• molnis

    Bröllop 2010 nr 5

    Hej! Vi ska också gifta oss 2010, närmare bestämt den 17 april. Har bokat ett ställe för både vigsel (borglig) och fest. Känns bra att utbyta tankar med några som ligger i samma fas. Har kommit en bit i planering, men nu när det svåra beslutet om datum är taget ska jag försöka ta det lite lugnt. Lätt att man fastnar här annars=)

    Bestämde oss rätt nyligen för att gifta oss (vart förlovade i 5 år).

    Hur gör ni med planeringen när det är så här långt kvar, går det i perioder?

  • molnis

    Vi har varit tillsammans i 10 år nu i mars och förlovade över 5 år. Har pratat om det lite löst ibland men tyckt det vart jobbigt att vi inte haft något sånt där ställe " Där SKA vi vi gifta oss". Men nu innan jul kom min kille på ett ställe som hans mamma vart på 50 årsfest (visade sig nu efter att han hade fel å att det ej va så, men va ju tur=)). Så Nu bokade vi in Stora holms säteri (Göteborg) i april 2010. Så plötsligt var det bestämt att vi skulle gifta oss=)

    Det vi vet är att det ska vara en borglig vigsel där i en byggnad brevid festlokalen. Får försöka hitta någon som vill viga oss med en cermoni.
    Har en kille och tjej som nog kommer spela gitarr och sjunga under cermonin.
    - Börjat kika gästlista ca 50-60
    - Bestämt färger och stil hyffsat
    - Vi har båda en hyffsad uppfattning om hur kläderna ska vara.
    - bestämt tärnor bestmen som har sagt ja
    - Kollat upp lite olika alternativ på hur göra med mat men ej bestämt oss
    - Kollar bröllopsresa, just nu e det seychellerna
    eller maldiverna som gäller.

    Lite jobbigt att det e så långt kvar men förhoppningsvis har man tid för att göra bra fynd=)

    Vet folk att ni ska ha bröllop? Vi har inte kört med något hemligt alls för våra närmsta, ev att det blir någon man överaskar med inbjudan men känns ej som de spelar någon roll..

    Oj vilket långt det blev, måste jobba vidare. ;)

  • molnis

    Maj 2010: Det stället ligger nära mig. Hade helt glömt bort det, gått förbi när de haft bröllop där. Stora holm är nog ändå mer vi men ändå nyfiken va priserna ligger på där?

    Blev riktigt glad idag! Eftersom vi ska ha borglig vigsel så har vi kännt lite att vi gärna vill hitta någon bra som viger oss. Som är villig att göra det personligt osv. Har kollat på kommunens lista med namn och parti och undrat va de e för personer. Men fått tips på nån annan å lite så. Men idag visade det sig att en kollegas pappa är vigselförättare, något med landshövding så han är opolitisk eller vad man ska säga. Han har vigt släkt och bekanta men även andra och anpassar efter brudparets önskemål. Hon trodde att han säkert skulle kunna viga oss. Känns så skönt att få någon som man vet lite om.

    Vilken lättnad, är ju över 1 år kvar så hade nog löst sig ändå ;)

  • molnis

    Japp fast borde nog sova=) Killen e iväg med jobbet på kickoff. Vart ute å käkat med en kompis å pratat bla bröllop (hoon ska gifta sig 2011) ändå fastnade jag här...

  • molnis

    En liten stund till=)
    - Bokat lokal för vigsel och fest.
    - Bestämt tärnor å bestmen
    - toastmadame verkar vi nog ha en
    - musik å sång under vigseln
    - Har en vän som är frisör som ska fixa håret
    - Vet hur min klänning ska se ut (tyll kjol..ska se om jag får upp bilder senare. Hoppas på att hitta den, gärna bra pris.
    - Färgtemat bestämt
    - Verkar kanske hittat en vigselförättare
    - Vet vart vi vill på bröllopsresa
    - Bestämt hotel för bröllopsnatt

    För att inte haft en aning om när lr hur vi skulle gifta oss för bara nån mån sedan så har vi kommit en bra bit...e ju ett tag kvar=)

    Har ej bestämt gästlistan än. Se hur långt vi ska gå i familj/släkt..

    Ni då?

  • molnis

    Tokisen: Det med musiken är klurig fråga, först va vi helt inne på band. Har ett jätte bra men sångaren är gäst så blir lite svårt. Så nu tänker vi att om vi inte hittar något band som känns rätt kör vi nog hellre DJ eller liknande. Men fortfarande tid att kika runt!=)

    Klänning vet jag hur jag vill att den ska se ut, har lagt upp lite bilder i mitt galleri (om jag gjorde rätt). Döpte en till nr 1 jag tror det är en jag provat. Vill hitta den här typen av klänning till så bra pris som möjligt=) Så säg gärna till om ni ser=) Vill försöka komma under 6000 men gärna ännu billigare.

    Om jag ej hittar så tänkte jag kolla med lillsessan eller liknande.

  • molnis

    NU bör mina bilder visas, missat en kryssruta såg jag=) Någon sådan klänning vill jag ha, mycket tyll i kjol och enkel upptill. Vill inte ha släp utan gärna liten bit ovanför marken så man precis ser fötterna.

    Maj 2010, det stämmer=) Vi bor mitt emot carlanderska så handlar uppe på willys ibland. Hoppas ni kommer trivas i området nu då!

  • molnis

    =) jo vet hur jag vill ha men de får inte bli bakelse utan mer lite fräckt. Har flera andra roliga tyllkjolar så känns som mig. Men provat en men 10 00 kr..vill nog kika runt lite mer. Hört att köpenhamn ska va bra för brudklänningshopping. nån som kollat?

  • molnis

    När vi förlovade oss var vi (eller jag) unga och hade ingen brådska med bröllop utan såg förlovningen som en stor grej. Vi hade inte alls bröllop i tankarna då utan sa om 5 år. 5 år var förra året=) Men vi kände ej att det var dags då heller, bröllop kostar ju en del å vi har prioriterat resor, inredning osv lite mer. Men nu insåg vi väl att det snart kanske blir dags för barn osv. Har aldrig vart noga med att gifta oss innan barn men eftersom det är en hel del å planera och vi gärna går in för sånt här eftersom det är kul kändes det bättre.

    Men det var också att vi hittade ett ställe som kändes perfekt för oss som satte igång det hela nu innan jul. Så vi bestämde oss för april nästa år för att kunna spara ihop utan att behöva ha det knapert under tiden.

    Så det blir nästa år och då vi vart tillsammans 11 år och förlovade 6,5 år.

    Jag är 26 i år och han 31.

    Så det blir nästa år så vi hinner


    EllaBellaG skrev 2009-01-18 18:43:23 följande:
    Tackar! Kul att kolla runt och se vad alla andra har för tankar! Väldigt skönt att ha gott om tid på sig, men samtidigt lite frustrerande att det känns så långt bort! Min anledning att "giftemål inom ett år efter förlovningen" inte funkar är pågående studier och därmed bristande ekonomi. Vad är era anledningar?
Svar på tråden Bröllop 2010 nr 5