• Umbraz

    Bröllop Umeå 2009 fortsätter...

    Det är väl annorlunda när man bokar Helena Elisabeth av Västerbottens Museum, antar att det där med präst inte går per automatik då...men det kanske man borde informera om...
    Hur som helst så har vi iallafall till slut bokat en präst, och kyrkan är ju bokad, så nu är allt lugnt.

    Vill nu skrev 2009-01-07 19:21:13 följande:


    Nej, vad jobbigt!!! Trodde att man alltid fick med präst när man fick en vigseltid i en kyrka??! Det hör ju liksom till! Vi behövde då inte boka nån präst iaf, utan det ingick. Nu har vi ju tagit en annan präst ändå, men annars hade vi ju fått den som tjänstgjorde.Skönt att det löste sig iaf!!!
  • Umbraz

    Härligt att det inte blev något galet för dig. Det var inte meningen att skrämma upp någon. Jag ville bara flagga för att man verkligen ska kolla upp låååångt i förväg att en präst finns tillgänglig. Jag tror att allt brukar vara synkat om man gifter sig i en kyrka som är ägd av svenska kyrkan, då sker det per automatik. I det här fallet är ju Helena Elisabeth ägd av Västerbottens Museum, så det är nog därför det blev galet.


    hoppan skrev 2009-01-08 17:01:51 följande:
    Hej Jag blev lite orolig efter ditt inlägg så jag blev tvungen att dubbelkolla att allt var ok. Som tur var är allt klappat och klart. Präst medelas när semesterschemat är klart.
  • Umbraz

    Tiimari har nyligen fått nya ägare, så sortimentet kanske förändras till det bättre på pappersfronten, om man har tur :)Det är ju bra priser där.
    Annars kan jag tipsa om konstnärsshopen som ligger vid lekbiten. Jag var där innan jul och då sade de att de kommer att göra en bröllopsskyltning med massor av tips nu i januari-februari. Kanske inte snorbilligt, men man kan nog få en del tips. Själv gör jag enkla inbjudningskort i A5-storlek i mellanbrunt kartongpapper och skriver texten på ett något mindre men lyxigt cremefärgat papper inhandlat på Tiimari som jag sedan limmar på det bruna. Sen stansar jag ut två hjärtan i snygga mönstrade och omönstrade papper och limmar på överst. Stilrent och enkelt.


    SommarNoll9 skrev 2009-01-09 14:13:05 följande:
    Är det någon som har tips på var man kan köpa material (helst billigt) till att göra egna fina inbjudningskort och festprogram? Var in på tiimari nu på lunchen men jag tyckte inte som hade så mycket, blev lite besviken... Nu vet jag ju iofs inte riktigt än vad vi behöver, men det är ju bra att veta var det finns bra utbud.
  • Umbraz

    Var de dyra där?
    Har funderat på att höra med dem om mina tårtor. Jag ska ha chokladtårtor så det blir en specialare, och då blir det ju i regel dyrare men det kanske finns några billigare alternativ än Nya Konditoriet som är hyfsat dyrt.


    Munchkin skrev 2009-01-14 19:05:22 följande:
    Vill nu skrev 2009-01-14 18:13:38 följande:
    Ja helt klart, och jättetrevliga att prata med var de med jag kan även tipsa om att Nisses konditori i Holmsund gör världens godaste bröllosptårtor När vi ändå fixade blommorna där tänkte vi att vi lika gärna kunde fixa allt i Holmsund trots att vi bor i Umeå och hade vigseln i Strömbäcks kyrka *S*
  • Umbraz

    Men herregud! Precis en sådan tårta vill jag ha! Vill ju ha en chokladtårta och våra färger går i creme och brunt. Klockrent!
    Får jag ta din bild och använda mig utav den?


    Munchkin skrev 2009-01-15 19:47:27 följande:
    Jag har lagt upp bilder på tårtan i mitt galleri om nån är intresserad
  • Umbraz

    Grattis till klänningen, visst är det skönt att ha det bortgjort? För mig var det som en stor sten föll från mitt bröst. Ha ha, roligt att din klänning också blev en annan modell, det är helt sjukt vilken konstig kroppsuppfattning man har.
    Jag köpte ett par underbara rainbowskor, med låg klack. Jag går aldrig i högklackat, jag ser ut som en mupp för jag kan inte gå normalt i sådana skor. Men dessa skor kändes som en toffel på foten-ursköna. Finns på bild i mitt galleri, är du intresserad har jag namnet på dem.Kostade 1300kr på Söders högtidskläder.


    010809 skrev 2009-01-16 18:44:06 följande:
    weeee.. nu har jag köpt min klänning (eller lagt undanden på änglalikt)! =) Alla som har erfarenhet säger ju att det sällan blir den modell man tänkt sig.. å dået blir det inte heller.. =) nu ska man bara hitta skor så klänningen kan sys upp oxå.. nån som har några bra förslag på var man kan hitta vita skor? har sett ett par rainbow på nätet, men dom är ju så dyra.. =(Munchkin: oki, jag vet att det var ett par som hade festen ute i strömbäck förra året, de har inte tillåtit det tidigare.. så var bara nyfiken på hurdet hade varit i så fall.. men det var inte ni =)
  • Umbraz

    Vart i den här stan går man när man ska ha fina underkläder. Jag har en tight sjöjungfrumodell och har hört sägas att det är bäst med en torselette då. Vem har störst utbud?
    Ingrids, Twilfit och Triumph? Vart har ni gått?

  • Umbraz

    Vill nu skrev 2009-01-18 11:11:42 följande:


    Jag köpte mina på Twilfit. I sthlm visserligen, men de har mycket fint till bra pris!Tyckte Ingrids var lite "tantigt" men de kanske fått in mer fint nu!
    Mmm, jag har fått lite dåliga vibbar av den äldre kvinnan på Ingrids, hon med hästsvans. Hon var riktigt snobbig mot mig sist jag var där, och jag upplevde att jag inte fick den hjälp jag skulle behövt av henne. Vid ett sådant här tillfälle så vill man ju verkligen att det ska vara 100% perfekt. Kanske ska kolla in Twilfit till en början då.
  • Umbraz

    Varmt välkommen hit!!!
    Du kommer snart att inse att denna sida är absolut nödvändig inför ditt planerande :)


    shia skrev 2009-01-20 13:45:33 följande:
    Hej alla glada umebrudar:) igår kväll bestämde vi att vi ska gifta oss i september. Va glad jag blev när jag hittade den här sidan i morse, känns som om man kommer att behöva allt stöd man kan få när man ska planera bröllop! Vi blir ca 90-100 gäster, är det någon som har hyrt göstas loge som vet om man kan vara så många i den lokalen?
  • Umbraz

    Hallå alla brudar! Har ni varit på mässan idag? fick ni några värdefulla tips? Eftersom jag har det mesta klart och ska ha ett litet och enkelt bröllop, slopade jag mässan och var med barnen på LEO:s lekland istället. Men det kan ju för den skull vara kul att höra om ni fick några nya ideér.

Svar på tråden Bröllop Umeå 2009 fortsätter...