• BlygBrud

    Alla Hjärtans dag 2009

    "gamla" tråden är avstängd, så vi får väl fortsätta här!

    Hur går det tjejer??
    Lokalen bokad?
    Klänningen fixad?
    Vigselförättaren vidtalad?
    Menyn bestämd?

    I skrivandets stund är det 4 mån och 9 dagar kvar......

  • Svar på tråden Alla Hjärtans dag 2009
  • Prommis

    Tänkte på en sak. Vi har ju tänkt att det ska vara lite lättsamt och inte så strikt under middagen. Ingen bordsplacering har vi tänkt ha och inga andra aktiviteter under middagen... Utan folk får ha trevligt med varandra. Vi ska ju inte ha någon fest sedan utan ville bjuda på maten som uppskattning för att de kom på bröllopet. Tror ni det kan bli trist för gästerna????

  • VINTERBRUD 090214
    Prommis skrev 2009-01-04 21:09:56 följande:
    Tänkte på en sak. Vi har ju tänkt att det ska vara lite lättsamt och inte så strikt under middagen. Ingen bordsplacering har vi tänkt ha och inga andra aktiviteter under middagen... Utan folk får ha trevligt med varandra. Vi ska ju inte ha någon fest sedan utan ville bjuda på maten som uppskattning för att de kom på bröllopet. Tror ni det kan bli trist för gästerna????
    Vi ska oxå ha det lättasamt.
    Men valde tillslut bordsplacering mest bara för att bestämma vilka man vill ha närmast sig.
    Sen ska vi göra något enklare festhäfte, men inte bestämt än riktigt hur mkt vi ska ha i det.
    Det är oxå därför vi har valt buffé bara för att det inte ska bli stelt o så.
    Jag tror inte att det blir tråkigt för gästerna. Men det beror ju lite på vad det är för folk.
    Våra gäster skulle nog kunna klara sig utan festhäfte.
  • Prommis

    Vad har ni i ett sånt fest häfte då?

    Sedan appropå något annat visst går denna tråd ut snart?? Hoppas verkligen någon gör en ny!

  • Vargtassa

    Vi ska ha buffé vi med. Med lite vilt tema Vi ska välja ut 4 utav följande (allt är rökt) struts, hjort, älg, vildsvin, rådjur och ugnsbakad lax till allt det där ska vi ha potatisgratäng. Ska åka och provsmaka nästa lördag. Hittade en cateringfirma där allt det där kostar 89 kr/pers! Behöver jag säga att jag verkligen ser fram emot provsmakningen Svärmor ska baka bröd och fixa sallad och så blir det rödvinssås och lite kex och ost.. Till efterrätt ska jag baka Ananaspaj (supergott och lite friskt! ) med grädde till. Vet däremot inte vad vi ska bjuda på när folk kommer. Vi gifter oss borgligt och ska ha fest för familj och vänner efteråt. Var inne på ett vin som heter Varmt/kallt på systemet (smakar äpple/kanel) som vi tänkte servera varmt men nu vet jag inte.. Skulle gärna vilja servera något varmt. Tips!?
    VINTERBRUD 090214 skrev 2009-01-04 19:14:56 följande:


    Ja det känns bra att det inte blev dyrare. Nu har vi fastnat vid maten. Vi kommer ha buffé men shit vad svårt att veta hur mkt man ska ha, och hur mkt olika rätter.Har ni tips?Kött vi ska ha är:Kall rökt fläskfiléKall grillad kycklingfiléRostbiff(ev någon lax)Men tar tacksamt emot tips på rätter därutöver.Vi funderar på att lägga mkt i småskålar typ sallad och sånt för då kan folk verkligen ta det de gillar.Eller att man gör en vanlig enkel sallad på isberg, gurka och tomat. Sen en massa brevid.Men vad ska man ha mer?Typ potatissallad? cous-cous sallad?Recept någon?Sen kommer vi beställa bröd via ett bageri och ha till buféen.Någon mer som ska ha buffé?
  • VINTERBRUD 090214
    Vargtassa skrev 2009-01-04 21:24:38 följande:
    Vi ska ha buffé vi med. Med lite vilt tema Vi ska välja ut 4 utav följande (allt är rökt) struts, hjort, älg, vildsvin, rådjur och ugnsbakad lax till allt det där ska vi ha potatisgratäng. Ska åka och provsmaka nästa lördag. Hittade en cateringfirma där allt det där kostar 89 kr/pers! Behöver jag säga att jag verkligen ser fram emot provsmakningen Svärmor ska baka bröd och fixa sallad och så blir det rödvinssås och lite kex och ost.. Till efterrätt ska jag baka Ananaspaj (supergott och lite friskt! ) med grädde till. Vet däremot inte vad vi ska bjuda på när folk kommer. Vi gifter oss borgligt och ska ha fest för familj och vänner efteråt. Var inne på ett vin som heter Varmt/kallt på systemet (smakar äpple/kanel) som vi tänkte servera varmt men nu vet jag inte.. Skulle gärna vilja servera något varmt. Tips!? VINTERBRUD 090214 skrev 2009-01-04 19:14:56 följande:
    Vi skippar alkohol helt när gästerna kommer till festlokalen och det ska bli skål.
    För allas skull tar vi vanlig hederlig pommac.
    Som alla kan dricka, då slipper man hålla reda på alkoholfritt.
  • Vargtassa

    Smart! Hmmmm, det tål att tänkas på....
    VINTERBRUD 090214 skrev 2009-01-04 21:33:29 följande:


    Vi skippar alkohol helt när gästerna kommer till festlokalen och det ska bli skål.För allas skull tar vi vanlig hederlig pommac.Som alla kan dricka, då slipper man hålla reda på alkoholfritt.
  • Mixit

    Vi kommer att ha bordsplacering, men inga festhäften, det är ju lunch och inte middag. Känns lagomt lättsamt!

    Har ni funderat på musik, in och ut ur kyrkan osv???

  • Mixit
    Vargtassa skrev 2009-01-04 21:36:28 följande:
    Smart! Hmmmm, det tål att tänkas på.... VINTERBRUD 090214 skrev 2009-01-04 21:33:29 följande:
    Ingen alkohol planerad här heller, många plus med lunchbröllop. Jag brukar inte dricka vin till lunch. Men resturangen har fulla rättigheter, vill någon ha vin till maten får dom köpa det själva!
  • Prommis

    Vi ska inte heller ha alkohol. Men det kanske vore skoj med en skål innan maten liksom. Känns ändå som att jag vill vara garanterad att sitta bredvid min blivande... Min första tanke var att kanske placera ut oss, mina föräldrar, syskon och m2bs mamma och styvpappa......

  • Prommis

    Nje vi har inte alls funderat på något sånt..... Vi ska träffa präster framöver vet inte exakt datum... Men det hoppas jag sambon vet

Svar på tråden Alla Hjärtans dag 2009