• Tx2

    Maj 2009!

    Vi valde ett tidigt OSA, men det var för att vi trodde att jag skulle vara bortrest i jobbet. Vår kock behöver inte ha spikade info om hur många vi blir förrens ganska nära. För hans del räcker det att veta att vi bjudit ca 80 personer. Börjat skissa på bordsplaceringen och festprogrammet men den kommer inte att spikas o skrivas ut några dagar innan bröllopet

    Förstår inte heller vad OSA har med ev möhippa/svensexa. Vet att mina tärnor började fundera när dem fick reda på datumet, men har väntat med att bjuda andra förrens våra inbjudningskort kom fram. Var bara dem som visste om att det skulle bli nu på våren, dem flesta förväntade sig sensommaren. Svensexa-gänget började sin planering för några veckor sedan.

  • Tx2

    När jag planerade en möhippa var det inte intressant för oss att veta om dem skulle komma på bröllopet el ej. Stod dem med på gästlistan så frågade vi om dem ville vara med. Kan man inte komma på bröllopet så kanske man vill vara med på svensexan/möhippan och tvärtom.

    Hade jag caterat så hade vi säkert preliminärbeställt för så många vi har bjudit och sedan justerat sista veckan. Även sista veckan kan det ju bli bortfall men det får man ta. Nu skall vi ha egen kock som köper in råvaror och för hans del så behöver han inte veta förrens strax innan, det enda han var nyfiken på var ett ungefär på antalet gäster när han planerade menyn, vissa rätter passar bättre för mindre sällskap.

    Alkoholen, har vi köpt in för mycket ja då få vi väl ha fest senare el lämna tillbaka till bolaget.

    Har vi bordsdekorationer för ett bord extra, då får jag väl klämma in lite mer på dem andra borden el använda det någon annanstans i lokalen.

    Egentligen är jag ett kontrollfreak, men har valt att inte vara det när det gäller den här festen just för att kunna släppa och njuta. Vil inte oroa mig för varje liten detalj. Vi har bjudit personer vi tycker om då kommer det att bli toppenbra.

  • Tx2

    Oj, vad aktiva ni har varit!

    Jag har fått honom att ta mitt efternamn. Jag ville inte ha hans, om han ville ha samma som mig o ev barn så fick han byta.

    Linser o tårar, så länge man inte gnuggar sig i ögonen går det det bra.

  • Tx2

    För min del blir det nya enkla vita underkläder. Dem lite sexigare sparar jag till natten efteråt.

    Idag är jag trött, fick en superkul möhippa igår.

  • Tx2

    Blir ganska långt.

    Började med att jag blev väckt av min blivande med bubbel o en instruktion med vad jag skulle göra på en halvtimme innan min transport kom. Fick en "fin" klänning, blinkande tiara o rosa boa att ta på. Min transport visade sig vara en limo där det satt några tjejer i.
    Åkte till Göteborg där jag fick en orienteringskarta (min blivande är orienterare). Skulle ta mig till olika platser o hämta olika saker (samt träffa dem olika tjejerna). Sakerna gav hintar om vad som skulle ske under dagen (rosa basker, vit läkarrock, kvast, murgrönakrans, scrubb o tvål, glittriga ljus o samarin). Dessvärre missade jag den sista kontrollen så dem fick ringa in dem sista tjejerna när jag hade tagit mig till målet.
    Målet var hemma hos en kompis där det serverades smarrig frukost. Efter frukosten traskade vi iväg till dekorationsmålning av porslin där jag skulle ha basker o rocken. Tjejerna fick måla koppar o fat som jag/vi får på bröllopet och jag fick måla en hjärtformad ask.
    Sedan blev det lunch på en kompis kontor. Mycket gott och jag fick träffa min lilla tvååriga brudnäbb (som jag trodde att jag skulle få leka med på lördagen). Hon gillade broschen jag hade på min blivande (alla tjejer hade en bild av mig istället på deras broscher). Snacka om att hon gillar min kille. Hon klämde ur sig ett "min bebias" och "jag eckar bebias", hennes namn på honom. Får hoppas att det inte skapar något problem när jag gifter mig med honom..
    Efter det var det dax att utnyttja min kvast och då var jag iförd en stor uppblåsbar sumo-dräkt! Var curling på schemat, var grymt kul. Lite trixit när jag inte ens såg mina fötter
    Efter det var det dax för relax och romerskt bad med tvagning. Var väldigt skönt.
    Sedan så åkte vi tillbaka till kompisen där vi hade ätit frukost och då var det middagsdax. Fick indiskt som jag tycker väldigt mycket om. Under kvällen fick jag ha på mig en ännu "vackrare" klänning än den jag haft under dagen.
    Under hela dagen hade jag fått gissa på minnessaker, lyckades komma på dem flesta. Fick lite quiz oxå. Och självklart inte helt torrt för min del. Avslutades med övernattning med några av mina bästabästa.
    Med andra ord en himla kul dag!
    Var så otroligt glad att så många ville vara med och att dem träffats och hade planerat den här dagen för mig. Ibland är livet bra!

    Lite skönt är det oxå att jag inte längre behöver fundera på när det blir av

  • Tx2

    Blir släta vita underkläder för mig. Vet dock inte vilka trosor jag skall ha på dagen, det ena paret är hel vita och dem andra har lite blå dekoration på rumpan (har för mig att det var något med married på).

    Ev så kan jag kanske få en hippa till. Bjöd in några tjejer efter första utskicket, dem var inte med på helgens hippa. Får se om det blir något litet mer. Annars tänkte jag åka o terrorisera mina bästabästa tjejer den 18 april. Det var det datumet som dem skrev i brevet jag fick om min möhippa för att "dämpa" min nyfikenhet.

  • Tx2

    Mindre än 60 för oss

    Nalle Puh 40 skrev 2009-03-12 07:46:34 följande:


    Mindre än 80 dagar kvar, hjälp vad tiden börjar gå fort...
  • Tx2

    Idag är det bröllopsplanering för hela slanten. Sju veckor och en dag kvar. Tjoho!
    Bestämt "bukett" och blommor till följet. Funderat på vad som är kvar att ta itu med och skissat på dagarna runt dagen B och vem som skall göra vad. Men det är ju grymt svårt att uppskatta hur lång tid som behövs för dem olika "hållpunkterna" och hur länge vi tex behöver ha personal.
    Ikväll skall vi äta den skissade menyn och provsmaka vinet. Det ser jag framemot.

    Om tre veckor får jag hämta vigselringen.

    Vi kommer att gå "in" tillsammans med vårt följe bestående av en bruddnäbb, sex tärnor (aka tärningarna) och en marskalk. Ser framemot att få hålla handen när dem första tonerna hörs på vår ingångslåt. Kan nog behöva någon som håller hårt. Längtar!

  • Tx2

    Glöm inte att kolla med kyrkan (?) att det är ok att dem kastar rosblad så ni inte lovar näbbarna något som dem inte får.


    missbilly skrev 2009-03-13 16:01:26 följande:
    Så det blir nog att jag går in ensam med brudnäbbarna före kastandes rosblad! =)
  • Tx2

    Vi tänkte ev låta vår brudnäbb kasta då vi förhoppnigsvis är utomhus, men i och med att plan B är inne i ett torn med gammalt trägolv så vågar vi inte berätta för henne om möjligheten ifall det inte blir av. Dem nog inte pigga på varken riktiga (kan nog första golvet) el tyg då någon måste städa upp. Får se hur det blir

Svar på tråden Maj 2009!