• Amelle

    Summan av all glamour under solen (budgetkrisspecial!)

    Coucou!

    Hittade hit till slut. Jag vet faktiskt de som sodastreamat vitt vin på riktigt, bara blunda och låtsas attdet är skumpa. Eller?!

    Jahapp så har det gått ännu en helg. Jag känner mig så trött av detta eviga mörker. Det är liksom som att befinna sig i en evig havregrynsgröt - fyra nyanser av grått. Undrar lite hur ljus känns.

    Snö hitåt, tack.

    Julen närmar sig med stormsteg - i helgen var vi på (grådaskig) julmarknad i Gamla stan. Men ändå mysigt med varm choklad och en långpromenad.

    Middag med vänner i fredags, och så matlagning, vindrickande och dvd-tittande resten av helgen. Nu är jag gräsänka igen, men det känns lite lättare denna gång då maken tar med sig en av de lådor champagne vi beställt genom hans franska kontor. 2009 är räddat, indeed.

    Kram på er!

  • Amelle

    Gemma ? grönkål är grymt! Har ätit en väldigt god paj med grönkål, ost och massa valnötter. Och så kan man ju göra grönkålssoppa, vilket står på min meny ikväll. Har ett kålknippe som ligger i kylen och väntar. Kostar ingenting (budgetkrisspecial!!) är svinnyttigt och gott. Tack för tipset med att det funkar i lasagne, ska testa nästa gång istället för den obligatoriska spenaten i veggolasagnen.

    Skumpan är i alla fall för mig tidigare okänd liten producent: Lagache-Lecourt. Den är hur som helst mycket god (fast när det kommer till champagne så smakar det mesta bra i min mun).
    Då vi beställer via makens kontor så blir det också väldigt, väldigt billigt. Så nu laddar i upp förrådet för nästa år. Lite guldkant på tillvaron behöver man ju jämt, inte minst i dessa snåljåpstider.

    Och apropå det så har vi lagt Pragplanerna på hyllan. Istället drar vi med några vänner upp till deras fjällstuga efter nyår. Hoppas på massa snö!

    Spännande med makens eventuella jobb? kan du jobba varifrån som helst med ditt frilansande? Eller hur funkar det?

    Du anar inte hur ert väder får mig att längta. 12 grader och SOL. Känns mycket, mycket avlägset. Datorn är som du säger det absolut ljusaste i Stockholm just nu

  • Amelle

    Gemma, glömde säga att din ostkaka lät gudomlig. Har sparat receptet!

    Vad har ni för julbordsmåsten? Jag älskar nästan allt, bara det är vällagat. I år tänker jag försöka lägga vantarna på en ekologisk julskinka då jag är rätt kinkig när det kommer till kött. Tror att den är extra saftig och glad.

    Hur lagar man svensk julemat i Shanghai?

  • Amelle

    Hej på er!

    Sitter med ett glas portvin, hemmabakade mandelpepparkakor och skönont i kroppen efter en rejäl massage. Har muskelknutor och stela axlar efter alla 12-timmarspass framför datorn så det är alltid lika skönt att få sig en rejäl omgång

    Oj vad jag blir sugen på julmat nu, rödkål och köttbullar, Janssons och skinka med massa senap... älskar verkligen julmat. Ska fira med min mamma på landet i år så vi får väl se vem som lagar vad. Köttbullarna är dock alltid min uppgift, sedan det år för länge sedan då min före detta hemmafrumamma meddelade att hon ledsnat på matlagning och inte tänkte göra egna köttbullar till julbordet. Då klev jag in och tog över den uppgiften, Mamma Scan göre sig icke besvär.

    Imorgon ska vi ha julfest md jobbet så då lär det bli både julmat och en hel del nubbe. Det är inte precis ett gäng som brukar spotta i glaset så det gäller att hinka vatten så att det går att jobba litegrann på fredag. Jag har dessutom MASSA att göra innan jul.

    Vad roligt att läsa om era liv i helt olika delar av världen men ingen av er i Sverige.

    Mlle M - jag tycker det låter som ett toppenupplägg! Med måga utländska gäster så är det ju alltid uppskattat att köra lite hardcore-svenskhet - trubadur som spela svenska visor och så båtfärd. Det kommer bli finemang. Mina franska släktingar är dock VÄLDIGT franska (superpatrioter som tycker att deras land är överlägset på ALLT) men de uppskattade ändå de svenska matinslagen på vår bröllopsmiddag även om de tittade skeptiskt på den röda kräftan som dekorerade förrättstallriken och muttrade lite över det sydafrikanska rödvinet. Hehe, dessa frallor alltså.

