• Sobeit

    Uppsalabrudar 2009 - del 2

    Jag kan verkligen rekommendera Bröllopsgården i Vittinge! Har bara hört positvt om dem och hon som driver butiken är jättetrevlig och väldigt serviceminded. Vi kommer att hyra m2b´s kläder där så han ska dit i maj för utprovning.

  • Sobeit

    Nu har det hänt saker. Det  känns som en stor propp lossnat.

    Vi är färdiga med menyn. Gjort layout och ett provinbjudningskort. Har passat på att beställa en massa ny bläck till skrivaren så jag kan sätta igång massproduktionen. Vi kommer att använda det porsin som finns i bygdegården. Ska däremot ta kontakt med lokalansvarig så att vi kan ta en titt på lokalen oxå. Jag har varit där innan ombyggnationen och har sett på bilderna så jag vet vilka skillnaderna är. M2b har aldrig varit där dock. Så måste vi ju få mäta borden och så.

    Sedan är faktiskt bröllopstårtan bestämd. Vi kommer att köpa vanliga vita prinsesstårtor som jag dekorerar själv. Har hittat en fin cake topper som jag vill ha. Så jag får ringa och avboka tårtställningen på Ica Maxi. Det blir billigare att köpa vanliga vita tårtor än att beställa vita prinsessbröllopstårtor. Märkligt nog!

    Till tårtställning kommer jag att ha olika klara glastårtfat. De kommer att stå på olika höga små lådor så att det blir en nivåskillnad iallafall.

    Dukningen ska sedan gå lite i gammeldagsromantisk ton. Fastän i vårt färgtema. Så borden kommer att 6 gäster sitter per bord. Ett lakan som duk. Över det lägger jag en enkel spets. Och sedan en sidenskimrande smal löpare mitt på bordet. Som blomma på borden har vi tänkt en glasskål fylld av dekoratiossten/sand och i den sitter en blommande blomlök. Ljusen kommer att vara blockljus och de ska stå i genomskinliga ljusbägare (3 st för 19 :- ) på IKEA. Sedan ska jag köpa lite mörkröda rosenblad på Tradera och strö ut emellan sakerna.

    Så långt har vi kommit.  

    Jo, just det. Vi kommer att gå in i kyrkan till Canon d.

  • Sobeit

    Tanken är att jag ska hinna med 2 praktiker under våren nu så det måste vara färdigt så mycket som möjligt nu. Annars blir jag helt sönderstressad och det vill man inte bli.


    brud2009 skrev 2009-01-10 16:58:46 följande:
    Oj, det var inte dåligt!!! Vad skönt det måste kännas!Har inte kommit långt alls men har nästan bestämt hur inbjudningskorten ska se ut, har gjort ett prov ex. känns bra:)Ska till och beställa tårta nästa vecka tror jag! Sen måste jag nog ta kontakt med restaurangen där vi ska vara och kolla så att den fortfarande är bokad, var så länge sen vi bokade så jag får såna där oroliga vibbar i magen, tänk om vi är missade eller nåt:) tänk vad mycket man ska gå och oroa sig för!!! mÅste nog ta och ringa kyrka också när jag ändå håller på:)

     

  • Sobeit

    *JIPPIE*
    Idag kom bläcket till skrivaren så ikväll kan jag skriva ut en massa saker till inbjudningarna!!

  • Sobeit

    Var har du beställt?


    brud2009 skrev 2009-01-13 17:27:10 följande:
    Idag har jag bokat tårtställning, såååå skönt att äntligen ha bestämt!!! Nu återstår bara utseende och smak..... Fick en lååååång lista med mig hem där alla deras olika smaker står, tur att man får provsmaka

     

  • Sobeit

    Vi kommer att ha ett barnbord under middagen och jag har turen att ha äldre halvsyskon. Så "barnvaketn" är en av mina systerdöttrar, en tjej på 21 år. Hon är otroligt barnkär och har väldigt lätt att få kontakt med barn. Så hon är barnvakt och sedan även lektant för barnen efter middagen. Allt för att föräldrarna ska kunna slappna av lite på festen.

    Vi har även funderingar på att anlita en grannflicka om det blir många barn som kommer.


    F A M E skrev 2009-01-16 12:12:02 följande:
    Ni som har småbarn här, hur kommer ni att göra med dem under middagen? Vi har en fundering på vem som ska få "ta hand om" dem under denna tidpunkt.Någon som har tänkt något i dessa banor.Har bara bröder och tyvärr ingen syster. Vi funderade på att ev ha ett barnbord men då måste ju någon vuxen sitta med där, vem ska man välja då???

     

  • Sobeit

    Vi kommer att skicka ut inbjudningarna i samma vecka som Alla hjärtans dag är. Och sedan har vi OSA redan 19/4-09. Vissa tycker nog att det är tidigt, men jag anser att efter midsommar så försvinner liksom 1 hel månad att fixa saker.


    F A M E skrev 2009-01-16 19:40:36 följande:
    Hmm så har inte vi sambons systrar en har ganska många barn den andra har inga alls. Sjävl har jag ingen syster, brödernas sambo tror jag inte är så pigg på de hela heller. Men dock så har vi grannar som skall vara med kanske man kan sätta småttingarna där då?? Känner att vi kanske får skjuta fram denna fråga tills vi vet vilka som kommer på bröllopet.När skickar ni ut och när ska era gäster osa?

     

  • Sobeit

    Åh, vad spännande! hihi


    Vargtassa skrev 2009-01-16 22:36:22 följande:
    Så är det bara 4 veckor kvar..........

     

  • Sobeit

    Vi kommer att ha vår vigsel 15.30. Den kommer att ta ca 45 minuter. Sedan ska vi fotograferas och under tiden får gästerna mingla och umgås med varandra. Mottagningen har vi i bygdegården på andra sidan byavägen. Så för oss blir nog middagen 17.30 - 18.00. Sedan räknar jag att middagen blir färdig 20.30-21.30 någon gång.

    Vi har lämnat över ansvaret för festen o middagen till våra två toastmadamer.

  • Sobeit

    Vi kommer att vigas i Hagby kyrka och sedan ha middagen o festen i bygdegården på andra sidan av byavägen. Nära och bra!

Svar på tråden Uppsalabrudar 2009 - del 2