om de inte kan komma ifall de ändå vill vara med o.s.v. Dels tycker jag att det blir stressande för de som inte vet om de kan eller inte,..
    Plus att jag inte förstår varför man väljer att ha så sent överhuvudtaget? Vill man inte veta innan hur mycket mat man ska beställa/göra, hur mycket dricka som ska köpas in, hur mycket bordsdekorationer som går åt mm.??
    Blir det ett bortfall på 10 st så är det ju en stor skillnad.
    Men som sagt, sån är jag, vill veta i tid.

  • Hemlig2009

    Ja, men vi har ingen mat som ska handlas, inget vin som ska köpas in eller bordsdekorationer. Allt detta löser restaurangen.

    Och som sagt, hur många gäster väntar till sista veckan? Men jag tycker om att ge mina gäster MÖGJLIGHETEN att svara sent om de behöver det.

    På de möhippor jag har varit på har ingen frågat om jag svarat ja eller nej till bröllopet. Det är ju inte ens säkert att den som anordnar har tillgång till den informationen.

  • Corona

    Jag har inte så stor erfarenhet av möhippor (1 st!) men den gången var ingen av oss som ordnade den bjudna på bröllopet. Paret ville bara fira med den närmaste familjen men hippan drog vi ihop ändå för att gratulera vår kompis och naturligtvis gick vi till kyrkan utan att vara medbjudna på fest efteråt. Så jag tycker personligen inte att det hänger så tätt ihop med om man blivit bjuden på bröllopet eller om man i så fall har möjlighet att gå.

    Har naturligtvis varit på fler bröllop men har då inte blivit medbjuden på någon hippa ens för mina nuvarande svägerskor. Men det är förstås olika hur förutsättningarna ser ut, för dem har det t ex varit stora geografiska avstånd inblandade. Då har det varit den närmaste kompiskretsen som haft möhippa för dem. Vissa har haft flera hippor med olika kompisgäng.

    Kontantan är väl som Kärleken förde oss samman skriver, alla är vi olika

  • Tx2

    När jag planerade en möhippa var det inte intressant för oss att veta om dem skulle komma på bröllopet el ej. Stod dem med på gästlistan så frågade vi om dem ville vara med. Kan man inte komma på bröllopet så kanske man vill vara med på svensexan/möhippan och tvärtom.

    Hade jag caterat så hade vi säkert preliminärbeställt för så många vi har bjudit och sedan justerat sista veckan. Även sista veckan kan det ju bli bortfall men det får man ta. Nu skall vi ha egen kock som köper in råvaror och för hans del så behöver han inte veta förrens strax innan, det enda han var nyfiken på var ett ungefär på antalet gäster när han planerade menyn, vissa rätter passar bättre för mindre sällskap.

    Alkoholen, har vi köpt in för mycket ja då få vi väl ha fest senare el lämna tillbaka till bolaget.

    Har vi bordsdekorationer för ett bord extra, då får jag väl klämma in lite mer på dem andra borden el använda det någon annanstans i lokalen.

    Egentligen är jag ett kontrollfreak, men har valt att inte vara det när det gäller den här festen just för att kunna släppa och njuta. Vil inte oroa mig för varje liten detalj. Vi har bjudit personer vi tycker om då kommer det att bli toppenbra.

  • Nalle Puh 40

    Vi har osa sex veckor innan, känns lagom för oss och blir det möhippa så blir det

  • kärleken förde oss samman

    jag menar absolut inget illa, det var som sagt var bara vad jag personligen kände när jag läste om olika o.s.a, sen att vi hade extremt tidigt är ju en historia i sig.
    Det var ju inte tänkt så men det blev bäst så till slut.
    Så jag hoppas inte någon tagit illa upp, det var som sagt den tanke jag fick.

    Och ang. möhippa/svensexa så planeras det för fullt för svensexa.
    Fick sms i veckan av bestman med olika datum, för att se så vi inte hade något bokat. Hi hi, undrar vad ahn kommer få göra..

  • Soon and very soon

    o vi har inte hört nått.... inget alls, för att vara ärlig så hoppas jag ju på att bli hippad, o att mannen ska få en svensexa, kan jag prata med någon han känner?? är osäker på om någon kommer styra upp nått för mannen??

  • Trulsa79

    Sambons kompis har börjat prata om svensexa. Själv kommer jag nog inte få någon möhippa, är ingen av de tjejerna som är bjudna som kommer ta tag i det Därför har även toastmaster fåt

  • Trulsa79

    Sambons kompis har börjat prata om svensexa. Själv kommer jag nog inte få någon möhippa, är ingen av de tjejerna som är bjudna som kommer ta tag i det Därför har även toastmaster fåt

Svar på tråden Maj 2009!