• nennesjuttioåtta

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Välkomna nya som gamla tivolibesökare!

    Nu drar en ny tur av barnkarusellen igång! Kliv på och du får uppleva en galet snurrig tid: Att bli illamående, spy, klämma ut vattenmeloner genom små hål och vinna högsta vinst på Tombolan och efteråt tycka att det var en jäkla häftig upplevelse och direkt efter det sätta sig i den familjevänliga berg- och dalbanan. En del tycker den är hysteriskt rolig, även om vissa bitar av turen kan kännas lite jobbiga. Men hur vanligt är det att få sova när man är på nöjesfält - EGENTLIGEN? Det är bara att gilla läget, och har du väl klivit på kommer du aldrig av!

    Vissa av oss har, enligt lagen om all tings jävlighet, ställt oss i fel kö och väntar fortfarande på att få kliva på...

    Men i väntan på att det ska bli dags för nästa tur så finns ju förstås Flumride som alla får åka med gratis (även de som redan sitter på bergbanan får respit för en tur då och då, utan att passera Gå). En helt fantastisk skapelse där vi glada i hågen får åka stock, bli våta och få en hisnande avslutning som killar rejält i magen, förhoppningsvis med en hel del sprut och om det känns bra så får vi åka ett varv till.

    Nu åker vi!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-02 17:37
    Attans, jag glömde ju nämna att vi som står i fel kö såklart hamnar av misstag i kön till Fritt fall ibland. Otäck upplevelse men vet inte om väntan innan nedsläpp är värst eller själva nedfärden. *ryser* Dock landar vi med fötterna på jorden till slut, mycket tack vare alla ni andra som tar emot oss så vi landar mjukt.

  • Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!
  • fru AM

    Ore: köper man clearblue-test behöver man inte testa på morgonen utan kan kissa när som helst. Det bästa är deras digitala test med "textsvar" ("gravid" eller "inte gravid" - omöjligt att feltolka. Inga streck hit eller dit.)

  • Ore

    Åh, julklappar tycker jag mest är roligt numera... Min familj blev så stor tyckte vi, så vi har bestämt att barnen får julklappar, vuxna är med i lottdragning då vi i början av december bestämmer vem man ska köpa en julklapp till, för en viss summa. Min makes familj däremot har litet julklappshysteri, de älskar julklappar... Min svärmor brukar t.ex. köpa klappar till sig själv som hon slår in och lägger under granen.

    Själv ska jag julshoppa i Kina

  • fru AM

    Lappis: håller också på med en utrnsning i arbetsummet. Orkar inte spara räkningar i alla fall. Betalda räkningar syns ju på Internetbankkontot. Lönespecar är väl bra att spara - lika länge som deklarationspapper (de har ju ett samband). Deklarationspapper trodde jag var 5 år - gulp! (fast jag deklarerar inte själv längre). Kontoutdrag: ingen aning - jag slänger allt sånt, förlitar mig på bankens dator ... Förmodligen idiotiskt

  • Ore

    Aha, då ska jag köpa ett clearblue digital, och testa direkt. Tack för upplysningen! Måste bara hitta ett ställe där de säljs... Har faktiskt snokat runt i den lokala ICA-butiken efter grav-test, men de verkar inte ha några. Hade ingen lust att fråga heller, har sommarjobbat där för en massa år sedan och många känner igen mig...
    Får kolla pressbyrån...

  • Ore

    Kontoutdrag tror jag inte ens jag får längre?

    Lönespecar har jag en hel massa, men räcker det inte med att spara årsbeskedet egentligen?

  • fru AM

    Clearblue tror jag faktiskt bara säljs på apoteket (har inte sett det ngn annanstans)

  • BrudSommar2006

    Inte behöver man väl spara på lönespecar och kontoutdrag, vi får inte ens våra hemskickade utan får skriva ut dem från nätet och det gör man ju aldrig. Enda gången jag fått användning för ett par lönespecar var när jag skulle söka föräldrapeng och mina uppgifter inte var uppdaterade hos försäkringskassan.

    Kan ni hjälpa mig med en julklapp till Iris kusin, hon kommer att vara drygt sex månader till jul. Iris var ju ungefär lika gammal förra julen då fick hon vad jag minns en gunghäst (som hon aldrig använt), en pulka (som de ska få låna av oss i år), kläder och böcker. Hm, det saknas nog några saker där.

  • _koko_

    lappis - Oj, vilken ordning! Jag skulle sitta pyrt till om någon kom och begärde lönespecar och kontoutdrag... Lönespecarna försöker jag spara, men det händer att de "försvinner", kontoutdrag försöker jag inte ens spara... :-O

    AM - Tips till nästa gång: www.lekmer.se har alltid varit supersnabba på att leverera när jag beställt och de brukar ligga bra till i pris också.

    AM igen - Jag har kommit på att jag inte alls gillar CB digital. Visst, ingen chans att feltolka, men får man "inte gravid" är det som att testet skrattar en i ansiktet...

  • Lapinette

    AM - lönespecar då? Har som sagt alla från mitt första sommarjobb på PK-banken . Ganska skoj att se den lönen jag fick då ... eller ska vi säga tragiskt för den månadslönen låg på 6 700 kr!!!

    Gällande deklaration är det 6 år men eftersom vissa papper hade något med 2 år att göra (kom inte ihåg vad) så är det bättre att man sparar dem i 8 år. Helt ok för min del.

    Gällande kontoutdrag så går det ju att få på banken men det kostar en summa om man vill ha något bakåt i tiden. Min make har två stora filesystem med sparade papper tänk om jag kunde få honom att gå igenom dem (önsketänkande) för han lär nog ha trott att man ska spara saker i minst 10 år (som det är för företag).

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!