• Leilani

    Bröllop 2010 nr 5

    rosesarered skrev 2009-02-09 12:15:32 följande:
    Leilani,ha båda två? jag skulle nog tycka att det är helt okej med manlig tärna, varför inte?
    Antagligen blir det bägge två. Väntar bara på att kunna stämma träff med min lilla syster så jag kan fråga henne öga mot öga typ :P Jag vet att folk kommer tycka det är konstigt med en manlig tärna men det är vår dag och det är meningen man ska fira det precis som man vill eller hur? :)
  • Leilani

    Gud jag känner jag itne alls har den tiden som jag hade innan att följa med att se vad ni skriver. Lillplutten jag jobbar med är på sjukhus så jag spenderar det mesta av mina dagar där nuförtiden och jobbar över en del då föräldrarna fixar dop för lillbrorsan så jag har knappt någon tid att sitta och hemma och planera eller knapps en slapna av. Vid sådana tillfällen är man glad att man planerar långt i förväg för annars skulle jag känna mgi jätte stressad just nu.

    haennish jätte bra jobb att sammanställa oss. Jag skulle aldrig orka göra det :P

    sen ser jag ni skrivit en hel del om gubbarnas del i bröllopsplanerandet. Min är lite halvduktig sådär. Han har pratat med lite kolleger på jobbet (mycket för att vi gick förbi där efter bröllopsmässan) så han kom hem en dag med en bröllopsbok som han fått lånat plus att han funderar på att anlita samma fotograf som de hade. Så länge jag ber honom att göra något gör han det men detta var första gången han själv tog initsiativ så det var skoj :)

    åhhh kan inte vänta till nästa lördag då vi ska ha rose champagne provning inför bröllopet. Min pappa ringde mig igår och sa att han införskaffat ett par stycken olika som vi ska testa och se vilken vi vill ha til bröllopet :) Han är utbildad inom området så därför fick det vara hans uppgift.

  • Leilani

    EllaBellaG: något som vi kommer fråga där vi ska ha festen när vi träffar dem nästa lördag är hur pass mycket man själv kan bestämma över vinlista/champagne. Då vi ska ha mousserande rose vin av bestämd sort som förgyller min och min m2b's dag så kommer vi se till att de har den att servera till oss samt som välkomsdrink när alla kommer till festen och då den inte ingår i deras ursprungliga sortiment måste vi då be dem beställa hem den enbart åt oss. Så om ni har någon speciell vin(champagne som ni vill ha kan ni ju fråga hur medgörliga de är till att beställa hem sådant åt er.

  • Leilani
    haennish skrev 2009-02-14 23:19:31 följande:
    en naken man gick precis ner på knä och friade med ett storlaget fyrverkeri utanför fönstret som bakgrund... Kärleken hann visst före mig med ett frieri och inatt kommer jag sova med ett leende på läpparna. Gonatt brudar
    Grattis! :) Förstår att du måte somnat lyckligt och gott.
  • Leilani

    Fruhögstadius: förstår att du inte vill gå dit. Var ett jätte konstigt sätt att bemöta en eventuell kund. Så svårt är det inte att säga "tyvärr säljer vi bara våra egna modeller men kom gärna in och se om vi har något av intresse" eller något liknande. Jag menar med det beteendet kommer du ju antagligen inte rekommendera den för vänner som kommer att gifta sig i framtiden.

  • Leilani

    Fenixx: lokalen såg jätte härlig ut. Jag skulle definitivt tycka det var häftigt att gå på bröllop i en sådan lokal.

  • Leilani

    melonbuske: vårat färgtema ska vara vinrött, vitt och typ limegrönt. Vinrött var givet för både mig och sambon och det limegröna blev valt i och med valet av blomsterbukett. då jag ska ha en hängande kommer det vara mycket grönt i buketten och det finns så härliga bordsdekortioner man kan göra med grönt med.

  • Leilani

    Melonbuske: jag ska ha en vit och vinröd klänning. Den som jag spanat in är har en korsett knytning i ryggen som är vinröd samt delar av släpet. Kan skicka länk senare ikväll över msn om du vill. Vad ska du ha för färg på klänningen?

  • Leilani

    Paradisfågel: nej vad tråkigt. Vi alla lider med dig. Jag hoppas du kan finna någon ro i allt det jobbiga. Kram

  • Leilani

    Fenixx: tack! Jag tror den kommer bli fin också, har inte vågat inhandlat den än måste kolla lite hur pass mycket man kan ändra storlek på den först. Men den har fått tummen upp av alla killkompisar som varit smakråd så det låter bra.

  • Leilani

    Melonbuske: jag har nog sett ett par stycken sådana när jag spanat in klänningar. Vissa av dem var jätte snygga! Framförallt en del sådana med sjöjungfru modell

  • Leilani

    melonbuske: jag tittade precis på stället du ska ha festen på. Verkar jätte fint! och mysigt vid vattnet. Det har vårat ställe som vi ska titta på i morgon med.

    haennish: Vadå ta med sig kompis som +1 vid bröllop? det skulle jag aldrig ens tänka på att göra vid ett bröllop. Jag skulle tom tycka det var okej att folk bara bjuder mig till ett bröllop om de inte känner min m2b även om vi varit tillsammans i över 3,5 år. Men att ta med någon du inte ens känner är ju bara helt dumt.

