Inlägg från: FruHögstadius |Visa alla inlägg
  • FruHögstadius

    Bröllop 2010 nr 5

    Grattis !
    själv plannerade jag maten igår till bröllopet. ska lägga fram alt. senare idag för gubben och se vad han säger.
    ska även skicka iväg två förfrågoningar om att sy upp min klänning, 4500:- är mitt billigaste hitills.. så vi får se

  • FruHögstadius

    hej brudar. fick ett sånt ysko mail igår från en av "bröllopsbutikerna" som jag skickade och frågade om de hade möjlighet att sy upp en ev. klänning åt mig, bifogade bild och så. fick till svar:
    nej, det kan vi inte, VARFÖR vill du ha den UPPSYDD??? betydligt billigare att köpa den i orginal än att NÅGON ska sy upp den.
    mina klänningar är av bra kvalité, och bla bla bla..

    - fick känslan av att jag var dum i huvudet som ville ha den uppsydd och att jag lika gärna kunde välja en av hennes klänningar.
    svarade itne på mailet, tänker iallafall inte åka dit och kolla på hennes,kanske överdriver men jag vill ju bara ha min klänning

  • FruHögstadius

    nej precis, tyckte inte heller att det skulle vara så svårt att säga det på ett finare sätt,. vet en tjej som hyrde sin balklänning där hon betalade 3000:- bara för att hyra, finns ett till ställe de tar 1200:-. jag kommer inte gå dit, ville bara ha en ev. prisuppgift och jag har flera redan, tänkte bara att om jag är envis så kanske den går ner lite till

    har skrivit min shoppinglista till ikea, ALLA bordsdekoration, dukar, etc. 1400:- se listan på bloggen med bilder strax..

  • FruHögstadius

    Vi kommer bara tar hänsyn till veg och allergier. har några med laktos och någon med nötter. annars kommer inte vi att bry oss om någon spec. mat..de får peta bort de de inte vill äta eller inte tycker om.

  • FruHögstadius

    har skrivit ut massor med olika priser på catering och det billigaste vi har hittat är 190:-. för en tre rätters och de har även snygga tårtor som kostar 35:- biten, så vi ska i första hand kontakta den cateringen.
    de andra ligger runt 250:- för en tre rätters här runt uppsala.
    men jag tycker att det är så svårt med serveringskostnaderna, hur många timmar räknar ni andra med att att man måste ha serveringspersonal ? jag tänker mig typ mellan 16.00 och 23.00 typ . från välkomstdrink till tårta kan det vara rimligt?

    Drickan tycker jag är bland det svåraste, hur mycket lägger ni på alkohol? (om det itne ingår där ni ska vara) , vi räknade typ 4000:- från systemet för allt med alkohol räcker det?
    sen kanske någon kan bidra med att köpa om någon släkting ska typ till tyskland eller något sånt..

  • FruHögstadius

    vi kommer inte ha fri bar, kommer ta typ 10:- glaset eller något sånt.
    ska maila lite cateringfirmor snart och kolla upp vad de tror.
    de som vi planerar att hyra in tar 30:- gästen för serveringen och då antog jag att de serverade hela kvällen.

    vi har inte heller många vänner kvar, jag har en bästa vän men alla från skolan jag slutade ändå skolan för typ 2 år sedan och ingen hinns kvar vid min sida idag.

  • FruHögstadius

    kikar in lite snabbt mellan mina inlämningsuppgifter jag har idag , har suttit konstant framför den här burkan sedan 17.00 i går kväll för att lösa skolan , men icke vad svåra uppgifterna var den här gången..
    längtar tills på måndag då kan jag börja planera igen. då ska jag även räkna ut om jag kan spara något alt. köpa något till bröllopet

  • FruHögstadius

    tjoho alla nya och gamla, nu är jag äntligen klar med mina inlämningar så jag kan koncentrera mig på bröllopet ett tag fram över.
    vi smakade också lite innehåll till tårtan å bröllopsmässan vi var på i januari och vi bestämde oss ((läs GUBBEN)), för att vi skulle ha svartvinbärs och vitchoklad mousse tårta. nu ska vi bara hitta en konditor i närheten som kan göra den

    annars då, ska börja spara till bröllopet nu, annars kommer vi aldrig ha råd, leta reda på billigare saker och ta bort onödigt, vi ska fixa en egen låtlista , min mamma hade en liknande när hon fyllde 40, och det funkade super, typ dj-in-a-box med gratis för oss då, så där sparade vi typ 2000:-.

    ska börja räkna lite på alkoholen, hittade en sida som man kunde bestäla från tyskland, men eftersom jag inte dricker så har jag INGEN koll på vad det ska kosta och vad som är billigt. kollade igenom alkoholfritt och där kostade ett flak 120 :- det kostar typ 79:- på i vårat lokala affärscentrum. men alkoholfritt kan ju vara dyrare om de "ska" sälja alkohol. men ni kanske kan hjälpa mig, och kolla vad ni tror ?
    www.vinsajten.com
    allmänt bara vad ni tror att priserna ligger?

  • FruHögstadius

    tjoho alla glada, idag har gubben och jag förlovningsdag, 3 år tiden går så fort, i morgon är han ledig så jag hoppas att han kan ta sig tid atthjälpa mig lite med planeringen...

    vi kommer att ha två tärnor, kanske en näbb, men inte säkert, eftersom det är pers brorsdotter och de bor en bit här ifrån så de kanske vill vara barnfria så vi ska avvakta med näbb. men sen ska vi iallafall ha en marsalk. så jag funderar lite på hur de ska gå in, om tärnorna ska agå ihop och marsalken sist, om vi har två marsalkar så får de en varsin tärna

  • FruHögstadius

    hej tjejer, idag har jag varit så orolig. min älskling ringde i morse och sa att han var på väg till sjukhuset (han jobbar natt), efter att han fått rökskador efter branden på statshotellet i eskilstuna. tur ringde han nyss och sa att han var på väg hem igen, men iallafall, det kunde ha slutat illa

Svar på tråden Bröllop 2010 nr 5