Inlägg från: Augusti2010 |Visa alla inlägg
  • Augusti2010

    Bröllopsresa i mars med 6 månaders bebis

    Jag tror också att det går alldeles utmärkt att resa med en liten bebis. Jag har själv en 6-månaders dotter, men hon har bara varit på äventyr i Sverige än så länge =) Men jag har hört många gånger av bvc osv. att små bebisars värld består av föräldrarna. Där föräldrarna är känner barnet sig trygg, och det spelar mindre roll var föräldrarna befinner sig. Och vad gäller värmen så föds det ju faktiskt barn även i de varmaste delarna i världen. Bara tänk på att de har svårare att reglera kroppstemperaturen än vad vi har. Hoppas det går bra!

  • Augusti2010

    Glömde en sak: Om ni har introducerat välling då ni ska åka är det en bra idé att ta med det. Välling är en svensk företeelse och finns inte att köpa utomlands (vad jag har förstått). Om ni är osäkra på vattenkvalitén, ta med färdigblandad.

  • Augusti2010
    lockig skrev 2008-11-24 11:02:15 följande:
    Amningen fungerar jättebra i dagsläget och jag har inga planer på att sluta. Däremot vet jag inte om jag helammar när hon är 6 månader. Om det underlättar vårt resande så kan det vara anledning till att tänka om förstås!
    Jag tror definitivt att det underlättar om du fortfarande ammar, men helamma behöver du ju inte göra om du inte vill. Däremot kan det kanske bli lite bökigt på en resa att tänka på "riktig mat" till bebisen när hon bara är 6 månader och det är ganska nytt, väldigt praktiskt att bara slänga upp tutten =) Men som frukost och kvällsmål är ju välling och/eller gröt perfekt och mättande (de behöver ju annat än bara amning efter 6 månader sägs det), så jag skulle ha sett till att ha introducerat det innan resan om jag vore i er sits. Visserligen är alla vällingprodukter från 6 månader, men det är mest för att inte konkurrera ut amningen innan dess. Jag började med välling när min dotter var 5,5 månader, det gick alldeles utmärkt.
Svar på tråden Bröllopsresa i mars med 6 månaders bebis