RobotRobbe skrev 2008-10-29 14:12:22 följande:
Snålheten bedrar visheten...Om man arrangerar en tillställning "ute i buschen" där det inte finns nån pizzeria eller korvmoj runt hörnet så tycker jag faktiskt att man kan fixa mat till musikerna - ÄVEN fast de får betalt. Det är goodwill för arrangören. Är man i stan så kan ju musikerna fixa maten ändå, men då vill ju vissa att man ska vara på plats hela tiden. På vissa bröllop ska man vara på plats tidigt på eftermiddagen för att rigga innan middagen. Man kan alltså vara på plats på stället i kanske 12 timmar i vissa fall. När vi jobbat över på mitt ordinarie jobb på kvällen har chefen fixat dit käk.Att resonera som vissa att "va - ska de ha mat också fast de får betalt" eller att man ska "dra av maten på gaget", då är man ute och cyklar lite. En glad musiker är en bättre musiker! Kan ju vara så att det är värsta draget klockslaget när ni kommit överens om att sluta. Har arrangören sett till att musikern haft det bra under vistelsen och bjudit till lite är chansen stor att musikern bjuder tillbaka. Snålas det från arrangören kanske det inte blir några extranummer heller...Det jag menar är att man ska inte vara dumsnål som arrangör. De man bokat är där för att UNDERHÅLLA dig och dina gäster. Det går inte att jämföra med en målare eller kaklare. Musiker förväntar sig ingen 3-rätters middag, men varför inte en sallad, nån macka, kaffe och lä
sk.De flesta musiker föredrar att ha ett "eget" krypin (loge) där man intar födan och inte ute bland gästerna.Jag har arrangerat många tillställningar där vissa artister och band fått sexsiffriga belopp i gage. Självklart ser man ju till att de trivs och får käk och fika under tiden ÄVEN fast de får bra betalt. Jag skulle aldrig komma på tanken att säga "va ska ni ha mat också när ni har betalt för att spela här?". Finns ju inte på världskartan...Hur mycket man ska betala beror väl på om det är svart eller vitt och framförallt hur lång tid musikern ska vara på plats och hur lång resan är.Ska man ha ett skapligt band med 4-5 pers så drar det ju iväg uppåt en 8-10.000:-. Ska man ha nått etablerat så ligger ett vanligt coverband med utrustning på 15-25.000:-.
Hmmm så man är SNÅL för att man har den här uppfattningen ;)Människa.... Okay...men som någon sa innan, att det är ju något som man gör upp innan...eller hur?!
Om man kommer överens om att arrangören fixar maten - fine. Men är det åt andra hållet, så är det lika bra & då förmodar man ju att de kommer att fixa maten själva.
Sen så tycker jag att om man ska prata penga & musiker, i så fall är det väl bättre att komma överens om att betala för de "extra" nummerna som de spelar i så fall...
Att de ska ha en egen logé, då tror ju ändå jag att man pratar i ett helt annat sammanhang, vem kommer egentligen att fixa en logé till sina musiker på ett bröllop??...Hmmm lite rimligt ska det väl ändå vara...eller??
Visst att stora musiker kräver sånt, men det är vara ett litet band....hmmm ingen världsartist...
Och DU måste ha en J***a bra chef om han kommer dit med mat om DU jobbar över!!
Lite irriterande, vi alla får väl ändå ha våra uppfattningar om saker & ting eller?!
Precis som du har din ;)
Ursäkta TS om det blev ett lite argt inlägg ;) Blir bara lite irriread...