    Eller vad säger ni Gemma och Lapinette?! Jag är ju halv men älskar att tetas med franska släktingar och vänner.

    Gemma - ja det där med att slå sina ungar är ju inte precis något man vill se någon annan göra. Ja inte för att man hellre skulle vilja göra det själv då, men tänk vad förbannad man skulle bli om en vuxen örfilade ens barn. Bra att du satt ner foten.

    Tyvärr så blev det inget snuskande vid årets julpynt - vi dekorerade blockljus med mönster av bivax och målade sedan. Och jag fick värk i handen av allt knådande så några avancerade skulpturer kändes inte aktuellt...nu kan jag ju dessutom ha ljuset framme utan att censurera.

  • Amelle

    Sitter på jobbet med the hangover from hell. I säng halv fyra och sov inte många timmar innan var dags att masa sig till jobbet. Men kul hade vi! Sticker ner till makens släkt i Småland denna helg så jag hoppas att ni alla får en fin weekend.

    Kram!

  • Amelle

    Hej!

    Lapinette, vad tungt det låter :( Usch vilken jäkla skit. Kram på dig!
    Ditt armband var väldigt fint, vilken bra make du har.

    Izunia - läskigt, kom det något efterskalv?

    Gemma - lyxigt med direktleverans från chokladfabriken. Vad har du önskat dig av maken? Eller kör han på fri hand?

    I år har vi faktiskt köpt julklappar till varandra som innebär fysiska paket, första gången tror jag. Annars har vi alltid struntat i klapparna och lagt pengarna på någon gemensam upplevelse. Maken får i alla fall morgonrock, skinntofflor och fina strumpor.

    I fredags firade vi förjul med ett gäng vänner - granklädning, middag och mys. Igår långfrukost, julstädning av lägenhet, rotfruktsshopping på Bondens marknad samt lillebror på middag. Rotfruktsgratäng med grillad lax och spenatsallad med rostade pumpafrön blev det.

    När brorsan gått la vi oss på soffan med portvin/konjak och kollade två avsnitt på Forsytesagan.

    Jag vaknade tidigt som vanligt och försöker nu komma på smarta saker att packa med över jul. Vi ska ut på landet och mot slutet av veckan ner till svärmor. Svårt med julvädret att veta vad man bör packa.

    Klarblå himmel i Stockholm i dag - wiiiii!

    Kram på er!

  • Amelle

    Hej och hå och en försenad God Jul till alla i allmänhet, och ett försenat grattis till Gemma i synnerhet!

    Tillbaka efter firande utan fungerande uppkoppling, först med min familj på landet, sedan med mannens. Har varit trevligt och underbart väder, men det är rätt fint att vara hemma igen, bara maken och jag.

    Hörs snart igen, lite att fixa med nu!

    Kram alla,

    A

  • Amelle

    Tjing!

    Hej förhoppningsis, long time no see! Kul att du är tillbaka! Vad har du pysslat med sen sist?

    Dagarna flyter ihop när man har semester, i dag är det lördagkväll och jag sitter i soffan med jättebeställningen Orvar som vi precis fått iväg till Crimson. Nu ska det bli album av bröllopsbilderna är det tänkt.

    Vad mer? Nyårsaftonen blev rolig och sen. Kom i säng klockan sex, har nog inte varit uppe så sent på flera år . Men kul hade vi i alla fall, var hemma hos kompisar och åt, drack och dansade.

    Gott Nytt År alla!

  • Amelle

    På måndag firar vi halvårsbröllopsdag och tänkte äta och dricka gott här hemma. Hummersoppa till förrätt och så var vi i Hötorgshallen i dag och köpte hängmörad entrecôte från Sydamerika. Nu är frågan vad man ska ha till, kommer bara på det vi alltid har när vi äter gott kött: avocado, tomat och löksallad. Första flaskan rött från bröllopsresan ska serveras till.

  • Amelle

    Välkommen hem Lapinette! Låter som en härlig resa - vad fick du för rese- och champagnetips?

    I dag är det ännu en underbar vinterdag, nu ska jag dricka upp kaffet och ta med mannen på en långpromenad runt Söders stränder innan vi ska på BP. Välbehövligt att röra sig efter allt frossande, men Lappis du har ju i alla fall åkt skidor hela dagarna. Inte jag, även om vi promenerat en timme innan frukost varje dag när vi var och hälsade på familjerna i jul. På landet kan man ju inte gå ut efter klockan tre på eftermiddagen då det är som att gå in i en svart vägg av mörker. Får passa på medans solen tittar fram .

Svar på tråden Summan av all glamour under solen (budgetkrisspecial!)