Inlägg från: MuffinsTönt |Visa alla inlägg
  • MuffinsTönt

    Elfte omgången av Nu har jag gjort det igen!!!

    Jag lagade pyttipanna i ons, enligt receptet var det 5 mellanstora potatisar. Jag vägde aldrig det men gissade på cirka 500g. Det stämmer hyfsat enligt Vickans teori.

    Jag surfade lite igår o hittade jättegoa recept på pannacotta. *muums* Funderar på att göra det imorrn dels för att bli av med grädden dels för att ta med den till grabbens föräldrar. Vi ska åka dit imorrn för att lämna tillbaka bilen OCH äta middag. Inte tänker hon låta sin son gå hem på tom mage! Då tänkte jag att det skulle va kul o ta med dessert, vi kommer ändå inte kunna äta upp allting själv. Enligt receptet behöver det ligga i kylen 3-4timmar. Det hinner inte vi, kan det ligga i frysen 2-3timmar? Vissa ställen säger att man ska ha den över natten, andra 3-4 timmar i kylen och vissa i kylen tills det har stelnat... *jaha*

    Annars har jag ont i halsen -igen! Idag var jag sååå sugen på sushi,sprang ner till torget för att se dem ha helgstängt.

  • MuffinsTönt

    Ah, då förstår jag. Ska göra det en annan gång.

  • MuffinsTönt

    Jag håller med Vickan. Det ÄR farligt att vara nära makar/killar. Vi har också druckit lite mer vin än vanligt. Våran bortförklaring är för att piffa upp den annars tråkiga middagen vi lyckas göra själv. Det är en av våra "icke-nyårslöften",att laga mer mat hemma.

    Det är egentligen inte så bra att dricka alkohol just nu när jag tänker efter. Har fått tillbaka hostan + halsont. Fast det kan inte bero på alkoholen... eller?

  • MuffinsTönt

    Tjena!

    Imorrn är det åter till vardags. Julledigheten har varit super, om man summerar det hela. Jag blev ju sjuk veckan innan jul med lite uppehåll på mellandagarna för att sedan starta igen efter nyår. Det gjorde att jag har inte tränat på nästan 1 MÅNAD!! Vågar inte ställa mig på vågen asså. Men vi har hunnit skjuta många skott med skyddväst förstås. Jag har märkt en sak, jag blir extra sugen när det är Ägglosning. Blir ni också det?

    Annars... Hatar jag halsont! Varför har gud skapat ngt sånt för att straffa oss. Räcker inte med Tanten en gång i månaden.

    Ojoj, här haglar det för fullt... Är det guds svar på mitt klagomål?!?! Det ärendet gick fort fram...

  • MuffinsTönt

    Gonatt Vickan!

    Förresten så håller tummarna för ett plussitivt svar om sisådär 2 veckor.

  • MuffinsTönt

    Jag är född i april, så det måste va på sommarnfyllan det hände. Grabben i september, så han kom till under nyårsfyllan.

  • MuffinsTönt

    Förresten Nenne, hur går det med balsammetoden? och menskoppen?

  • MuffinsTönt

    Nenne
    USA är himmlen för alternativa metoder. Dem har många roliga saker. Att du ska envisas med balsam. *impad* Själv kastade jag den ganska snabbt. Jag fick också ett fastsmetad klippa. Nu kör jag enbart leran och/eller bikarbonat. Balsam har jag däremot som inpackning. Då är det lätt att sklja bort. Konstigt men sant.

    Jag älskaaar min menskopp. Har tom börjat bli glömsk (o lite lat) nu. Just för att det är så bekväm att jag glömmer bort den. Istället för att tömma den 4h (enligt bruksanvisning för mooncup) så har jag den upp till 6h ibland. *fyyy*

    15km enkelväg. Shit, du kommer få supersnygga lår + bak inför beach 2008. *avis*

  • MuffinsTönt

    haha, jag fattade uttrycket men det kunde ha varit annat hår också.

    Joo, jag misstänker att i inpackning så har jag både det ena och andra + att ha den i minst 30min. Det gör balsam mer "lösare" konsistens. Äsch, jag vet inte. Prova om du vill. Superbra för håret. Mjuk och len blir det efteråt. Om du är som mig så är det det ENDA som är sådär len och mjuk...

    4 delar valfritt(godkänt)balsam
    1/4 del honung
    1/4 aloe vera

    Värm honung så den blir ljummet. Blanda ner aloevera och sen honung. Applicera i torrt hår. Vira in i plastpåse/gladpack (håret!). På med en gärna varm handduk över och låt sitta minst 30min. Det brukar rinna på mig efter ett tag så handduk är ganska bra "säkerhetsutrustning"

    Har du inte aloe vera så gör det ingeting. Den tillför håret fukt som ska förebygga mot torrt hår.

  • MuffinsTönt

    dem flest a hälsokost affärer har det. Se till att det är 98-99% aloe vera. Den kan du ha till det mesta, ger fukt och kylande effekt.
    Ett exempel:
    www.bodystore.com/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.fcgi&funk=visa_artikel&artnr=A3705

    Vissa använder aloevera kon drickjuice, det ska också funka. Om du har det hemma så behöver du inte köpa tuben.

Svar på tråden Elfte omgången av Nu har jag gjort det igen!!!