• The vagina... långt o ledsamt

  Mån 22 dec 2008 18:37 Läst 23159 gånger Totalt 29 svar
  Stina2­5
  Visa endast
  Mån 22 dec 2008 18:37

  Jag har skrivit förut om mitt underliv som delvis är ett stort problem för mig och har varit länge.. vad det nu är 6-7 år. Nu har jag fått komma till en vulvamottagning (äntligen!! alltid fått höra att glidmedel är lösningen) för är en spricka precis bakåt vid "ingången". Den spricker i stort sett alltid upp när jag har sex. Minns första gången det hände, jag var helt öm dagen efter och tittade med en spegel och såg en liten spricka. Hade sex när jag var full, osugen och med en STOR kille haha. Gjorde rätt ont. Sen har den återkommit. Den är liten och läker alltid efter några dagar men den förstör mitt liv! Det gör självklart ont och kanske spänner jag mig ibland, men framförallt kan det svida efteråt.

  Jag förknippar sex med ångest och har ingen lust vilket är det värsta av allt. Efteråt när jag går på toa och ser en liten strimma blod blir jag lika besviken. Fast jag känner att det "spricker" hoppas jag varje gång att det inte gick sönder. Mår dåligt efteråt. Känner mig likgiltig, deppig och ful. Har dåligt samvete för att vi aldrig har sex, min älskade säger att det är ok att oralsex är lika bra men jag vill väl också ha sex med penetration. vi har inte ens fyllt 30 år, har inga barn och är relativt nykära fortfarande. Vi borde ha massa sex! Det hade vi i början och för första gången i mitt liv kunde jag ha regelbundet sex i ett halvår utan att det gick sönder, men sen kom sprickan tillbaka.

  Jag fick i samma veva veta att jag hade kondylomvårtor, för typ ett år sen, som försvann sen. Nu tror läkarna att viruset är kvar o sitter i sprickan och att det är därför det inte orkar läka ihop ordentligt. Kanske har jag haft kondylom läääänge utan symptom. Läkaren var väldigt kaxig, en såndär nonchalant överläkare som trodde det skulle läka till nästa besök efter 2 månader fast jag sa att jag haft det såhär i många år!

  Nu har de kommit fram till att de inte sett detta förr och kanske får jag ha det såhär hela livet. Men de tänker skära bort själva sprickan, skicka på analys och sy ihop. Det värsta som kan hända är att jag spricker som vanligt när vi har sex igen. Men då har vi åtminstone försökt och skickat det på analys säger läkaren. Det är väl sant men jag tror inte på detta. Det verkar inte han hellr göra men det är liksom enda alternativet. Jag hatar att känna mig som en försökskanin, det är ju min kropp, vad bryr de sig om det blir värre? De fattar liksom inte att jag är en människa, inte bara ett underliv de ska fixa.

  Möjligen kan man testa Aldara men det var läkarna överens om att det skulle vara ganska plågsamt eftersom det är en kräm som startar en inflammation på kondylomvårtorna (jag har inga längre, det blir alltså direkt på sprickan), meningen är att immunförsvaret ska fatta att det måste ta hand om skiten där nere. Jag känner inget hopp, är så himla ledsen och rädd att det ska vara såhär hela livet. Det orkar jag inte! Jag har testat allt tror jag, salvor, oljor, rätt trosor, sover naken, duschar inte med tvål osv. Vi provar olika ställningar, glidmedel, är försiktiga, pratar osv men inget hjälper. Jag vet att de finns fler med jobbiga problem, samtidigt som det gör mig ledsen är det skönt att veta att jag inte är ensam. Men det finns väl ingen som har samma problem som jag? Vore intressant att ni provat nån större åtgärd, typ operation?

