Inlägg från: Bride in England |Visa alla inlägg
  • Bride in England

    Varför skiljer sig så många så fort?!

    Kommunikation är verkligen A och O. Jag och min man är så nära varandra känslomässigt att vi båda märker genast om något är fel, och då pratar vi om det. Det verkar helt otroligt för mig med folk som gifter sig och skiljer sig igen efter ett år!! Hur väl kände man varandra innan då!?

  • Bride in England
    Saltakatten skrev 2008-11-19 14:49:22 följande:
    De här med att vi lever längre, spelar det verkligen så stor roll? De flesta som skiljer sig gör väl det under "småbarnsåren"? Hur många skilsmässor sker bland pensionärer?
    Exakt min tanke Jag tror snarare att det har att gora med det som nagon namnde forut, att man var mer beroende av varandra forr, samt att man lovade infor Gud och forsamlingen och det ansags som en synd att skiljas. Det ar aven lite mer "slit o slang"-anda som rader nu jamfort med forr.

    Sjalvklart finns det bra skilsmassor ocksa. Men som sagt, manga skulle nog kunna forhindras innan det hinner ga sa langt.
  • Bride in England

    Mrs Mommy skrev 2008-11-19 14:59:40 följande:


    Men hur mycke ska man kämpa innan det är legalt att skilja sig?
    Det handlar inte om att kampa nar allt redan kanns dott, utan att kommunicera med varandra om problem som uppkommer langs vagen. Och stoter man anda pa sa stora problem att man kanner att man vill skilja sig (eller dvs att en part kanner sa, som brukar vara fallet) sa tycker jag att man kan ta hjalp utifran. Funkar inte DET, ja da kanske det ar for sent att lappa ihop forhallandet.
Svar på tråden Varför skiljer sig så många så fort?!