Inlägg från: WinterorSummer |Visa alla inlägg
  • WinterorSummer

    Bröllopsresa i mars med 6 månaders bebis

    Grattis och välkommen till en underbar värld!

    Har själv två barn under 2 år och detta är inte en lätt sak med resor och sådant. Kan ju först säga att jag själv aldrig skulle lämna kvar mina barn hemma. Lämnade min äldste en natt när han var 1½ år då hans bror föddes :)

    Tänker du amma under den tiden? En idé är att tänka på vad annars bebisen kommer att äta under tiden? Dessutom om man ammar kan det vara bra att tänka på vad du kommer äta, det du får i dig får också din lilla flicka ... Kolla med BVC de har koll på det mesta!

    Småbarn mår bättre av lite kallare väder än för varmt eftersom de inte kan reglera kroppstemperaturen själva. Man kan ju inte mer än ta av alla kläder och lägga i skuggan och blir det ändå för varmt finns ju risk för utslag, solsting m.m. som kan bli svåra för bebisar. Men å andra sidan föds det ju barn i alla olika klimat på jorden :)

    Vill absolut inte skrämma er, men kan vara bättre med mycket info och sedan kan ni ju sålla och behålla det ni tror stämmer överens med er flicka :) Detta är ju dessutom lite mer mina egna åsikter, men jag delar med mig av det jag lärt mig om mina små! Lite lättare klimat för en "svensk bebis" kan ju vara vissa delar av Frankrike, Wien, Prag och sådana härligt gamla men ändå levande ställen. Kanske t.o.m. storbritannien med skottland i topp :)

    Lycka till och än en gång grattis!

  • WinterorSummer

    Vad bra att ni med erfarenhet från sådana resor delar med er :)
    Det kommer säkert gå bra för er, tänk bara på att förbereda er ordentligt och läs på om landet ni vill till så ni är säkra på vad ni ska göra ifall något skulle inträffa...sjukdom, olyckor m.m. Det viktigaste är ju att ni är med henne och att hon inte blir för varm eller får dålig mat. Och som sagt, BVC brukar vara väl informerade om vad som behövs i respektive land etc.

Svar på tråden Bröllopsresa i mars med 6 månaders bebis