 • Boomto­wn
  Visa endast
  Mån 22 dec 2008 19:08 #1

  Jag vet ingen med lika problem men jag skickar en STOR KRAAAM och hoppas att du snart hittar en lösning

 • Svartr­öd
  Visa endast
  Mån 22 dec 2008 22:00 #2

  Hej...Jag känner faktiskt igen det där, fast hos min kille... Han fick någon gång (minns inte ens när, men typ 1,5 år sen) en spricka på sin penis som i sort sett alltid spricker när vi har sex. Vi måste använda jättemycket glidmedel och vara mycket försiktiga för att det inte ska spricka igen. Urologen sa bara att min kille inte ska tvätta sig med tvål och använda salva mot svamp ett tag. Detta har dock inte hjälpt. Vi vet inte heller vad vi ska göra åt problemet. Känns inte kul att det första man frågar efter sex är om sprickan gått upp och varje gång blir man lika besviken och ledsen. Så jag känner verkligen med dig. Hoppas att du hittar en lösning på problemet...Kan egentligen inte ge dig så mycket upplyftande råd men ville mest bara säga att du inte är ensam.

 • Tis 23 dec 2008 10:09 #3

  Stina25: äter du p-piller?

 • Tis 23 dec 2008 10:52 #4

  Känner också igen det där, fast det är min sambo som får problem emellanåt. Frågade faktiskt min gynekolog och tillika barnmorska om råd och hon sa att vi skulle använda vanlig olja, typ matolja. Det fungerar faktiskt! Kan vara värt ett försök om du inte redan provat detta, för enligt henne var det mycket bättre än glidmedel. Hoppas innerligt att det ordnar upp sig för dig.

 • Tootic­ki
  Visa endast
  Tis 23 dec 2008 15:28 #5

  Jag förstår att det känns jobbigt för dig, men tänk vad skönt att de faktiskt GÖR något! Och tänk om operationen löser dina problem för alltid!

  Jag håller tummarna!

 • jojann­a
  Visa endast
  Tis 23 dec 2008 21:01 #6

  hej! har själv samma problem och har haft det i kanske 2 år.. vet inte bad jag skall göra, för när jag pratar med gynekologen så säger de bara samma sak. Prova detta glidmedel, prova detta.....
  ARG! vem var det som "trodde" dig? Var du till privat eller kommunalt? Berätta hur det gick sen

 • Stina2­5
  Visa endast
  Ons 24 dec 2008 10:13 #7

  Jag slutade med cerazette i somras, det var det läkaren ville vänta på och se ifall det blev bättre. Men det blev det inte, ingen skillnad alls. Jag var på hudkliniken ang. kondylom först och var så ledsen och vägrade ge mig, jag började även prata om och ville att nån skulle fixa sprickan. Jag fick komma till en kurator som bestämde om jag var en kandidat till vulvamottagningen. Det är en grupp som består av barnmorska, hudläkare, överläkare, kurator. De flesta som går dit har vestibulit. Men mottagningen är intern, det är inget de går ut med. Jättekonstigt för det är säkert många som skulle vilja ha hjälp..

  Jag har provat olivolja, barnolja, glidmedel, krämer av flera slag. Men nu tror de ju på vad jag säger och det är inget jag kan ändra på själv för som de gynekologer jag träffat har sagt: det ÄR en spricka. Det är liksom fakta att det inte är tillräckligt starkt där nere för att helt läka. De förstår att den gör ont. Antagligen är det kondylomviruset som finns kvar, bara för att vårtorna är borta kan man ju ha viruset. Det är ju typ 80% av alla som har det och de flesta får INTE vårtor. Men då har jag antagligen fått kondylom typ första gången jag hade sex men inte fått vårtor förrän nu.

  Jag blir så arg och det känns så orättvist. Visst finns det värre problem men detta är ett stort problem för mig. Jag önskar att det hade pratats mer om könssjukdomar när jag var yngre och att det faktiskt kan få konsekvenser. Jag hade tex ingen aning om att man kunde få cellförändringar av kondylom som jag fick. De togs bort och efter återbesöket är allt normalt igen. Men de som vägrar gå på kontroller och med otur kan ju få cancer. Det är ju det de gör reklam för på tv nu, att man ska vaccinera unga tjejer med Gardasil. Surt att det inte fanns när jag var liten :( Det är så jäkla tungt, jag går hos en kurator men det känns som att ingen förstår. Jag önskar att operationen hjälper men jag orkar knappt hoppas.

