Inlägg från: fjutjur brajd |Visa alla inlägg
  • fjutjur brajd

    Indisk-svenskt bröllop!!!

    Nu är varken jag eller min blivande indisk, men jag har varit i Indien och tycker mycket om landet. Och jag har varit på ett indiskt bröllop.


    Mat finns ju som Hammerman1 sa hur mycket gott som helst av! Det enda problemet blir väl att välja bland allt det goda... Om ni vill kombinera både indiskt och svenskt kan ni ju antingen ha en indisk-svensk buffé eller ha tex svensk för- och efterrätt och indisk huvudrätt.


    Jag tycker absolut att du ska ha sari! Jättevackert!


    Sen varierar väl traditionerna gällande bröllop i Indien mellan olika delar av landet och mellan religionerna med. Men det vore ju såklart kul att ha med någon av delarna som ingår i en indisk bröllopsceremoni. På det bröllopet vi var på gjorde de en hel del speciella saker... Bland annat gick bruden ett antal varv med en bricka med bananer med typ tomtebloss i... Mannen och hustrun satte på varandra ett halsband (inga ringar), satte en prick på varandras panna mm. Minns inte allt nu...


    Dekorera skulle man ju absolut också kunna göra i indisk stil. Med vackra tyger, ljuslyktor mm...


    Kommer folk från Indien närvara? Ni gifter er i Sverige eller?


  • fjutjur brajd

    Ok. Bröllopet jag var på var faktiskt också kristet, men de hade alltså dess olika delar i ceremonin...


    Men om det snarat är festen du vill ha med indisk touch så är ju indisk musik kanske nåt! Och mat och dekoration som sagt.


    Vore ju kul om du har indiska kläder på festen. Sari är ju väldigt vackert, men det är ju inte jättesmidigt att röra sig i... Finns ju andra vackra kläder man kan också...


Svar på tråden Indisk-svenskt bröllop!!!