Inlägg från: anne på grönkulla |Visa alla inlägg
  • anne på grönkulla

    Varför skiljer sig så många så fort?!

    Ett skäl till att man tror att äktenskap höll längre/bättre förr var att folk faktiskt levde kortare. Jag har sett nånstans att äktenskapen var lika långa då som nu, men oftare avslutades med att den ena parten dog - medan idag slutar det med skilsmässa istället. Man kan också tänka sig att folk höll ihop i dåliga relationer för att de inte hade nåt alternativ - och då föredrar jag skilsmässa...

    Jag tror inte man ska överdriva vare sig betydelsen av skilmässa eller risken för det - men ett förhållande kräver tid och uppmärksamhet för att fungera.

  • anne på grönkulla

    Förr - ja det är ett mycket luddigt begrepp. Jag var dock inte först i tråden med att använda det.

    Här kan man dock se lite om hur befolkninsgpyramiden ändrats över tid de sista århundradet - antalet äldre ökar rätt drastiskt. www.scb.se/templates/tableOrChart____43016.asp

    Men min poäng var lite att vi kanske tror att äktenskapet varade längre för att döden skilde parterna åt, men de i själva verket inte genomsnittligt var gifta fler år.

    Just nu minskar dessutom separartionerna enligt SCB: www.scb.se/templates/tableOrChart____27475.asp

  • anne på grönkulla

    Men det här tror jag är en jätteviktig poäng. Att ha åsikter om hur fort andra skiljer sig - ja, visst, men man kan ju faktiskt inte veta vad som utspelar sig i paret heller - hur det än ser ut utåt. Om inte båda vill det, hur ska man kunna fortsätta en meningsfull relation (oavsett om man gift sig eller ej).


    Hemlig2009 skrev 2008-11-25 23:36:42 följande:
    Kämpa i all ära, men det måste man vara två om.
Svar på tråden Varför skiljer sig så många så fort?!