 • jojann­a
  Visa endast
  Ons 24 dec 2008 10:50 #8

  Ush vad jobbigt! Själv står jag ut ännu.. men bäst att jag sätter lite fart på att få det ordentligt undersökt!! Har gått på kontroller regelbundet, men aldrig haft någon könsjukdom (förutom jästsvamp) Vill nog inte ha kvar detta länge..
  Tänker på dig!!!! och ha en riktigt GOD JUL!!!

 • Undert­ecknad
  Visa endast
  Ons 24 dec 2008 10:52 #9

  Shit, lider verkligen med dig!
  Det värsta är just att det är så svårt att få hjälp. Nuförtiden är vestibulit och andra "smärtsjukdomar" i de nedre regionerna väldigt vanliga, så man tycker ju att det skulle gå att bli bemött med mer medkänsla och engagemang. Har oxå en lååång historia med gynekologer... Som om det inte var tillräckligt jobbigt att ligga där med benen i luften.

  Men, som sagt: det är ju grymt bra att du får operationen.
  Jag håller tummar och tår och skickar en bön!
  Kram!


  Stina25 skrev 2008-12-24 10:13:33 följande:
  Jag slutade med cerazette i somras, det var det läkaren ville vänta på och se ifall det blev bättre. Men det blev det inte, ingen skillnad alls. Jag var på hudkliniken ang. kondylom först och var så ledsen och vägrade ge mig, jag började även prata om och ville att nån skulle fixa sprickan. Jag fick komma till en kurator som bestämde om jag var en kandidat till vulvamottagningen. Det är en grupp som består av barnmorska, hudläkare, överläkare, kurator. De flesta som går dit har vestibulit. Men mottagningen är intern, det är inget de går ut med. Jättekonstigt för det är säkert många som skulle vilja ha hjälp.. Jag har provat olivolja, barnolja, glidmedel, krämer av flera slag. Men nu tror de ju på vad jag säger och det är inget jag kan ändra på själv för som de gynekologer jag träffat har sagt: det ÄR en spricka. Det är liksom fakta att det inte är tillräckligt starkt där nere för att helt läka. De förstår att den gör ont. Antagligen är det kondylomviruset som finns kvar, bara för att vårtorna är borta kan man ju ha viruset. Det är ju typ 80% av alla som har det och de flesta får INTE vårtor. Men då har jag antagligen fått kondylom typ första gången jag hade sex men inte fått vårtor förrän nu. Jag blir så arg och det känns så orättvist. Visst finns det värre problem men detta är ett stort problem för mig. Jag önskar att det hade pratats mer om könssjukdomar när jag var yngre och att det faktiskt kan få konsekvenser. Jag hade tex ingen aning om att man kunde få cellförändringar av kondylom som jag fick. De togs bort och efter återbesöket är allt normalt igen. Men de som vägrar gå på kontroller och med otur kan ju få cancer. Det är ju det de gör reklam för på tv nu, att man ska vaccinera unga tjejer med Gardasil. Surt att det inte fanns när jag var liten :( Det är så jäkla tungt, jag går hos en kurator men det känns som att ingen förstår. Jag önskar att operationen hjälper men jag orkar knappt hoppas.
 • Stina2­5
  Visa endast
  Ons 24 dec 2008 10:54 #10

  Ja kräv att få hjälp, annars har det fler år plötsligt. Jag vill inte oroa dig eller så men man kan inte veta säkert att man inte har en könssjukdom, kondylom är ju symptomfritt om man itne får vårtor så viruset kan du ha ändå. Man kan inte ta något prov. Alltså är det inget problem om man inte har besvär. Men har du en spricka som inte läker kanske det är samma för dig. Kräv hjälp. Eftersom läkaren säger att i stort sett alla ungdomar har viruset så är det inte så otroligt. Men det är vårt eget immunförsvar som ska ta bort det och mitt är kanske lite trögt.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll