• Cltsp
    Äldre 23 Dec 10:09
    27372 visningar
    29 svar
    29
    27372

    The vagina... långt o ledsamt

    Stina25: äter du p-piller?

  • Cltsp
    Äldre 25 Dec 22:32
    #11

    Nu så, äntligen har jag tid att svara här!

    Stina, jag känner igen ditt problem eftersom jag har kämpat med samma sak själv! Jag sprack alltid vid samlag förut och det var alltid på samma ställe (precis på samma ställe som du beskriver). Det gjorde väldigt ont och jag kunde aldrig njuta av sex. För att göra en lång historia kort höll det på så i ca 6 år och då hann jag gå till olika barnmorskor och uppsöka provat hjälp på egen hand men de hittade inget "fel". Själv var jag övertygad om att jag hade vestibulit eftersom det brände och sved och gjorde ont. Efter ett tag började jag själv misstänka att det kunde vara pga p-pillren (jag började äta p-piller när jag var 15 så jag hade inget sexliv utan p-piller att jämföra med). Dock var det ingen barnmorska eller läkare som nappade på den idén. Jag bestämde mig för att testa att sluta med p-pillren och det hjälpte! Jag minns inte exakt hur lång tid det tog innan det blev bättre men jag tror att det var längre än ett halvår. Såhär i efterhand har jag läst att en del är känsliga mot p-piller att att de kan göra så att slemhinnorna blir mer känsliga och torra och därför lättare går sönder.

    Som du skriver blir det ju inte bara det fysiska som blir ett problem utan även psykiskt. Eftersom man vet att det gör ont spänner man sig, kan inte slappna av osv och det blir som en ond cirkel.

    Jag är fortfarande känslig på samma ställe och det händer ibland att jag går sönder om vi är oförsiktiga men det är inget jag störs av utan märker det först efteråt och det läker snabbt. Det är inte alls ofta som det händer heller.

    Idag har jag världens bästa sexliv. Stå på dig och ge inte upp! Hoppas verkligen att det löser sig för dig!

Svar på tråden The vagina... långt o ledsamt