Inlägg från: Lilly augusti 08 |Visa alla inlägg
  • Lilly augusti 08

    Bjertorp slott - resumé för blivande brudpar

    För er som har funderingar kring att ha ert bröllop och fest på Bjertorp slott så kan & vill jag varmt rekommendera detta. Jag gifte mig i augusti 2008 och har följande högst personliga syn-punker & åsikter:
    ? Rummen är toppen, maten & drycken av mycket bra kvalité och servicen ligger på topp. Brudsviten var jättefin, de få timmarna man var där.
    ? Gunnel är kompentent & mkt flexibel, lyssna på hennes råd men var också noga med att det blir precis som ni vill ha det. Jag har bara bra saker att säga om henne, hon lät oss göra precis som vi ville men kom med bra synpunker och förslag när vi efterfrågade detta.
    ? Vid provätningen, acceptera inte bara menyn, utan ändra och justera det som ni tycker smakar mindre bra eller inte ser kul ut. Ex. färgklickar på tallrik, justering av bär efter säsong etc.
    ? Om ni väljer att inte gifta er på slottet skulle jag välja bort slottsprästen (han viger i kyrkan också). I mitt tycke finns det mer ungdomligare präster som gör ett bättre jobb. Vi valde att gifta oss i den närbelägna kyrkan, Fyrunga, och vigdes av en kvinnlig präst från Vara pastorat som var helt fantastisk! Dessutom kostar slotts-prästen ca. 2000 kr om jag inte minns fel. Kyrkan är f.ö. jättefin, ljus och ger ett väl-komnade intryck.
    ? Gifter ni er i en närbelägen kyrka, kan häst och vagn varmt rekommenderas som transport mellan kyrka och slott. Det passar så bra in i miljön och det blir en mysig stund efter vigseln.
    ? Blomsterarrangemangen som ingår i ?bröllopspaket? är fina & välgjorda, men för-vänta er inte för mycket. De är tämligen enkla.
    ? Bröllopstårtan levereras av konditori Nordpolen i Vara och smakar därefter, dvs. mkt bra! Dekorationen var väl inte vad jag valt, men å andra sidan så gör de nog som man vill om man har önskemål.

  • Svar på tråden Bjertorp slott - resumé för blivande brudpar
  • Lilly augusti 08

    Då har ni verkligen ngt att se fram emot, det är bara att gratulera redan nu!

    Ang blommor - jag gav floristen fria händer. Men även hon var mkt flexibel och kommer nog att uppfylla de krav ni ställer.

    Kan även tipsa om att fyrverkerier! Det passar in mkt bra i slottsmiljön & blir ett fint inslag innan festen drog igång på allvar (om det inte är för ljust 1 aug).

    Ni har ett riktigt sagobröllop att ser fram emot!

  • Lilly augusti 08

    Hej igen,
    kul att kunna bidra med lite tips!

    Fyrverkerier - ja, vi fick betala extra för dem. Det finns färdiga paket som "skjuter av sig själva" så att det inte så mkt jobb. Bjertorp fixar säkert ngn som kan hjälpa er med detta. Som sagt, allt är upp till er. Vi anlitade toastmadame's pojkvän.

    Fotograf - Berit Abrahamson
    www.beritabrahamsson.se/
    Bilderna blev mkt bra & vi är väldigt nöjda. Hon utgick från våra önskemål och rekognoserade området på fina ställen.

    Florist - jag använde inte Bjertorps florist annat än till bordsdekorationerna. Inte för att jag tror att de gör ett mindre bra jobb, men jag hade en florist där jag växte upp som jag vill använda (detsamma gällde även frisör). Så floristen ringde jag till i juni och bokade "kapacitet" så att säga och sedan pratade vi igenom arrangemangen två veckor innan bröllopet.

    Konditorn - pratade med dem i början på juni. Beror på hur viktigt det är för dig, men vill du ha en speciell tårtställning så var ute i god tid. Jag fick ta den som var kvar, men det blev kanonbra. Kan rekommendera en fika på Nordpolen om ni inte redan varit där.

    Bilder - hm, ja. Gillar inte riktigt att lägga ut bilder på nätet. Men vi gav arrangören som skjutsade oss mellan kyrkan och slottet löfte att visa lite bilder. Så vi finns i alla fall på följande länk:
    www.hastkorning.se/brollop.htm

    Och som sagt, både kyrkan, prästen och hästskjutsen kan rekommenderas i allra högsta grad.

    Hör av dig om du har mer funderingar. Det är en hel del tankar som kommer upp i samband med bröllopsplanering, men roliga sådana. Men till att hålla det på en rimlig nivå hela tiden!

  • Lilly augusti 08

    Hej!
    Nordpolen ligger i Vara. Du hittar konditoriet med lätthet.

    Fyrverkerierna - det var faktiskt en överaskning så jag har dessvärre inga exakta prisuppgifter. Men det finns nog i alla prisklasser om du kikar på nätet.

    Återigen, har du mer frågor så hör av dig!

  • Lilly augusti 08

    Hej!
    Ang musik. Vi hade DJ (vi var nöjda men det var inte toppenbra och vill därför inte ge ngn rekommendation där), vilket gav mkt bra tryck på dansgolvet.

    Vi funderade länge på levande musik men aukustiken kändes inte så bra för detta på Bjertorp. Tänk på att det kan bli ganska "skränigt" med levande musik med trummor och tung bas i fel miljö. Men det är ju en smaksak...

    Dessutom så ville vi ha dansen i "entréhallen" vid baren och inte i matsalen, detta för att komprimera festutrymmet så mkt som möjligt samt att det kändes trevligast. (Jag tror att om man väljer band så dansar man i matsalen.) Genom att dansa/festa i hallen så blev den inte ngn brådska att röja i matsalen för personalen.

    Ytterligare en fördel med att dansa i hallen är att terrassen ligger så bra i anslutning till dansgolvet och baren, om vädret tillåter så är det ju jättetrevligt att stå därute i sommarnatten och prata.

  • Lilly augusti 08

    Ja, det blir nog jättebra med levande musik! Som sagt, en ren smaksak. Och hallen - bra val!

    Provätning - det är menyn som ni bokat som gäller samt viner (be att få provsmaka flera, det är ju trevligt & gott att få olika alternativ!) Tips: Vi körde på ett "bättre" (läs: dyrare) vin till förrätten då gästernas smaklökar fort. var på topp och en billigare variant till dessert.
    Och glömt inte att se till att justera menyn efter era önskemål!

    De flesta gästerna sov på slottet och åt frukost/brunch. Trångt men det funkade. Kolla upp sovplatser innan ni skickar ut inbjudningar om ni ska ha stort bröllop, vi fick precis ihop det genom att lägga en del par tillsammans i de stora rummen.

    Jag tror att frukosten var bra, iaf. sägs det så. Jag hann inte äta så mkt, gick mest omkring och njöt... Men inget att oroa sig för där.

    Baren - vi hade öppen bar. Vi baserade detta beslut på tidigare erfarenheter av bröllop. Det blir bättre fest helt enkelt med öppen bar! Och om man ändå har valt att gifta sig på Bjertorp så är summan av drinkarna för kvällen liten del av totalkostnaden! : )
    Har inga exakta prisuppgifter där men helt klart värt det. Utbudet är som i en standardbar.

Svar på tråden Bjertorp slott - resumé för blivande brudpar