Inlägg från: Saltakatten |Visa alla inlägg
  • Saltakatten

    Varför skiljer sig så många så fort?!

    Jag tror, precis som andra i den här tråden, att många ger upp för tidigt.

    När vi gifte oss sa vår präst något liknande det som Sundance tar upp. Fast han använde ordet vilja istället för att välja. Alla kommer till ett tillfälle när man måste välja och då finns för hoppningsvis viljan att kämpa för äkenskapet. Hela livet kan inte vara en dans på rosor.

    Jag och min man har lovat varandra att om vi skulle tycka att det känns kämpigt och jobbigt och tankar om separation skulle dyka upp, att ge rådgivning en chans. För när vi gifte oss så var det för att vi vill leva med varandra livet ut. Självklart finns det inga garantier och risken finns att rådgivningen inte fungerar men man måste väl ändå försöka.

    Jag såg en intervju med en psykolog som sysslade med äktenskapsrådgivning och han menade att ungefär hälften av de par som sökte hans hjälp hittade tillbaka till varandra. Så det finns ju hopp i alla fall!

  • Saltakatten

    Alla skilsmässor är absolut inte av ondo men jag tror fortfarande att vissa skilsmässor hade kunnat undvikas.

    De här med att vi lever längre, spelar det verkligen så stor roll? De flesta som skiljer sig gör väl det under "småbarnsåren"? Hur många skilsmässor sker bland pensionärer?

Svar på tråden Varför skiljer sig så många så fort?!