• ullis3­3
    Äldre 17 Nov 09:01
    4287 visningar
    32 svar
    32
    4287

    Någon som planerar för 2010?

    HEJ! Jag är ny här inne jag och min sambo har lite smått börjat planera för 2010, inget datum bestämt men ialla fall att det är dags nu, vi firar 15 år ihop 2010.
    Vi är ute i god tid så att vi hinner spara pengar och tänkte att om vi bestämmer oss för ett år ialla fall så får man lite mer press att faktiskt börja spara,vi har pratat många år om detta och skojar alltid om att det kommer att bli ett välplanerat bröllop.

  • Svar på tråden Någon som planerar för 2010?
  • ullis3­3
    Äldre 17 Nov 21:54
    #11

    Hej alla! Vad roligt att vi är så många,då är vi inte de enda som är ute i god tid då =)
    Vi har inte kommit så långt, har lite olika platser som är intressanta både för vigsel och fest.
    Men nu börjar vi på allvar, tänkte försöka sätta en någorlunda budget innan planeringen börjar på allvar.(så att vi vet hur mycket som behöver sparas)
    Hur lägger ni andra upp det? Har ni börjat spara? Hur stor budget är realistiskt med ett 50-60 tal gäster? Tänkte satsa på 50.000kr. Hur stor budget har ni tänkt er?

  • Äldre 17 Nov 22:21
    #12

    Vi har inte så stor budget. Vi var inte smarta nog att börja spara direkt vi förlovade oss, vilket är nu lite mer än 4 år sedan. Men vi sparar på så gott vi kan, och fram till typ maj 2010 så SKA vi ha ca 20.000 kr. Sen får vi väl se om våra föräldrar vill hjälpa till med något.

    Vi planerar inte att ha ett stort bröllop, bara föräldrar och syskon (och syskonbarn). Eventuellt några släktingar och några av min m2b närmsta vänner. Vi har inte riktigt bestämt den punkten än.

  • August­i2010
    Äldre 17 Nov 22:39
    #13

    Vilken budget man får räkna med beror helt på hur festen är tänkt och till mindre del på antalet gäster. Kostar hyran av lokalen något eller är det liksom inbakat i kuvertpriset? Buffé eller sittande middag? Medhavd alkohol eller ställe med serveringstillstånd? Det sistnämnda gör enorm skillnad i budgeten. Vi räknade med runt 20 000 kr bara på dricka till middagen på ett ställe där med serveringstillstånd. Jämför med att åka till/beställa från Tyskland för 5-7 000 kr... Och då är det all dricka, även till baren. Hyra/köpa kläder? Bjuder ni på tärnan/marskalks kläder eller bekostar de det själva? Ringen är en kostnad som kan variera oerhört, liksom fotograf.

    Personligen räknar jag mer efter vad lokal, mat, dricka, ring och klänning kommer att gå på, det är de stora kostnaderna. Resten kommer ju att komma lite pö om pö, inbjudningarna ett tag innan, håruppsättning och smink dagen B, och många saker debiteras i efterskott. Vi vill ha herrgård/slottskänsla, men samtidigt helst möjlighet att ha med egen alkohol. Sittande middag, två- eller trerätters plus tårta. Vi har hittat ett ställe som verkar lovande, men ska dit och kolla i januari. Om det blir det räknar vi med 50 000 kr (högt avrundat) för själva festen med "tillbehör" (lokal, mat, dricka, personal). Vi räknar med 55-60 pers. Sen tillkommer ring, klänning, hans kläder, fotograf och en massa annat smått.

    Oj, det blev visst lite långt =)

  • Äldre 17 Nov 22:58
    #14

    Hej Allihop!

    Vad kul med en tråd! Vi förlovade oss nu i helgen och siktar på 2010. Vi vill ha sommarbröllop men 2009 kändes lite nära och 2011 lite långt bort. Mitt största dilemma är hur vi ska få ihop tillräckligt med pengar till dess. Vill ju ha ett stort bröllop. Hoppas man inte får skjuta upp det till 2011 pga av en sån sak... Ska bli så himla kul att få börja fixa och trixa, men var börjar man?! Någon som har kommit igång? Känns som att gästlista, lokal och budget är det första steget. Eller? Får nog sätta mig ner med min kära fästman och strukturera lite =)

    På återhörande!

  • ullis3­3
    Äldre 18 Nov 08:31
    #15

    God morgon.
    Jag tror nog att lokal,budget och hur många gäster det blir är en bra start. Vi har en grymm lokal på gång lite problem med transporten av gästerna dit (transporten blir väldigt dyr som det ser ut nu =/ ) Vi får kolla på fler alternativ.
    Nu skall jag ut i regnstormen USCH!!! Hade gärna suttit kvar här och tittat på alla inlägg =)

  • Newlim­its
    Äldre 18 Nov 11:47
    #16

    Imyours: Vi ska också gifta oss på nyåresafton 2010-2011!! Längtar i MÄNGDER.

    Lokal, kyrka känns viktigast för mig i dagsläget att fundera på, sedan kikar jag på bilder av allt annat, klänning, ring, blommor, dekorationer m.m.

  • Fenixx
    Äldre 18 Nov 18:26
    #17

    hej alla glada!
    vill bara lägga fram att ALLA som planerar för 2010 är välkomna in i 2010-tråden såklart!! är både gamla och helt nya som hängs där. vissa skriver mycket och andra tittar till då och då. som kom med över... känns dumt att dela upp det redan nu. blir ju ändå kanske mer naturlig uppdelning sen med månads-trådar närmare inpå.

    www.brollopstorget.se/Forum-1-9/m3097930.html

  • mysife­r
    Äldre 18 Nov 18:28
    #18

    håller helt med Fenixx!
    vore superkul om vi alla kunde samlas i en tråd när det redan finns. det tillkommer folk hela tiden och det är hur kul som helst med nya bekantskaper

  • garage änka
    Äldre 19 Nov 11:07
    #19

    Jag tror att jag har kommit väldigt långt i mitt planerande. Det är väl inte så mycket kvar att planera, det mesta är färdigt tycker jag, i alla fall det jag kan göra nu...

    Sitter redan o filar på borsplaceringen. Men sen är det ju mycket som är kvar att köpa som ringen, maten och dryck. Men det tänker jag inte fixa nu...*hihi*
    Men jag vet hur ringen ska vara och vilken mat jag vill ha, så nu händer det tyvärr inte så mycket i planeringen...=(

  • makupa­la
    Äldre 19 Nov 11:40
    #20

    halloj allihopa!
    så trevligt att kunna träffa fler som planerar bröllop till 2010. Jag o min sambo förlovade oss på nyårsafton 2006, oktober 2007 föddes vår son och i augusti 2010 planerar vi att gifta oss

Svar på tråden Någon som planerar för 2010?