Inlägg från: Anja 19 juli 2008 |Visa alla inlägg
  • Anja 19 juli 2008

    **Fel på fostret. Vad skulle ni göra?**

    Det beror på hur allvarligt fel det skulle visa sig vara och om jag tex har fler barn, så att man som föräldrar inser att det skulle ta för mycket från de barnen, att man skulle få lägga all tid o energi på det sjuka barnet.

    Sedan är ju frågan, vad ett värdigt liv är... Skulle barnet inte kunna göra någonting själv, inte kunna leva ett "fullvärdigt" liv så, jag vet verkligen inte.

    hade aldrig tagit bort ett barn med tex downs syndrom, men allvarligare fel som skulle leda till smärta och lidande för mitt barn så hade jag tänkt över det.

    Tror nästan att det är omöjligt att säga innan, vad man skulle ha gjort i en sådan sits.

  • Anja 19 juli 2008

    Hmm ska inte säga "att jag aldrig" hade tagit bort ett barn med DS heller. Beror lite på... Den avvikelsen har ju så stora variationer. Man hade väl fått se till den livssituation man har. jag har ju tre barn redan och tre friska barn kräver oxå väldigt mycket så frågan är hur man hade ställt sig till att få ett "extra krävande" barn. (låter på mig som att barn bara är krävande, men det är INTE så jag menar).

  • Anja 19 juli 2008

    Vad jag menade med att räcka till för övriga barn är nog mer att jag inbillar mig att man hade "oroat" sig mer för det "sjuka" barnet och att det hade tagit så enormt mkt energi från mig som mamma att jag inte riktigt kunnat ge de andra "friska" barnen allt det som dom faktiskt behöver.

    hade kanske inte blivit så men det var mest så mina tankar gick. Sedan tror jag att många saker som man vill ge sina barn (i-landsproblem kanske) som semestrar, enkla saker som att ta en lång cykeltur en lördag etc skulle bli omöjliga, svårare.

    Och visst, man kan ha en resurs som hjälper till att tex vara med det "sjuka" barnet när övriga familjen gör dessa saker men hur dåligt samvete hade man haft då? (Nu tänker jag kanske inte på barn som har DS utan på ifall man hade haft ett rörelsehindrat, rullstolsbundet barn). De övriga barnen hade ju på något vis plockat upp de kluvna känslor mamma hade haft tror jag.

    Är nog väldigt svårt att inte känna dåligt samvete gentemot både det sjuka barnet och de friska barnen i många situationer.

    Man vill unna sina friska barn allt som de kan och vill göra, samtidigt som detta kanske inte kan inkludera det sjuka barnet och man unnar ju det sjuka barnet alla dessa saker oxå, vilket kanske är omöjligt och så tvingas man "välja" på något vis.

    Usch det är nog verkligen inga lätta saker att handskas med. Jag beundrar verkligen dem som klarar det och jag vet bla en kvinna som jag känner lite grann, som är helt fantastisk. Hon har MÅNGA barn, varav ett riktigt sjukt barn och hon är helt otrolig, så allting går, men var och en måste själv avgöra vad de klarar av och vad som är rätt för dem.

Svar på tråden **Fel på fostret. Vad skulle ni göra?**