Inlägg från: rosesarered |Visa alla inlägg
  • rosesarered

    Bröllop 2010 nr 5

    Kikar in en snabbis..

    Haennish, toppenjobb! kul när man har alla samlade i en tråd. Noterade att "jag" stämmer på listan. inget datum än men det kommer väl snart. det är lite svårt bestämma nåt ännu då festlokalen vi är intresserade av ligger brevid en stor park där det brukar vara mängder av olika tillställningar varje sommar. Vill helst inte att det ska kroka med nån stor bilutställning eller så blir helt omöjligt att ta sig dit isåfall.

    leilani,
    nej men han låter ju väldigt engagerad tycker jag! kul=)

    Missmijah,
    åh grattis:) då är det viktigaste fixat. Ni kan pusta ut minst sagt..

    Ha en bra helg alla!

  • rosesarered

    Hej alla,
    haft en mysig alla hjärtans dag hittills?
    själv fick jag mysfrukost med en rosbukett så jag känner mig glad

    makupala,
    ingen aning eftersom jag inte har nån klänning än. Jag tror att det är mycket finare med tyll..behövs det verkligen en underkjol, alltså är det vanligt att ha det?

  • rosesarered

    MV85,

    sådär kan jag också känna ibland. Inte gällande borgerligt för det kommer vi att göra iallafall men att bara göra det enkelt och snabbt. Kanske gifta sig på Arlanda och lägga pengarna på en resa tillsammans istället. Slippa allt jobb som det faktiskt innebär att planera bröllop.
    Lite spontanare sådär och lite "wild and crazy", bara traska iväg och gifta sig på nån minut.
    Men jag vet att jag personligen skulle ångra chansen att ha en riktig brakfest.

  • rosesarered

    MV85,
    jo jag tror att jag skulle ångra det också-att få stå brud!
    men visst tanken är ju lockande, skippa stressen och koncentrera sig på kärleken och äktenskapet. Men har man såhär lång planeringstid som många av oss så kanske man kan ha tillfällen innan bröllopet att bara njuta av att man ska bli man och fru.

  • rosesarered

    Jag känner likadant, jättetråkigt och ledsamt att paradisfågel inte längre är med i vårt gäng. Vet inte om du läser här längre men du har verkligen varit aktiv och på hugget i tråden, spridit glädje med ditt goda humör.


    pandis81 skrev 2009-02-18 15:05:32 följande:
    Men snälla älskade du... först börjar jag gråta när jag läser att det definitivt är slut och att du ska lämna oss här. Och sen när du skriver att du har något åt mig då har du gått för långt.. Jag har skickat ett mail till dig där jag har skrivit av mig lite. Och med adressen självklart. Men jag tycker inte att du behöver ge mig något. MEN OJ VAD JAG KOMMER SAKNA DIG HÄR. Du finns i mina tankar eller säkert hos många av oss här nu under våran fortsatta tid av planering. Du kommer vara saknad. men vi finns här om du behöver oss... ALLTID.
  • rosesarered

    Jag varit på ett bröllop med öppen bar och upplevde inte att det blev nån katastrof eller så. Men visst var det ju några som blev lite för fulla och alla var ju mer eller mindre lulliga
    Men det bröllopet var det mest påkostade jag varit med om, det måste ha kostat otroligt mycket med öppen bar det var 130 gäster! dessutom var det fritt fram att beställa vadsomhelst i baren.

    behöver jag säga det att vi inte kommer att ha öppen bar för att vi inte har den möjligheten ekonomiskt. Vet att det brukar vara heta diskussioner här på Bt och finns många som tycker att det är ohyffsat att ta betalt för drycken på själva festen. Men det är så vi kommer att göra iallafall.

    Just nu så har jag inte varit här så mycket, det har inte hänt så mycket bröllopsrelaterat men jag är inne och läser vad ni andra skriver.

  • rosesarered

    Nej kuvertavgift känns lite fel tycker jag med. Man kan ju alltid anpassa vad som bjuds på efter plånboken.

    Humlan, jag känner igen mig. Tyvärr så har vi inte heller så många vänner att bjuda. Vi har pratat om det och suckat över att vi hellre hade bjudit vänner än gamla släktingar. Men vad gör man när det inte finns såna vänner? så för oss finns ju också risken att det inte blir så mycket fest och dans som vi hoppas på.

  • rosesarered

    Men oj vad många nya, välkommen alla!

    har varit och tittat på vår tilltänkta vigselplats nu i helgen och det kändes sådär, tyvärr
    ni som hängt här ett tag vet ju att vi tänkt oss vigselplatsen på mina svårföräldrars mark. Men nu börjar det kännas rätt ogenomförbart. Dels så var det inte alls så fint (okej det är vinter men iaf) och sen så känns det bara så...bläää..
    jag menar tänk er på landet, med en brudklänning och finkläder....
    fattar inte hur det ska gå i verkligheten.
    när man går stigen till platsen så ligger det en massa gammalt skrot överallt, så kan man ju inte ha det känns det som.
    Nej, usch tappade sugen helt efter detdär.

  • rosesarered

    Hej,
    kikar in

    Leilani,
    nja alltså vi har inte skrotat idén om vigselplatsen ännu, kommer nog att vänta till i sommar och se hur det ser ut och försöka hitta någon bra lösning. Men det kommer nog att behövas nånslags undanröjning av allt skrot och lite markarbete. Det enklaste för oss är ju faktiskt att gifta oss där och sambon vill jättegärna göra det. Det är bara jag som är lite skeptisk

    Ser att ni diskuterat längd på förhållande och efter hur många år man gifter sig.
    Vi kommer att ha varit tillsammans i över sex år när vi säger ja och det känns perfekt för oss.
    Tror inte att vi är mindre kära än de som flyttar ihop och gifter sig snabbt. Har nämligen hört det argumentet förr
    Personligen skulle jag inte gifta mig efter väldigt kort tid eftersom jag anser att man fortfarande är nykär då och inte har lärt känna varandra ordentligt i vardagen. Under våra år har vi haft kriser och ifrågasatt förhållandet rejält vilket har stärkt oss som par. Jag tror att det är en bra grund för äktenskapet.
    Sen är vi alla olika Själv vägrade jag flytta ihop med blivande maken rätt länge för att jag inte ville att vi skulle komma in i sambolunken för snabbt och jag njöt av att kunna hålla förhållandet på dejtingnivån då man fortfarande kunde slippa den tråkiga måndagen i tvättstugan. Det hade inget med mina känslor för honom att göra men jag ville bara skynda långsamt och suga på den karamellen lite längre
    Oavsett antal år så vet man ju aldrig vad som händer om 1 eller 10 år, vem vet alla i denna tråden kanske är skilda eller också lyckligt gifta. ( om 10 år då)

  • rosesarered

    Haha mysbyxor ska man ju ha på sig hemma! så det e så

    Jo det är klart att åldern spelar stor roll också, vi är rätt så unga vilket kanske gör att man känner att det går bra att vänta nåt år. Håller med om att det är en klar fördel att gifta sig innan man skaffar barn.
    Det är så otroligt olika med förhållanden, det ser man bara i sin egna bekantskapskrets. Känner både par som gjort allt snabbt och par som varit ihop länge men varken har barn eller är förlovade. Ett är iallafall säkert och det är att ingen har ett perfekt förhållande, det går upp och ner precis som allt annat i livet

Svar på tråden Bröllop 2010 nr 5