    MissMijah: var många som tog med sig barn på bröllopsmässan i sthlm så borde nog inte vara någon fara.

    och ett stort välkommna till alla nya.

  • Leilani

    Önska mig lycka till idag tjejer! Jag och sambon ska iväg och testa mouserande rose viner ikväll inför bröllopet och imorgon ska vi ha frukostbuffe på det stället vi helst vill ha festen på. Syns söndag efter lunch som tidigast :)

  • Leilani

    rosesarered: nej vad tråkigt att det inte ser så fint ut som du tänkt dig. Själv var jag också tvungen att tänka om då ön där vi hade tänkt gifta oss på min fars tomt ligger alldeles för lågt i vattnet. Men då kom vi på att han har ju massa fina platåer på baksidan av huset som han byggt upp så nu kommer jag stega upp för en massa trappor i min fina klänning medan alla väntar runt i skogsdungen typ. Kommer vara ännu finare än jag tänkt mig!

  • Leilani

    Vi ska ha en kompis till mina föräldrar som ska fota oss. Han jobbar som fotograf sen han gick i pension för sin tidiga tjänst och är riktigt duktig, nästan bättre än det han jobbade med tidigare. Så för oss blir det gratis pga detta :)

    Sen för er som läste häromdagen var jag ju iväg och kollade där vi antagligen ska ha festen och det var jätte fint! Men sen kastade min styvmor ut sig en idé som jag själv tog upp med pappa tidigare men han sa nej då. och det är att vi kan ha bröllopsfesten på deras tomt. Så nu velar jag en massa vad somi är för eller emot. I och med att vigseln kommer vara på deras tomt kommer ju dukningen vara mitt i där jag ska gå när jag går upp mot "altaret" men sen kan man göra jätte fint där (haft många fester där förut) plus att det är mitt barndomshem och plus att man tjänar kanske 30 000 på att ha vigseln där som man kan spendera på annat.
    Men samtidigt om man ska ha vigseln på lokalen (www.bomans.se om någon är intresserad) så var de jätte tillmötesgående plus att jag kommer få jätte mycket rabatter och liknande om vi har festen där då min far är en av deras storkunder.
    Jag som trodde den här helgen skulle klara upp en del för oss men icke sa nicke.
    Vi bestämde i varje fall vilka mouserande roséviner vi ska ha :)

  • Leilani

    FruH: Jag kollade på lite viner och öl där jag känner till priserna. De viner jag kände till var kanske 10-15 kr billigare och ölen var allt mellan ungefär samma pris upp till 100kr billigare per flak. Beror väl på lite vad du köper för typ av öl och om du köper icke svenskt öl verkade det billigare oftast. Sen vet jag iofs inte vad frakten blir på allt men det har något under systemet priser på det mesta i varje fall men är ju mycket som inte ens finns på ett svenskt system där så du kanske inte har möjligheten att smaka innan och se att det är gott.

  • Leilani

    Ni har pratat en del om längd på förhållanden och åldern ni kommer vara när ni gifter er. Vi kommer ha varit tillsammans i 5 år och jag kommer vara 27 och han 30.
    Jag måste erkänna att jag skulle aldrig kunna gifta mig efter bara 2 år och jag skulle nog bli väldigt chockerad om någon av mina kompisar skulle göra det. Men det beror nog mer på dem och hur deras relationsförflutna ser ut. Jag anser ingen annan har rätt att döma någon annan för man kan aldrig veta hur någon känner och tänker. Det viktigaste är att båda är överens om beslutet och är beredda att gå helhjärtat in i det hela.

  • Leilani

    Vi ska ha en manlig och en kvinnlig tärna. Eftersom de bägge studerar är inte deras ekonomi den bästa så vi kommer betala deras kläder.

  • Leilani

    Melonbuske: hoppas lokalen är så fin som ni tror den är. Vi var ju iväg och tittade på våran lokal i helgen och den kändes helt rätt! Det viktigaste är ju att gå efter magkänslan när man väl är där och bemötande av personalen.

  • Leilani

    Oj vad långt efter man känner sig när man hör hur mycket ni alla har gjort. Men sen jämför jag med min syster som ska gifta sig nästan samtidigt som oss och då har vi gjort mycket.
    Vigsel lokal bokad, klänning utsedd men ej inhandlat än. Bestman kläder nästan klara, fest lokal nästan klar, tema klart, gästlista klart och fotograf är praktisktaget klart.
    Har förstått att fotografen är väldigt dyr och ofta får man inte äga bilderna men vi ska ha en vän till mina föräldrar som fotar så han gör det helt gratis så det kunde inte vara bättre

Svar på tråden Bröllop 2010 nr 5