Inlägg från: Troll1 |Visa alla inlägg
  • Troll1

    Bröllopsresa i mars med 6 månaders bebis

    Lockig: Vi var i Thailand (södra Koh Lanta) med vår då 4-5 månaders babytjej i nov -07 och min stora tjej, då knappt 9 år.
    Lilla flickan var mkt gladare de veckorna vi var där än hon var hemma. Min man skulle jobba i Thailand och Filippinerna i flera v och vi ville inte vara ifrån varandra så länge. Vi hade kontakt med både bvc och barnläk innan och de hade absolut inget att invända. Dottern fick en spruta lite tidigare. Jag helammade och det var väldigt bra, hon hade inget krångel med magen alls. Själv hade jag tagit goda tarm/magbakterier ett par veckor innan också.
    Flygresorna gick väldigt bra. Knappt ngt gråt alls och hon fick ligga i en babycot när hon skulle sova. Jag hade även stor glädje av bärselen, den var oumbärlig på flygplatsen inte minst. Jag bad om platser med gott om benutrymme. Inga problem alls.
    På hemresan fick jag resa hem själv med båda barnen och det gick bra, fast vi åkte reguljärt och med flera byten. Jag är inte så resvan, men det gick långt över förväntan!
    Thailand är ett barnvänligt land och alla är väldigt hjälpsamma.
    Det jag har förstått av andra + reseprogram, är att det kan vara lite jämnare temperatur i östra Thailand. Åk inte till Patong eller de där "förstörda" delarna av Thailand bara... Kolla in Thailandssidor på nätet och forum där barnfamiljer diskuterar resor. Gav mig väldigt mkt.
    Lycka Till!
    Du får gärna fråga mig mer om du vill. Jag kan inboxa dig med mer info i så fall.
  • Troll1

    Jag ammade mer än vanligt och hade parasoll på vagnen och vistades inte i gassande sol. Jag såg till att hon inte blev för varm. Hon låg på ett lakan i sulkyn och hade svala kläder o solhatt. Vattnet var härligt ljummet och rent, alla människor var glada och pratade med henne. Hon var strålande glad hela tiden egentligen. Hon var ändå ganska småkinkig hemma annars. Så det var inget tal om att hon led inte.
    Flygresan hade hon inte ont av alls. jag förstod av andra resenärer, att de äldre barnen kan få mer besvär. Jag ammade ibland vid start/landning för säkerhets skull. Eller så hade hon napp då.

    Värre för de stackars barn som lider inbäddade med overaller, i åkpåse och som kronan på verket, en filt hängandes över sufletten inne på köpmarknader osv. Då får jag spader. Snacka om värmechock!!

  • Troll1

    Ett alternativ, med kortare resväg, är Egypten. Ex Sharm el Sheik eller Hurgardha. Men där har jag inte varit själv och har ingen aning om hur det är att resa med barn dit... Temperaturen varkar vara behaglig då och skönt i vattnet inte minst.
    Min stora tjej ska dit runt påsk med sin pappa.

  • Troll1

    Vi köpte en liten vattenkokare innan vi åkte. Den hade vi nytta av kan jag säga. Kokade nappar osv osv.... Tog ingen plats heller. Jag tror den var på en halvliter om jag inte missminner mig.

  • Troll1

    Förresten, en lite detalj, men ack så välbehövlig om barnet har napp. NAPPHÅLLARE!.... Say no more.

Svar på tråden Bröllopsresa i mars med 6 månaders bebis