• nennesjuttioåtta

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Välkomna nya som gamla tivolibesökare!

    Nu drar en ny tur av barnkarusellen igång! Kliv på och du får uppleva en galet snurrig tid: Att bli illamående, spy, klämma ut vattenmeloner genom små hål och vinna högsta vinst på Tombolan och efteråt tycka att det var en jäkla häftig upplevelse och direkt efter det sätta sig i den familjevänliga berg- och dalbanan. En del tycker den är hysteriskt rolig, även om vissa bitar av turen kan kännas lite jobbiga. Men hur vanligt är det att få sova när man är på nöjesfält - EGENTLIGEN? Det är bara att gilla läget, och har du väl klivit på kommer du aldrig av!

    Vissa av oss har, enligt lagen om all tings jävlighet, ställt oss i fel kö och väntar fortfarande på att få kliva på...

    Men i väntan på att det ska bli dags för nästa tur så finns ju förstås Flumride som alla får åka med gratis (även de som redan sitter på bergbanan får respit för en tur då och då, utan att passera Gå). En helt fantastisk skapelse där vi glada i hågen får åka stock, bli våta och få en hisnande avslutning som killar rejält i magen, förhoppningsvis med en hel del sprut och om det känns bra så får vi åka ett varv till.

    Nu åker vi!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-02 17:37
    Attans, jag glömde ju nämna att vi som står i fel kö såklart hamnar av misstag i kön till Fritt fall ibland. Otäck upplevelse men vet inte om väntan innan nedsläpp är värst eller själva nedfärden. *ryser* Dock landar vi med fötterna på jorden till slut, mycket tack vare alla ni andra som tar emot oss så vi landar mjukt.

  • Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!
  • BrudSommar2006

    Cicci, trist med en sådan chef!!! Tur att du inte behöver vara där så länge den här gången innan du får vara hemma igen!

    Själv är jag nästan chef-lös just nu och kan göra i princip vad jag vill, typ hänga här! Min ena chef är nästan aldrig här eftersom han egentligen gått i pension och bara dyker upp när han tycker att det är roligt och min andra chef har åkt iväg för att jobba vid Harvard i flera månader och är inte ens i landet längre, tjohoo!

  • BrudSommar2006

    AM, ah det hade jag inte tänkt på, det är nog ett bra tillfälle ja! Jo, jag har ju nästan bestämt mig för att slå till faktiskt. Jag har tänkt på de senaste månaderna att det ofta är fågelrätter på menyerna när man är ute och äter som låter rätt gott. Fast det finns ju de som säger att man inte ska äta kyckling när man äter ute förstås.

  • fru AM

    Nämen BS - inte äta kyckling när man är ute? Det gör jag jämt! JAg tror restaurangpersonal vet mer om hur man ska hantera fågelkött än de flesta hemmakockar

    Visste ni t ex att man ska hålla oskalade rotfrukter och rått fågelkött låångt från varandra på köksbänken (det är något med jordbakterierna på rotfrukterna ...)?

  • BrudSommar2006

    Jo jag har alltid trott att man ska hålla rått fågelkött lång bort från alla andra ingredienser i köket men visste inte att just oskalade rotfrukter låg illa till! Jag har ju faktiskt aldrig lagat kyckling så där kommer jag att vara nybörjare.

  • fru AM

    Jag råkar veta det där med rotfrukterna, för att jag var sambo med en kock förut. Det var enda gången han skrek åt mig - när jag råkade lägga en kycklingbit bredvid en rotselleri ...

  • fru AM

    Tycker det är rätt läbbigt att handskas med rått fågelkött faktiskt. Just därför utarbetade jag för länge sedan ett recept där jag la fryst kycklingfilé i ett foliepaket (en filé i varje paket) kryddade och packade ihop och körde i ugnen tills det var klart. Så slapp man det där råa sladdriga ... Har för mig att det var 35 minuter i ca 200grader .

  • Liten med Mindre

    Intressant med info AM - jag försöker att alltid hålla jordiga saker i vasken tills de skalats, och där i hamnar inte kycklingen.

    Fast jag höll på att bli tokig på maken som en gång skulle tina upp kycklingen i sin påse lagt i varmt vatten. Han fyllde vasken, lade i påsen, och eftersom den envisades med att flyta upp så skar han hål i påsen! Huh vad äckligt. Det blev HÅRT stekt kyckling den gången, och någon fick sanera vasken...

  • BrudSommar2006

    Vad roligt, du råkade lägga kycklingen bredvid en rotselleri! Fast det har jag ju förstått nu att man ska akta sig noga för!

  • nennesjuttioåtta

    OK, nu skriver jag brödreceptet en gång för alla, denna gången ej fritt ur huvudet...
    Imorse fick jag dem varma av maken, men denna gång osm vanliga bullar. Snopparna är slut.

    Bröd ca 8 st
    9 dl vetemjöl
    5 dl kallt vatten
    1 tsk salt
    1/4 pkt jäst
    1 dl pumpafrö

    Blanda i en bunke, täck med gladpack. Låt vila i kylskåp över natten. Sleva upp på bakplåtspapper. Grädda 20-25 minuter i 200 grader.

    Jag har varierat med rågmjöl, dinkelmjöl, valnötter, brödkryddor... Kan nog varieras i det oändliga. De är kanske inte det godaste men bara för att det känns så lyxigt med nybakt en vanlig vardagsmorgon så slår de det mesta. Smeten ska vara ganska kletig.
    Nu måste jag läsa ikapp för att veta vad jag hade tänkt skriva...

  • nennesjuttioåtta

    Start september!
    OOOHhhhhhh en till ÄL-jagare efter jul att hålla reda på. KUL!!!

    Nu börjar det verkligen likna fornstora dar!

    Kokisen
    Aka Zebulon Macahan... Har du klivit av hästen än? Svårt att sitta?

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!